Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimimimim kiedyś gruba

Synek ma 39 st gorączki i nic poza tym co to może być

Polecane posty

Gość mimimimim kiedyś gruba

O 7 synek obudził się z gorączką 38 i był taki osłabiony trochę, podałam 10 ml paracetamolu, zasnął i spał do 11. Może nie był tak wesoły i uśmiechnięty jak zawsze, ale humor ma dobry, bawił się normalnie, teraz gorączka znowu wróciła, 39 st, jest senny, ale to w sumie jego pora spania, podałam 12 ml paracetamolu. Nic poza gorączką się nie dzieje, rano zrobił jedną sporawą kupę, ale normalna, żadna biegunka ani nic w tym stylu, kataru, kaszlu nie ma. Od czego mogła wziąć się ta gorączka? Od zębów? Patrzyłam na dziąsła, te co już idą to idą, przebiły się przez dziąsła, są już na wierzchu, nie całe jeszcze, ale są, a nowych nie widać, dziąsła nigdzie nie są opuchnięte.

Gość gość
cokolwiek - wirus lekki, infekcja dróg moczowych, zęby... obserwuj i czekaj, czy się coś rozwinie

Gość gość
Jak się denerwujesz, to lepiej jechać do lekarza i spytać, ale mi się wydaje, że taka gorączka bez innych objawów, to może być tylko trzydniówka.

A ile dziecko ma ? Może to 3 - dniówka,, żeby itd. Jeśli temperatura nie będzie spadać lub będzie się utrzymywać to idź do lekarza.

Gość gość
maluchy tak maja, moja tez tak miala, jesli jest goraczka to jest stan zapalny albo w gardelku albo w zoladku

Gość gość
Lepiej idz po ksiedza:(

Zasnął. Będę go obserwować. Dzięki potworze z bagien. Nad tą infekcją dróg moczowych się zastanawiam - wczoraj pod wieczór teściu napalił mocno w piecu, w mieszkaniu było 24 st (gdzie normalnie mamy 22), to pomyślałam, że ściągnę synkowi pieluchę i skarpetki, żeby sobie polatał, był w długich spodniach i bluzce i w ciągu godziny posikał się chyba z 5 razy. Fakt, że dużo wtedy akurat popijał, ale może faktycznie nabawił się jakiejś infekcji?

Gość gość
Moj syn 21 miesiecy ostatnio goraczkowal bez powodu przez 6 dni. Co zbilam goraczke to po czasie 39 i tak w kolko. W miedzy czasie zrobilismy badania krwi i moczu i nic, dziecko niby zdrowe. 7 dnia lekarz dopiero stwierdzil obusronne zapalenie uszu ktore po 4 kontrolach dopiero sie ujawnilo. Tez na poczqtku myslalam ze to trzydniowka tymbardziej ze nie tarl uszek ani nie robil nic takiego co mogloby sugerowac ze to uszka. Autorko mam nadzieje ze jednak u ciebie to trzydniowka i pojawi sie wysypka ktorej ja wyczekiwalam :(

do ostatniego "gościa" A czy dziecko zachowywało się tak, jakby je bolało coś? płakał? Bo synek jest spokojny póki co, tzn teraz to jeszcze śpi, normalnie to śpi maks 2 godziny, a teraz już prawie 3. Ale to może przez paracetamol. Dotykałam czoła przed chwilą, normalne, synek śpi spokojnie, nie wierci się, nie stęka. Takie zapalenie uszu jest bolesne? Bo po synku absolutnie nie widać, jakby coś go bolało. Kurczę, synek mi nigdy nie chorował, do tego to moje pierwsze dziecko i dlatego w tym chorowaniu jestem zielona jak ogórek.

Gość gość
U nas po bezskutecznych próbach zbijania gorączki, także bez innych objawów, poszliśmy do tego nieszczęsnego lekarza, a tam angina.

