Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co jest wf w szkole?

Polecane posty

Gość gość
Jest chociażby po to żeby szerzyć wśród młodych ludzi zdrowy tryb życia. Aktywność to podstawa obok zdrowego odżywiania się. Do tego jeszcze jeśli Wasi nauczyciele sa otwarci na szereg nowości zawsze mogą skorzystać z tego typu programu http://www.lideranimator.pl/program My jako organizatorzy naprawde szczerze polecamy i zachęcamy. Sami możecie powiedzieć o tym swoim nauczycielom.

Gość gość
Ruch jest ważny, wiem to - jako dziecko kochałam grać z kolegami na boisku. Po prostu hobbystycznie, bo to nigdy nie było moje ulubione zajęcie. Potem przyszedł czas do szkoły. I odszedł czas na granie na pdowórku. Jako tako w klasach 1-3 sobie jeszcze radziłam, ale później to porażka. Porażką są też w większości nauczyciele, którzy sami nic nie robią (moja pani od wf ważyła minimalnie ze 100 kg) i nie reagują, kiedy ci "lepsi" naśmiewają się z tych gorszych. W ogóle istnieje jakaś dziwna zależność - jesteś do dvpy z pozostałych przedmiotów: spoko, luz, możesz być nawet najpopularniejszy w klasie, jesteś słaby z wf: choćbyś miał średnią 5,9 i tak będą mieć Cię za ciotę i będziesz wyśmiewany. Też sądzę, że powinno to być dodatkowe. "Dziewczyny narzekają, że są grube." - może wolą już być grubsze (sic! znam wiele chudych i zgrabnych osób, które nie uprawiają sportu), niż wyśmiewane, bo nie potrafią odbić głupiej piłki? Osobiście uważam, że brak umiejętności w ważnych przedmiotach to większe upośledzenie, niż brak umiejętności grania w kosza, czy w te inne piekielne gry, przez które znienawidziłam szkołę. I dodajmy: moja mama nie jest zwolenniczką wypisywania zwolnień. Ćwiczyłam nawet z wybitymi palcami i upokarzałam się bardziej :)

Gość Monika

Mój syn bardzo dużo uprawia sportu i zapisałam go na zajęcia z tlenoterapii w Vitamedicum Kraków Bardzo dobrze te sesje na niego wpływają, dużo lepiej się czuje, ma więce energii oraz nie odczuwa tak dużego zmęczenia.