Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperat89

co mam zrobic?

Polecane posty

Gość gość
Splynelo po Tobie? Brawo, stary :) Prze jakis czas beda pewnie Cie jeczcze nachodzic albo zaczepiac, ale z czasem im przejdzie, tylko musisz sie trzymac i nie lamac. Kurde, gratki, zaimponowales mi :)

Gość gość
dobrze by bylo jakbys znalazl sobie tez nowych normalnych znajomych jezeli ich nie masz.

Gość gość
Czesc, 89! (- nie pisze pelnego nicka, bo dla mnie nie jestes zaden desperat, tylko gosc z jajami, ktory postanowil posprzatac w swoim zyciu) Bardzo przestrzegam Cie przed pozyczkami z Providenta, oni sa chyba jeszcze gorsi niz zwykle chwilowki. Zapamietaj ta nazwe i chocbys mial zebrac, nie korzystaj z ich ofert!

Gość desperat89
kurcze wiecie co? dzieki wam zaczynam wierzyc ze mi sie uda... nigdy sie tak nie czułem az mi łzy sie cisna do oczu... jeszcze raz bardzo wam dziekuje! myslalem ze zaczniecie mnie rowniez wyzywac jak moi eks koledzy, rodzice a wy co? obcy calkiem ludzie i mi pomagacie! nikt nigdy w zyciu dla mnie tyle nie zrobil... chociaz to sa tylko slowa to i tak nic lepszego w zyciu nie slyszalem

Gość gość
Co do chwilowek, poradz sie prawnika - na necie sa strony z poradami za darmo. Oni z tymi kredytami czesto lamia prawo, wiec jakby Cie scigneli zanim zbierzesz kase, i straszyli, musisz wiedziec co robic. Robienia unikow odradzam, przeciez maja namiary na Ciebie. Poczytaj sobie w necie takze porady na roznych forach, np. http://www.forum-kredytowe.pl/f135/jak-splacic-firmy-pozabankowe-chwilowki-71096.html

Gość gość
Ty tu nie becz, tylko nas informuj o postepach :) I nie ciesz sie na zapas, bo trolle na kafe tez siedza i jeszcze ktorys moze sie napatoczyc ;) - ale ignoruj. Graba, stary!

Gość gość
Mam takie pytanie, tylko nie chcialbym Ciebie urazic... W jakim srodowisku mieszkasz, czy dookoła patologia? Masz innych kolegow oprocz tych DAWNYCH znajomych, ktorzy ida w cpanie? Nie pytam ze wscibstwa, tylko chcialbym lepeij wyobrazic sobie Twoja sytuacje, aby moc Ci tez cos doradzic, byle zgodznie z zapotrzebowaniem. Ale jak nie chcesz, to nie odpisuj, szanuje Twoja prywatnosc! Tak czy owak, nie jestes sam!

Gość annazofiamaria
mysle ze i tak najlepszym wyjsciem byłby wyjazd z miasta. Jeśli masz ową możliwość uciekaj jak najdalej! Ale jest jedno pytanie- Czy chcesz stąd wyjechać? Popytam znajomych może znajdzie się ktoś kto mógłby C***omóc z pracą nawet w innym mieście, a może nawet znajdzie się ktoś taki na forum. Rzucić nałóg nie jest takie proste jak się wydaje, ale z tego co piszesz jesteś bardzo zdeterminowany. Za te spławienie kolegów przybiłabym C***iątke:) Niewielu by potrafiło tak zrobić- GRATULUJE z całego serca! z tego co widzę nie jesteś głupi chłopak więc dziwie się troche, że dałeś się w to wciągnąć.

Gość gość
mlodzi ludzie teraz maja ciezko ja w sumie uwazam ze i tak mamy gorsza sytuacje niz ty bo rowniez mamy troche dlugow, a musimy znalezc jeszcze mieszkanie w grudziadzu no i ja jestem w 6 miesiacu ciazy dlatego chlopak musi znalezc lepsza prace niz ta ktora ma teraz moj chlopak jest o rok mlodszy od ciebie tez nam jest ciezko ale nie poddajemy sie a wsparcia w rodzicach jako takiego nie mamy. trzeba myslec pozytywnie bo jak bd sie zalamywac****oddawac to sie napewno nie uda osiagnac celu

Gość gość
Ja doskonale cię rozumiem i wiem co czujesz na dźwięk dzwonka w telefonie. Banki,windykacje doprowadziły mnie do stanu w którym zostało mi już tylko strzelić sobie w łeb. Depresja doprowadziła do stanu, gdzie nawet już z łóżka nie wstawałam, a po głowie tylko jedna myśl chodziła mi, aby w końcu zakończyć to życie. Podniosłam się. Długi będę zapewne spłacać do końca życia, ale wierzę,że nadejdzie dzień, kiedy je spłacę. Wierzę, bo wierzę w siebie. I tego życzę Tobie, ale musisz uwierzyć w Siebie. Pamiętaj,że za długi nie idzie się do więzienia.

