Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fajny Krzysiek

Zaczynamy Rewolucję w Polsce

Polecane posty

Cześć, dziś będzie tylko politycznie, wczoraj usunięto mój temat na o2 forum, ciekawe jak będzie dzisiaj. Do rzeczy, czy jesteście świadomi, że polskie media nie mówią nam prawdy? Mało tego, kreują fikcyjną rzeczywistość. Jeśli uważasz, że mało zarabiasz, jeśli nie masz pracy i czujesz się wyzyskiwany, ten temat jest również dla ciebie. Jeśli chciałbyś/chciałabyś to zmienić zapraszam do dyskusji.

Gość gość
a co mi przyjdzie po dyskusji? cos sie w moim zyciu zmieni?

Gość gość
słuchasjcie ja mam 31 lat niby cos tam mam ale dzieki pracy w DE naprawde gdybysmy my młodzi zacezli starjkowac i bysmy sie zmobilizowali moglibysmy cos wygrac i osiagnac na nasza przyszlosc tez rzad to smiech na sali czytałam ze weronike marszcuk biora no jaja najpierw o korupcje oskarzona a potem z agentem tomkiem w sejmie?? wiecie co tak nie moze byc

Chętnie wymienię się z kimś poglądami, a ta dyskusja jest pierwszym krokiem do tego by w twoim życiu pojawiła się poprawa. Na początek pytanie: Kto z was uważa, że zarabia za mało?

Gość gość
A co można wygrać przez strajki? Tak konkretnie.

Gość gość
Uważam, że zarabiam za mało. I co z tego?

Gość fsfvr
Ja uwazam ze zarabiam za malo, ale czy akurat to wina mojego rzadu (ktory jest kiepski)? Nie to wina mojego pracodawcy, pazernego sepa

Gość gość
marczuk oskarżono i okazała się niewinna. i nie w sejmie tylko w europarlamencie. i nie z agentem tomkiem bo jego w europarlamencie nie ma. coś cienko z twoimi wiadomościami. a wiedza to podstawa jak się chce coś robić.

Gość gość
Nie rząd płaci a pracodawca płaci. A wiec to nie wina rządu, że płace są małe. Ale gdzie jest gospodarz. Zaprasza do dyskusji i... Nic.

Przez strajki, nie wygramy nic, zupełnie nic. Ale nie o tym chciałem. Jakiś czas temu zainteresowałem się sondażami wyborczymi sprzed kilku lat oraz tymi, które przeprowadzone są obecnie. Podzieliłem je na dwa typy; zamknięte i otwarte. Zamknięty to taki, w którym głosowanie przeprowadzane jest wśród ok. 1000 osób, np. Sondaż MillwardBrown,HomoHomini lub TNS Polska, mówię o nich gdyż właśnie te najczęściej serwuje nam TVP, TVN i Polsat. Druga grupa, to sondaże otwarte, tzn. takie na które codziennie każdy może oddać głos, sondaż taki nie ma limitu osób, na których jest przeprowadzany gdyż stale się zmienia w zależności od preferencji politycznych. Wpiszcie sobie w google np. "dziś na wybory"

Gość gość
a jakie ma znaczenie wazne ze nie zycz sobie takiej ukrainki by reprezentowała moj kraj a uniewinniona został ale jak i dzieki komu to nigdy sie nie dowiemy przeciez to celebrytka ktora tak naprawde wiecej kasy chce zreszta wszyscy nasi politycy to swinie i tylko ktora 1 do koryta i jak najwiecej dla niej ja pracuje w DE w Pl mam mieszkanie ale w sumie miało byc na starosc (chce sprzedac) ale kiepskie ceny wiec trzymam je wczesniej gdy pracowałam tu ledwo wiazalam koniec z koncem, wiecznie kombinowc musialam a o wakacjach za granica moglam pomarzyc w wieku 3olat 1 raz lecialam samolotem i to dzieki De bo tu nigdy czlowiek sie nie dorobi chyba ze kombinujac ale ile mozna

Gość gość
ale te sondaże "otwarte" nie sa reprezentatywne. grupa sondowanych nie jest wybrana przez fachowców a więc może np zagłosowac 100 członków pis czy po i sondaz już jest do... niczego. prawdziwy sondaż to określona jasno grupa sondażowa i obserwacja preferencji. inaczej się nie da. chyba nie znasz się kompletnie na tym.

Gość gość
marczuk jest polka i posiada obywatelstwo polskie. twoje "nie życzenie" nie ma żadnego znaczenia bo to są wybory. wiemy dzięki komu została uniewiniona. dzięki sądowi bo tak jest normalnie. nie wiedziałaś? marczuk jest prawniczką a nie celebrytką.

