Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna_na_wózku_21

Czy ktoś może pokochać dziewczyne na wózku pytajnik

Polecane posty

Gość gość
Byków też rak i wypadki nie ominą, bo życie nie jest różami usłane - wtedy z poczuciem wartości byka może być naprawdę kiepsko... Samice tych egoistycznych byków przekonają się o ich prawdziwym obliczu w chwili, gdy będą potrzebowały wsparcia: jak stracą dziecko, jak zachorują na poważną chorobę. I to będziesz miała Autorko oszczędzone, bo egoiści już na samym początku będą zwiewać, gdzie pieprz rośnie i zaoszczędzą Ci rozczarowań.

A ja uważam, że człowiek, który potrafi myśleć tylko o swoich zachciankach i nie potrafi żyć bez nich jest słaby. Myślisz, że takiego faceta nic nie interesuje? Na pewno interesuje ale wie, że są rzeczy ważniejsze od tych zainteresowań. Mądry człowiek potrafi odnaleźć szczęście w rzeczach małych, prostych. Potrafi czerpać życie garściami nawet jeśli polega ono na mieszkaniu samotnie w małym domku na odludziu. Bo wolny człowiek nie potrzebuje wiele a potrafi wiele dać. I dlatego taki mężczyzna jest prawdziwym mężczyzną. Jest szczęśliwy z tego, że coś komuś daje i to mu wystarcza. Najwięksi myśliciele dążyli w swoim życiu właśnie do tego prostodusznego stanu, bo to jest prawdziwa wolność- nie potrzebować nic. Z resztą to brzmi tak jakby nic w zamian od tej kobiety nie dostawał. Litości. To działa w obie strony. On tej kobiecie łaski nie robi. Bez niej byłby taki sam. Mógłby rozwijać swoje pasje i mógłby je porzucić w każdej chwili na rzecz czegokolwiek bez smutku, poświęcenia, bez mrugnięcia okiem- bo taki już jest. Nie będzie zależny ani od żądzy pieniądza ani od żadnej innej. I jest cholernie szczęśliwy a przy tej kobiecie jeszcze szczęśliwszy, gwarantuję Ci.

Gość Gość 12345
Widzisz autorko u mnie w rodzinie jest podobny problem tylko w drugą stronę. Mój narzeczony ma siostrzeńca, świetny, inteligentny, zabawny chłopak, nawet przystojny. Podczas porodu lekarze nie zdecydowali się na cesarskie cięcie i cierpi na porażenie mózgowe. Poza niedowładem nóg, ma też problem z rękami. Myślę, że jemu trudniej będzie znaleźć dziewczynę niż Tobie chłopaka, jednak mężczyzna, prawdziwy nie dzieciak jest w stanie zaopiekować się kobietą jak ją pokocha. Ten chłopak tez jest w miarę samodzielny, jednak w miarę, w większości spraw pomagają mu rodzice.

Gość gość
pewno ,że masz:-) Miłość potrafi przyjść nie wiadomo z kąd i kiedy:P Znam osobiście dziewczynę która po wypadku samochodowym jezdzi na wózku.Ma wspaniałych przyjaciół ma chłopaka z którym mieszka i zyje pełnia zycia.Czemu miała byś byc gorsza? Wyjdz do ludzi.....znajdz sobie zajęcie jakieś ciekawe i nie myśl tyle tylko działaj.Trzymam kciuki i wierzę ,że masz takie same szanse jak ja czy tkolwiek inny na tym świecie.

Adelbert nigdy nie poświęciłbym swojej pasji dla kobiety, czy dziecka. Dla mnie wolność jest właśnie wtedy gdy sam decyduje co robię i kiedy. A dla faceta rodzina to jest więzienie...

Założycielko tematu ten mężczyzna bez rąk i nóg co pływa, surfuje, ma żonę i dziecko z tego co mi się o uszy obiło nazywa się Nick Vojcic i jak wpiszę się to nazwisko na youtubie pojawiają się jego "wykłady". Naprawdę warte posłuchania. I wbrew temu co myśli Michał jego życie nie polega na wegetacji w domu- wręcz przeciwnie. Nie znam zdrowych ludzi tak energicznych jak on.

Gość gość
Michał, nie uogólniaj bo masz bardzo indywidualne podejście. Drugiego takiego jak ty na próżno szukać.

Michał więc nie zakładaj rodziny i rób do czego jesteś stworzony ale nie podpisuj pod swoimi opiniami całego męskiego rodu i nie obrażaj tych, którzy są stworzeni do czegoś innego- równie ważnego.

Gość Gość ona 26
Adelbert, spokojnie, jak tylko przedstawi jakiejś sensownej dziewczynie swoje poglądy to zaraz zostanie pogoniony.

Gość gość
kurrr...Adelbart , pieprzysz takie nawiedzone formulki, jak misjonarz, bo typowym , przystojnym facetem napewno nie jestes. Naogldałes sie telewizji o ludziach bogatych , myslisz , ze biedaka na wózku ktos by zechciał w tych czasach ?? . Pewnie sam jestes w jakims stopniu ułomny , dlatego tak zawziecie trzymasz sie teorii , ze liczy sie wnetrze .

Gość gość
Chyba jednak wolałabym Adelberta niż "typowego, przystojnego" kretyna. Przystojność rzecz względna i tylko do pierwszego roztycia, a potem trzeba jeszcze z kretynem żyć :-P

Gościu z szóstej rano- tylko osoba, która nigdy nie wdała się w żadną relację z osobą na wózku jest w stanie sobie wymyślić, że ten wózek jest przeszkodą w czymkolwiek a sama relacja jest jakąś formą ograniczenia. A z taką osobą jest taka sama zabawa jak z każdą inną. I ja Ci to mówię z doświadczenia a Ty tam sobie gdybaj opierając się na stereotypach. Te czasy wcale nie są takie straszne jak je wszyscy malują, wystarczy trafić na odpowiednich ludzi.

Gość gość
Jeśli wg kogoś kobieta/mężczyzna na wózku = życie w czterech scianach to współczuję głupoty. Może w średniowieczu ale dziś?