Gość desperat89
Mam takie pytanie, tylko nie chcialbym Ciebie urazic... W jakim srodowisku mieszkasz, czy dookoła patologia? Masz innych kolegow oprocz tych DAWNYCH znajomych, ktorzy ida w cpanie? Nie pytam ze wscibstwa, tylko chcialbym lepeij wyobrazic sobie Twoja sytuacje, aby moc Ci tez cos doradzic, byle zgodznie z zapotrzebowaniem. Ale jak nie chcesz, to nie odpisuj, szanuje Twoja prywatnosc! Tak czy owak, nie jestes sam! Mieszkam z rodzicami, nie raczej patologii nie ma. A co do innych znajomych.. to wiesz roznie to teraz bywa... ucieklem od nich wlasnie w te zle towarzystwo wiec raczej glupio mi bedzie do nich wrocic... Chyba naprade najlepszy byłby stad wyjazd do innego miasta.. ale nawet nie miałbym gdzie mieszkac i za co wyjechac wiec raczej odpada

Gość desperat89
a okradał uczciwych ludzi nie bede napewno chocbym mial zdechnac!

Gość gość
To calkiem niedaleko. Gdybym miała pewność, że jesteś normalny to mogłabym załatwić dobrze płatną pracę za pare miesięcy, ale sorki :D znajomych nie masz?

Gość gość
Czesc! Wiem, ze w Grudziadzu jest taki osrodek szkoleniowy dla doroslych osob niewidomych. Przyjezdzaja tam ludzie, ktorzy chca sie nauczyc, jak pomagac niepelnosprawnym, no i sami niewidzacy + slabo widzacy. Pamietam, ze czesc z nich na turnusach byla bez rodzin i gdy chcieli po zajeciach wyskoczyc sobie tramwajem (blisko jest petla) na starowke, to prosili szkolacych sie tam widzacych, ale nie zawsze byli chetni. Dlatego pomyslalem, ze jakbys na razie nie znalazl regularnej pracy, to moze poszedlbys tam i pogadal z dyrekcja. Powiedz szczerze, jak sie sprawa ma, ze chcesz sie odseparowac od srodowiska i wyjsc na prosta - i zaproponuj, zeby mowili ludziom, ze mozesz im pomagac w takich wycieczkach, gdy chca gdzies na wlasna reke. Za drobna oplata albo i za darmo - poznasz ludzi, pogadasz o czyms innym niz dragi, zobaczysz swoja sytuacje w bardziej pozytywnym swietle, i przede wszystkim stopniowo zapomnisz o starych kumplach oraz zrobisz cos wartosciowego, pozytecznego. To taki plan awaryjny, ale nie boj sie kontaktu z inwalidami wzrokowymi, bo to sa tacy sami ludzie, jak my - jedni fajni, inni mniej, duzo wesolych i wrecz jajcarskich. A teraz zima to szczegolnie moze im byc trudno gdzies wyjsc, gdy widza slabo albo wcale i biala laska grzeznie w sniegu lub blocie posniegowym. Nie wiem, jak teraz, ale kiedys instruktorzy byli tam super, daliby Ci kilka wskazowek, jak byc pomocnym. Powodzenia, a przede wszystkim szybkiego znalezienia etatu!

Gość gość
O kurde!!! To bylo w Bydgoszczy, a nie w Grudziadzu... Przepraszam Cie, ale starosc nie radosc****omylilo mi sie. Wybacz ten spam!

Gość babcia jani
az sie sece kraja co ten chlopak wypisuje.Jak rodzice moga sie odwrocic od dziecka?! nie wyobrazam sobie tego! Gdybym tylko mogla zalatwila bym c**prace, widze ze na prawde probujesz cos zmienic i to sie ceni dziecko! Moze znajdzie sie jakas zyczliwa osoba na tym forum ktora jest w stanie C***omoc z praca, zakwaterowaniem- tego Ci zycze z calego serca ! tylko nie wracaj juz do nalogu