Kolejny sondaż otwarty jest na "Ewybory.eu" (na głównej stronie, po prawej stronie jest "Sonda internetowa". Przepraszam, że nie daję linków, ale kasują na różnych forach moje tematy.

Gość gość
Taki sondaż otwarty to tylko zabawa. Nie ma żadnego znaczenia.

Gość gość
Do rzeczy, czy jesteście świadomi, że polskie media nie mówią nam prawdy? > dasz jakiś przykład na to?

Gość gość
teraz juz Polka a uniewinniona przez sad co ty nie powiesz bez powodu by sie nia nie zainteresowali co z tego ze prawnik a jaki z niej prawnik? bo studia skonczyla?a potem latala po parkiecie w tvn juz zapomniales jak sie w vivie lub gali reklamowala;kto nie ryz..szampana... i booom zaraz wpadla tak sie zachowuje prawnik? wystepuje w Tancu..i kreci tyłkiem prosze Cie

Gość gość
jak widac po wyroku sądu bez powodu. wiesz że jest inaczej? daj linki to poczytam. jest prawniczką i ma własną kancelarię prawną. a że sobie występuje to jej prywatna sprawa.

Tak masz rację to zabawa i nie musi mieć odzwierciedlenia w realnym świecie, dlatego posłużę się teraz drugim porównaniem. Jakiś czas temu wszedłem na facebook aby porównać like-i trzech partii, dwóch, które rządziły w ostatnich latach i trzeciej, która jest pomijana i wręcz zakazana w mass mediach, oto co zobaczyłem; Prawo i Sprawiedliwość - 23.897 Platforma Obywatelska - 44.710 Kongres Nowej Prawicy - 56. 639

Gość gość
Ukończyła prawo i administrację na Uniwersytecie Warszawskim oraz aplikację radcowską. W latach 2006-2008 zdobyła dyplom MBA w Business Center Club. Prowadziła kancelarię radców prawnych ANVERO, specjalizującą się w prawie autorskim i prasowym. Jest współwłaścicielką firmy producenckiej Sting Communication. Była współpomysłodawcą i dyrektorem zarządzającym Stowarzyszenia Aktorów Filmowych i Telewizyjnych SAFT (2002-2008). Od założenia do 2007 roku była wiceprezesem Art. Sport Fundacji, która sprawuje pieczę nad piłkarską Reprezentacją Artystów Polskich.

Gość gość
nie jest zakazana i pomijana. jej przywódca JKM jest człowiekiem prawdopodobnie psychicznie niezrównowazonym i opowiada brednie które raczej w żadnej tv nie powinny być puszczane. dlatego nigdzie nie jest zapraszany.

Gość gość
Przykład który dałeś Fajny Krzyśku obrazuje jedno. Że tego typu sondaże nie mają żadnego odzwieciedlenia w faktach. Bo porównaj wyniki tych sondaży z wynikami wyborów parlamentarnych. I już wiesz....

Gratuluję podejścia, sam wolę najpierw kogoś poznać, zobaczyć dwie strony medalu, a potem oceniać, w odpowiedzi na JKM, wpisz w youtube takie pytanie: "Czy wiesz kiedy telewizja kłamie?"

Gość gość
JKM jest znany od wielu lat. Za komuny korzystał jako członek jednej z satelickich partii i wyjeżdżał "na zachód" do innych uczelni a od wielu lat usiłuje wejść do polityki i opowiada androny które "chwycić" może jedynie ktoś młody bez żadnego życiowego doświadczenia i z małą wiedzą. W rzeczywistości bowiem to są tylko androny, czyli zlepek bezsensownego paplania nie oparty na żadnej rzeczywistości i na żadnych faktach.

Gość gość
Jak widze następny wielbiciel JKM. Tu jest temat o nim. Olany i ośmieszony. f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4849467

Tylko posłuchajcie, ja nikogo nie namawiam do zmiany podejścia, do głosowania na tego, a nie na tamtego. Po prostu jestem za likwidacją podatku dochodowego. Chcę żeby to co zarobię zostało w mojej kieszeni.

Gość gość
Likwidacja podatku dochodowego? Gdzie taki kraj jest w Europie w którym taki podatek nie istnieje (w takiej czy innej formie) ? Nie wiesz, że to utopia?

Gość gość
a ja widze ze pani weronika nam swoje cv przedstawila,załosne

Gość gość
to nie jest CV. to info z wiki. i taka jest rzeczywistość i takie są fakty. jak widze się z nimi nie zgadzasz:D

Gość gość
Państwo jako organizacja, organizm, musi być z czegoś utrzymywane. A jest utrzymywane z naszych podatków. I nikt, nigdzie nie wymyślił niczego lepszego i nie sprawdził tego lepszego w praktyce. Tzn był np taki Lenin. Jak tego typu pomysły się kończa, już wiemy.