Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on1987rok

Co sądzicie o takim facecie co boi się uprawiać seks z kobietą bo boi się że będ

Polecane posty

Gość gość
co do alimentów to cie pociesze nieco, ze trafienie do wiezienia jest skrajnoscia, bo jest przepis, ze zeby facet trafil do wiezienia, trzeba mu udowodnic, ze celowo nie płaci... takze jak np. nie masz srodków do zycia to nikt cie do pierdla nie posle...

Gość on1987rok
ale dwa lata nie uprawiałaś seksu będąc w małżeństwie?

Gość w końcu ktoś kto normalnie
"takze jak np. nie masz srodków do zycia to nikt cie do pierdla nie posle..." ­ pod warunkiem, że nie masz środków i nie można od ciebie wymagać, byś w swojej sytuacji je miał. poza tym bardzo płynne ocennie jest to, czy ktoś ma środki, czy nie i ile musi sam mieć (w tym ewentualnie na swoją nową rodzinę), a ile musi mieć na alimenty. znam taką jedną sprawę, gdzie chłopak zarabiał mało i i tak dostał wyrok, bo sąd uznał, że niewystarczająco się dzielił tym co ma, a poza tym to mógł zarabiać więcej

Gość gość
Odpowiedzialny jest. Jak ktoś nie ma perspektyw na przyszłość w tym momencie, albo po prostu chce jeszcze mieć cos z tego zycia , to chyba dobrze myśli, ma jakies ambicje.. Antykoncepcja jest zawodna i wielu tego doswiadczylo a potem klepia biede i wyrastają takie nieszczęśliwe ludziki

Gość on1987rok
20:47]--no nie wiem ja wczoraj w reportażu słyszałem że mężczyźni nie mieli pieniążków, i poszli do więzienia.Innym razem też słyszałem że jak płaci fundusz to mu się te pieniądze kumulują i ma zadłużenie to komornik wchodzi mu na konto bankowe i bierze co popadnie,jak już mężczyzna ma upragnioną emeryturę i nie ma już siły psychicznej i fizycznej pracować i mu na nią włażą i zabierają pieniądze STARSZEMU CZŁOWIEKOWI,albo jakiś majątek(jak jakiś ma)wszyscy go atakują bo "wyroczek" tłustej sędziny jest święty i policję ma na karku:( jak już trafi do więzienia jest się załamanym no bo przecież to ty mężczyzno jesteś przestępcą bo zrobiłeś dziecko i ty jesteś wszystkiemu winny.A pieniądze?Co nas to obchodzi masz mieć i tyle.Nawet jak mężczyzna ma emeryturę to do śmierci musi spłacać te pieniądze bo jest zadłużony jak nędzarz:(

Gość on1987rok
"takze jak np. nie masz srodków do zycia to nikt cie do pierdla nie posle..." ale to ja chcę opiekować się dzieckiem i żeby to ona mi płaciła.(no chyba że w okresie karmienia piersią)ale mleko też można kupić w banku mleka.Albo w ogóle nie karmić, albo odkupić od niej to mleko za parę groszy.I dobrze wiemy że to są bzdury że nie zamykają za niepłacenie alimentów,bo zamykają, a jak już zamknął to pracodawcy nie chętnie przyjmują takich do pracy, i ma się zniszczone życie za nic.Ja słyszałem w radiu przypadek że mężczyzna dostał almenty 1200 zł. przy zarobkach 1500 zł. i on ma przeżyć z tych 300 zł. składał apelację czy jakoś tak ale sąd to odrzucał.Te alimenty to były na 2 miesięczne dziecko tak więc na 2 miesięcznika potrzeba więcej niż na dorosłego.Załóżmy że kobieta wyda 300 zł. miesięcznie na jedzenie i ciuchy dla tego niemowlaka to jeszcze ma dla siebie 900 zł. co jest trzy razy więcej niż zostaje jemu.Co za inteligentni ludzie te sędziowie CYWILIZOWANY ŚWIAT.