Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jamajkaa

noworodek wciąż traci na wadze

Polecane posty

Gość gość
03.02.14 [zgłoś do usunięcia] Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp Ty jesteś głupia czy udajesz? Ja pisze o mleku matki a nie krowie. Czyżbyś byłą bezrobotnym weterynarzem? Bo bełkot nt chudości mleka kobiecego skresla cie jako osobe która z wiedza ma cokolwiek wspólnego.

Gość gość
Czy nie pisałam ci, że uczestniczyłam w programie gdzie sprawdzano zawartość tłuszczu w mleku kobiet? Jesteś takim ignorantem, czy po prostu przesz dalej bo głupio się przyznać?

Gość gość
Nie znam się na krowach i nie jestem neonatologiem, ale tak na logikę, to czemu kobieta miałaby być jakimś naturalnym ewenementem, który działa zawsze bez zarzutu i daje idealne mleko?

Gość gość
"2014-02-03 16:01:52 [zgłoś do usunięcia] Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp Może mas zpo prostu zbyt chude mleko? Znam wie mam, które miały 'cienkie' mleko, ale to nic. " Podejrzewam że ty jednak jesteś samozwańczym lekarzem :classic_cool: Chude mleko matki, szok. Tak jak pisałam mleka może być zbyt mało dla potrzeb dziecka, dziecko może mieć trudności w ssaniu zjada niewiele lub ulewać ale na 100% spadek wagi to nie "chudość" mleka

Gość gość
Nie samozwańczym na szczęście :)

Gość gość
No tak kobieta jest niesamowita pod tym względem, bo gdy nawet jej dieta jest uboga substancje odżywcze dla pełnowartościowego mleka pobierane sa z organizmu matki. Gdy to już nie jest możliwe laktacja ustaje. I nie kochane nie wymyśliłam sobie tego po prostu skończyłam studia :classic_cool:

Gość gość
i znowu będą się żarły,jak w każdym temacie...kup mleko,podaj,sprawdź ,czy przybiera,jak dalej nie,wtedy zgłoś się do lekarza,bo może rzeczywiście coś nie halo...dziecka bym nie głodziła,skoro,nie dość,że nie przybiera,to traci...nad czym tu się zastanawiać?

Gość gość
I powtarzam autorko, nie rezygnuj z karmienia naturalnego z obawy o " chudośc mleka" :) :P Nie musisz mi wierzyc na słowo, idz do poradni laktacyjnej, powiedzą ci czy to prawda czy nie ;) I koniecznie skonsultuj spadek wagi z lekarzem Pozdrawiam

Gość gość
Przecież ja nigdzie nie napisałam by dziecka nie dokarmiać. Przy takim spadku wagi należy to robić, moim zdaniem ale pediatra nie jestem i wy pewnie tez nie [

Gość gość
Twój wpis nie ma związku z moim. Każdy organizm wykorzysta wszystko by zrobić mleko. Ale każde mleko z każdej mamy jest inne. Autorko kupuj zastępcze i ratuj chudnącego chrobaka!

Gość gość
Czy dziecko ma żółtaczkę i czy ulewa? To mogą być przyczyny słabego przybierania na wadze.

Gość gość
Powinnas udac sie do lekarza. Moja mala tez przez moment mialag kryzys into na moim mleku. Ale nie tracila tylko stala w miejscu. Dodtakowo ja od poczatku nie kaemilam piersia tylko odciagalam sie laktatorem ze wzgledu na moje wklesle brodawki. Jadla po 100 ml, a za 40 min max godzine znowu krzy zla z glodu. Polozna i lekarka kazaly sporvowac dokarmic. Kupilam bebilon i na szczescie mala dobrze go toleruje. Probowalam potem enfamil,bo niby lepsze ale zwymiotowala mimo ze zjadla tylko ze dwa wieksze lyki. Nie reaygnuj z laktacji, ale w porozumieniu z lekarzem dokarmiaj mm. Gdy to nie zqdziala, to pewnie dostaniesz skkerowanie na badania, mocz . Bo polozna mowila ze czesto dzieci traca na wadze gdy organizm walczy z jakas infekcja np, zapaleniem oecherza albo zoltaczka sie przedluza. Powodzenia!

Gość gość
"Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp Przy mleku modyfikowanym trzeba dopajać i to dużo. Ja przy piersi też poiłam. Dla mnie nie pojenie dziecka jest nienormalne, poza tym moje dziecko od początku było żądne wody i herbatek. Pije od powrotu do domu niezależnei od tego czy karmiłam piersią czy mlekiem zastępczym." Że co ? Przy karmieniu piersią nie trzeba podawać wody bo w sumie po co ? Na początku karmienia leci lekki pokarm który własnie poi dziecko Ne masz zadnej wiedzy na temat kp wiec prosze nie wprowadzaj innych w błąd. .

Gość gość
Też się dziwię skąd pomysł dopajania dziecka na piersi. Ani pediatra, ani położna, ani specjalistka od laktacji nie kazały mi dziecka dopajać. Syn nie jest odwodniony, sika sporo, kupy normalne.