Gość gość
nie pojdziesz do wiezienia za chwilówki i kredyty niespłacone nie wsadzaja do paki :P ostatecznie komornik przyjdzie i a jak i tak nie masz pracy ani kasy to umorzy bo nie bedzie mógł sciagnąc a kwoty z chwilówek śą smieszne i mu sie nie zechce za tym latac. Tym sie nie przejmuj poszukaj pracy pozniej to spłacisz :D Mozesz napisac listy do tych firm kredytowych napisac ze nie masz kasy i ze spłącisz w ratach po 50zł mc i niech spadaja i tak ci nic nie zrobią. Spróbuj sie jakoś ogarnąć, poszukaj pracy dziewczyny a na starych nie narzekaj bo wszyscy starzy już tak maja że narzekają :D

Gość gość
Musze sie zrehabilitowac! :) Jakbys chcial, to znalazlem namiary na Polski Zwiazek Niewidomych u Ciebie, tam możesz zapytac, czy ktos nie potrzebuje pomocy: Koło PZN w Grudziądzu 86-300 ul. Kalinkowa 80a Prezes: Krystyna Kaczorowska email: grudziadz@kujawskopomorski.pzn.org.pl tel. 515-231-016, czynne: poniedziałki, środy, piątki 7 – 15 Jeszcze raz przepraszam!

Gość gość
Ja na Twoim miejscu uderzylbym jednak do tych dawnych, normalnych znajomych. Co Ci szkodzi spróbowac? Moze akurat znajdziesz wsrod nic jakas szczegolnie bratnia dusze. Pomysl nad tym. Wszystkiego dobrego!

Gość chodz na buch
glupi cpun i tyle:D po co wy sie produkujecie? koledzy juz nachodza wiec to tylko kwestia czasu kiedy ulegnie. No wlasnie jestem z twojego miasta wiec moze jakas ustaweczka na wiaderko? ja zaraz schodze do piwnicy:p

Gość gość
No i mamy trolla.

Gość chodz na buch
nie no pomagajcie mu!:D znajdzie mu prace chate i wogole co tam jeszcze chcecie:D splaccie za cpuna kredyty:D

Gość gość
05.02.14 gość (...) nie ciesz sie na zapas, bo trolle na kafe tez siedza i jeszcze ktorys moze sie napatoczyc oczko.gif - ale ignoruj. Graba, stary! - jasnowidz? ;) IIIIIII IIIIIII IIIIIII Z tym urzedem pracy to podstawa! Udanego dnia!

Gość desperat89
glupi cpun i tylesmiech.gif po co wy sie produkujecie? koledzy juz nachodza wiec to tylko kwestia czasu kiedy ulegnie. No wlasnie jestem z twojego miasta wiec moze jakas ustaweczka na wiaderko? ja zaraz schodze do piwnicyjezyk.gif ============================================= moze i masz racje jestem glupim cpunem.. ale nie na tyle glupi zeby pakowac sie w to dalej! i Tobie tez zycze zebys przejrzał na oczy tak jak ja.. bo to Cie zniszczy...

Gość prezes pko
hmm widac ze jestes zdeterminowany zeby z tym nalogiem skonczyc i to jest najwazniejsze;) nie bedzie Ci łatwo ale pamietaj ze nie mozesz sie poddac ! musisz byc silny. Teraz jeszcze tylko potrzebna C**praca, jesli bede wiedzial cos dam znac, podziwiam Cie za to ze chcesz cos zmienic, tez mam kolegow w tym bagnie ale oni jeszcze chyba nie dorosli do tego zeby to rzucic !

Gość gość
"Uwierz w siebie, a to, co mysla inni, nie bedzie mialo znaczenia" (Ralph W. Emerson) - z pozdrowieniami :)

Gość gość
Pozdrówki dla Autora tematu, annazofiamaria, babcia jani, prezes pko i wszystkich jeszcze bardziej anonimowych, ktorzy wspieraja chlopaka - w jednosci sila!

Gość gość
Chłopie!... jakbyś miał chwile zwątpienia, jeśli będzie pod górkę - czytaj te wpisy i nie ustawaj w wysiłkach! Serce rośnie, że tylu fajnych ludzi na kafe :) :)

Gość babcia jani
a dlaczego mamy mu nie pomagać skoro się przed nami otworzył? nie miał przed kim to zrobił to na forum i bardzo dobrze ! z tego co pisał troche mu to pomogło, uwierzył, że może być lepiej ! i o to chodzi. Może kiedyś my będziemy potrzebowali takiej samej pomocy ? kto wie? życie jest okrutne. Jeszcze było by super jak by ktoś mu pomógł stąd wyjechać albo polecił pracodawcy- może być z niego jeszcze pożytej w pracy:) sam chce od tego uciec więc myślę, że nie będzie złym pracownikiem. masz racje W JEDNOŚCI SIŁA! pozdrawiam Janka.