Jak wieczorem lub w nocy gorączka wróci to rano pojadę na pogotowie, bo niby nie boję się tej gorączki, mogę ją zbijać, ale nie chcę, by jakieś cholerstwo się z tego zrobiło. Wolę dmuchać na zimne niż czekać i później faszerować dziecko antybiotykami, bo na słabsze leki będzie za późno.

No nic, na razie będziemy czekać, zobaczymy jak minie nocka. Może się okaże, że to od zębów, że rano gdzieś na dziąśle pokaże się biała kreseczka. Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)

Gość callineczzka
Moja corka tez miala tylko wysoką temp i wyszło ze miała zapalnie układu moczowego.

Obudził się i ma 38 st. I nie za bardzo chce jeść, wypił tylko trochę mleka. I jest osowiały, smoczka nie chce oddać, a miał go już tylko do spania, po spaniu od razu go wypluwał, a teraz jak chcę zabrać to płacze.

Gość gość
Podaj ibum -jest przeciwbólowy i przeciwzapalny jak temp nie spadnie lub wzrosnie jedz do lekarza.patacetamol dziala tylko przeciebolowo i przeciwgorączkowo nie przeciwzapalnie.

Gość gość
Współczuję, bo wiem co znaczy chore dziecko! Może to faktycznie trzydniówka. Mój synek gdy miał trzydniówkę normalnie się bawił i w ogóle. U nas temp. była największa pierwszej nocy do 39, a w dzień to tak dochodziło do 38. i z każdym dniem była coraz mniejsza temp. Ja bym jutro pojechała z małym. Naprawdę szkoda dziecka, a może to być coś innego niż trzydniówka. Życzę Wam zdrówka. Napisz proszę jutro jak się macie. Pozdrawiam i spokojnej nocy.

Gość gość
Jeżeli nie masz ibum może być nurofen najlepiej forte bo dziecko ma wtedy mniej ml do wypicia

Gość gość
U mojego syna tak objawia się angina.Nie ma żadnych innych objawów prócz wysokiej temperatury.

Gość gość
Nie nic sie nie dzialo szczegolnego, uszek nie tarl i nie pokazywal na nie dlatego to mnie zmylilo. Marudny byl jak goraczka rosla a jak spadala to biegal i sie bawil a co do apetytu to tez mial slaby a on bardzo lubi jesc. Ja kupilam ibum forte i dziala rewelacyjnie na 8, 9 godzin mielismy spokoj. A co do chorob to synek wogole nie chorowal poki nie poszedl do zlobka niestety. Jezeli goraczka da sie zbijac to bym poczekala do poniedzialku i poszla do swojego pediatry bo byc moze w pon. Wysypie trzydniowka a lekarze najczesciej nie wiedza i kaza po 3 dobach przychodzic jezeli temperatura jest dalej wysoka. Na pogotowiu tez nie dadza skierowania na badania moczu i krwi. Rob autorko jak uwazasz ale jiz nie raz bylam z synem na dyzurze i nic z tego nie wyniklo.

Gość gość
U nas w przeciagu pol godziny od podania zaczela spadac ale synek przynajmniej mial spokoj na cala noc. Moj ibum chce brac bo jest go malo a inne srodki wypluwa i musze go oszukiwac. :)

Pytałam farmaceutę, powiedział że ibum i forte to to samo, majją takie same stężenie leku. U nas z każdym lekiem jest problem, muszę podawać na siłę, już się przyzwyczaiłam. Dziewczyny, przed chwilą synek zrobił wielką jasną brązową, prawie żółtą kupę, aż mu na plecach z pieluchy na body się wylało, i to taka kupa jak na biegunkę, taka maź z jakby zważonym serem... I tak wystrzeliła z niego, on był w pokoju, ja w kuchni i słyszałam, jak ta kupa z niego strzeliła.. Kurczę nie wiem co robić.

Gość gość
nie ma nic lepszego niż stawianie diagnozy na forum do lekarza sie idzie jak dziecko choruje,wiesz o tym?

Gość gość
a po co gdziekolwiek gdzieś iść jak tu sami lekarze siedzą