Gość gość
Ja wiem, ze nie trzeba. Napisałam, że ja tak robię :)

Gość gość
te zażarte awanturnice,czy wy nie potraficie doradzić,tylko wiecznie się wymądrzać,a na końcu wyzywać?! rany,co za rynsztok... :O

Gość gość
Autorko miałam to samo. Lekarz zalecił tak: Wypróbować mleko początkowe (nam przypasował Hipp combiotic) i butelkę avent z smoczkiem do karmienia dla niemowląt karmionych mlekiem matki (kształt smoczka i jego przepływ imituje brodawkę sutkową). Najpierw karmiłam na żądanie piersią a po skończonym ssaniu córka dostawała dodatkowo zrobioną mieszankę 100 ml mleka modyfikowanego z czego wypijała 40 ml i była syta (córka miała dwa tygodnie). Zaczęła pięknie przybierać na wadze a wtedy dostawała pierś a potem mleko odciągnięte z piersi. Juz po miesiącu mała nauczyła się tak efektycznie ssać że mogłam odstawić całkowicie butelkę . Życzę powodzenia i podawaj mm butelką tylko do czasu nadrobienia wagi, potem po karmieniu piersią podawaj w butli swoje mleko a potem ją odstaw.

Gość gość
Jak najszybciej do pediatry! Jeśli chcesz karmic piersią to chyba najlepiej będzie przystawiac dziecko do piersi jak najczęściej a potem mm. W sensie że jak nie doje z piersi to dokarmisz ale zawsze najpierw piers. Dzieci są różne i jednemu nie bd robiło że pije z piersi i butelki a inne może odrzucić piers, możesz dawac przez doidy cup, lyzeczka albo strzykawka ale to sporo roboty

Gość gość
Możliwe że malec nieefektywnie ssie a może przysypia podczas karmienia albo jest źle przystawiony? Przypatrz się autorko jak dziecko ssie, czy ładnie łyka i jak długo pracuje ssąc przy piersi. Na każdą pierś powinno przypadać 15 do 20 minut . Możesz na próbę odciągnąć swoje mleko do butelki i podać takim smoczkiem jaki tu podawał jeden gość (avent) i zobaczysz jak dziecko pije, czy łapczywie i czy dobrze ciągnie. Nie dopuszczaj do przysypiania podczas karmienia.

Gość IzkaIzka
hej, jestem mamą 5 miesięcznej dziewczynki. moja córka miała tak samo tylko, że darła sie po prostu i przez 2 tyg nic na wadze nie przybrała a pokarmu miałam pełno. Okazało się, że moje mleko było jałowe i musiałam przejść wyłącznie na mm bo nawet jeżeli piła najpierw moje mleko a potem mm to nie przybierała na wadze, a na mm jest ok. Była oczywiście pobierana krew i mocz. Czasem w moczu może być bakteria np ecoli i dziecko przez to może tracić na wadze, wtedy potrzebny jest antybiotyk.

Gość IzkaIzka
"No tak kobieta jest niesamowita pod tym względem, bo gdy nawet jej dieta jest uboga substancje odżywcze dla pełnowartościowego mleka pobierane sa z organizmu matki. Gdy to już nie jest możliwe laktacja ustaje. I nie kochane nie wymyśliłam sobie tego po prostu skończyłam studia" nie piernicz bo ja mleka miałam pełno, wyniki moczu i krwi idealne, dobrze sie odżywiałam, brałam witaminy a mleko miałam jałowe jak woda

Gość IzkaIzka
dodam, że córka "darła się" jak sie okazało z głodu, a na piersi cały czas prawie była

Gość gość
jałowy to masz mózg

Gość gość
Miałam to samo z synem :( walczylam miesiąc. Dziecko tracilo ciągle na wadze. 2 razy w tygodniu przyjezdzal pediatra i ważył małego. Po tym czasie kazał odciagac ile miałam mleka i reszte dawać mm. Dziecko wyglądało jak skóra i kości i 24 na dobę plakalo. Podalam mm i do 5 miesiąca odciagalam mleko, małe ilości ale zawsze to coś. Da się.

Gość Jaamajka
jutro mam pediatre. dziekuje wszystkim za rady, mam nadzieje ze uda nam sie ten spadek wagi zatrzymac. co do zoltaczki i ulewania to nie ma. moze ja mam malo mleka, bo teraz odciagalam 15 min i udalo sie tylko 20ml. Podałam małemu butle z mm i wypił 50ml zaraz po ssaniu piersi.

Gość gość
Każde mleko z piersi jest jałowe :D tzn czyste i bez bakterii. Autorko ilość sciagnieta laktatorem nie jest miarodajna i wiarygodna bo dziecko zawsze wyssie wiecej

Gość gość
Jak nie przybiera to rzeczywiście, ssie hektolitry mleka.

Gość gość
Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp "Dla mnie nie pojenie dziecka jest nienormalne" 03.02.14 [zgłoś do usunięcia] Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp Ja wiem, ze nie trzeba. Napisałam, że ja tak robię uuuuuuuuuu wiesz ze nie trzeba. ale jednak nie pojenie uważasz za nienormalne :O LED ZEPPELIN czy ty się łajzo czytasz? przeczysz sobie. tyle siedzisz na tym forum ze wszystko ci sie już we łbie miesza i sama nie wiesz co piszesz Mleko matki składa się w 80% z wody- nie trzeba dopajać!

Gość gość
a jak się pobiera mocz u noworodka na posiew?

Gość gość
Kupuje się w aptece taki woreczek, ale nie wiem jak to u dziewczynek działa, ja montowałam to na siusiaku i zdejmowałam razem z materiałem do badania:)