Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie jak sąsiadka dała na imię córce

Polecane posty

Gość gość

Nikola...

Gość gość
no i ???

Gość gość
No i co w zwiazku z tym? Masz dola czy jak?

Gość gość
a co to ma być sensacja, atrakcja czy co? bo nie kumam

Gość gość
ale chooyjnia haha

Gość gość
a synek pewnie brajanek

Gość gość
jak mój 17 letni syn sie urodził to była mania na to imię, bardzo ładne imię tylko teraz jakis debil sobie ubzdurał że to imie dobre dla patologii

Gość gość
Przecież Nikol jest pełno

Gość gość
widac ze jest z nizin spolecznych, nawet jak ma wille i dwa mercedesy to i tak nie zmieni tego, ze jest prostaczka. Moze byc nawet wyksztalcona, ale jak dziecko zwie sie Dzesika, Nikola czy Brajan to mowi wszystko o mentalnosci rodzicow.

Gość gość
Ostatnio chłopak przyszedł z informacją, że jego ciężarna koleżanka z pracy wymyśliła oryginalne i fajne imię do córki. Pytam jakie. Oliwia. Ręce mi opadły. Mniejsza o gust koleżanki, ale fakt, że to imię podoba sie mojemu chłopakowi mnie zaniepokoił. Oliwek jeszcze kilka lat temu był wysyp. Imię mi zbrzydło.

Gość gość
facetom podobaja sie takie niefajne imiona, nie mowie tu juz o Oliwii, ktora jest normalnym tylko bardzo oklepanym imieniem, tylko wlasnie o takich Nikolkach, Waneskach i innych Roksankach i Dzesikach..

Gość gość
mojemu mężowi podobają się imiona: Marysia, Ania i Ewa. Jedynie Kaśka mówi, że okropne i w życiu by tak córce nie dał. Córce daliśmy Marysia bo mi to imię zawsze się podobało.

Gość gość
pewnie komentują i co w tym złego? czy to zabronione? nie reaguję alergiczną obrazą gdy komuś nie podoba się imię mojego dziecka.... bez przesady.

Gość gość
a niech komentuja, nie przeszkadza mi to. Moje dzieci maja zwyczajne, uniwersalne w Europie i na całym swiecie imiona.

Gość gość
Dlaczego do łask wróciły staromodne imiona ale tylko w wersji sztuk cztery: Hanna, Helena, Maria i Zofia. Ile można? Chcecie nawiązywać do tradycji to imion "z tamtych czasów" jest wiele. Krystyny, Bronisławy, Wiesławy, Marianny, Pelagie, Henryki, Kazimiery, Mirosławy itp.

Gość gość
może dlatego, że to piękne imiona? międzynarodowe zresztą. a Kazimiera czy Bronisława to polskie brzydkie imiona. Chcesz to daj takie córce, ja nie mam zamiaru.

Gość gość
Mam nadzieję,że inni za waszymi plecami komentują imiona waszych dzieci.////////////Mam nadzieję, że sa osoby, które normalnie dają na imię i nie ma co komentować, a imion normalnych, które wyszły z użycia na rzecz kilku do bólu oklepanych imion zarówno męskich i żeńskich. Normalne męskie imiona to np. Tomek, Piotrek, Marcin, Michał, Maciej, Damian, Dawid, Karol, Robert, Marek, Marcin a nie jakieś Antki i Franki, Brajany i Kewiny.

Gość gość
nie chcę nawiązywać do tradycji. po prostu poodbają mi się takie imiona typu Maria czy Zofia. Czy to coś złego?? Zabronisz mi? A mnie się wydaje że obecnie na topie są trzy imiona: Lena, Julia, Maja. A Maria jest długo później. Już nawet ta wieśniacka Nikolka jest częściej nadawanym imieniem. Może do tego się przyczep.

nie macie czego się czepiać, to imienia się czepiacie. Jak dacie córce imie Antonina to nie da wam gwarancji na mądre dziecko.

Gość gość
może dlatego, że to piękne imiona? międzynarodowe zresztą. a Kazimiera czy Bronisława to polskie brzydkie imiona. Chcesz to daj takie córce, ja nie mam zamiaru.////////////////Dla mnie tak samo brzydka jest Zocha i Marycha.

Gość gość
o przepraszam, Antek czy Franek to również normalne imię, od wieków funkcjonujące w Polsce, tyle tylko że raz częściej nadawane, raz rzadziej. A taki Kewinek, Brajnek czy ta nieszczęsna Nikolka właśnie to wytwór nie wiadomo skąd naleciały. Zakompleksieni "nowocześni" rodzice postanowili dać upust swojej wyobraźni

Gość gość
no widzisz a dla mnie wstrętna to jest taka Kaśka czy Baśka a pełno było takich nadań w latach 80.

Gość gość
Kaś to może i buło w latach 80. ale Baś raczej nie.

Gość gość
Damian i Dawid tez jakies 40 lat temu byl traktowany jak Kevin czy Brajanek. Najpierw w ogole imion nie nadawano, a potem sie ich nagle namnozyło.

Gość gość
Kasia :) bardzo ładne imię :) Katarzyna - brzmi dumnie :)

Gość gość
lepiej Kaska niz Nikolka. Slyszysz "Kasia" "Ania" czy "Ola" nie masz zadnych skojarzen, slyszysz "Nikolka" Waneska czy Dzesika od razu widzisz mlodociana mamusie z nietrzezwym konkubentem z familokow.

Gość gość
katarzyna - to nie brzmi dumnie tylko komicznie. jakby miała cały czas katar.

Gość gość
gosciu 19:23 - tez mam takie skojarzenia