Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Kiedy wasze pociechy zaczęły siadać? w którym miesiącu. Moja mała ma 4 m. i non stop się podrywa do siadania. Oczywiscie nie siada :) ale cały czas usiłuje się podnieść.

Gość gość
Moj w twojej wieku tez sie tak rwal A nawet wczesniej.To cwiczenie brzuszkow. Ostatecznie usiadl jak skonczyl 8 miesiecy:) wiec jeszcze sporo czasu przed nia.

Rozumiem. Pytam bo ostatnio na internecie przeczytałam że w 6 miesiecy siadają dzieci, wydało mi się że to szybko...

Gość Justann
Moja ma skończone 8 miesięcy i jeszcze sama nie usiadła, więc nie zawsze to jest tak prędko:) Oczywiście jak się jej ciut pomoże (przytrzyma za nogę) to siądzie bez problemu, ładnie utrzymuje się na siedząco, posiedzi sama dłuższą chwilę, ale samej się jej jeszcze nie udało. Myślę, że to lada dzień nastąpi, bo już próby są. A co do tego, że niektóre dzieci tak wcześnie wszystko robią: cóż, ostatnio przed wizytą u lekarza była mamusia z dzieckiem 8 miesięcznym, które (w jej opinii) już chodziło. Jak zobaczyłam, jak ta mała chodzi, to się za głowę złapałam: mamusia trzyma ją pod paszkami, a mała przebiera nóżkami jak baletnica... Niektórzy rodzice, za wszelką cenę, chcą przyspieszyć rozwój dziecka, nie wiedząc chyba jaką wyrządzają mu krzywdę. Autorko: nic na siłę, obserwuj dziecko, motywuj do działania, ale nie sadzaj jeśli samo tego nie potrafi.

Gość gość
Moja tez tak robiła, ale usiadła w 8 m.ż. i to wcale nie z leżenia na plecach tylko z raczkowania.

Gość gość
Moje córki miały po 6 miesięcy jak usiadły same - obie :)

Gość gość
mój siadał ale z raczkowania jak miał 6 mcy, a od 4 podrywał się właśnie (jest wcześniakiem) a kiedy sam z poz. leżącej usiadł to nie wiem.

Gość gość
Co dziecko to inny wiek. Moja starsza córka usiadła sama jak miała 10 miesięcy a młodsza SAMA usiadła mając zaledwie 5 miesięcy.

Gość ja z 10 03
Moj akurat usiadl z lezenia. Z raczkowania dopiero po jakis 2-3 tyg,bo dopiero wtedy zaczal raczkowac.wczesniej probowal przyjmowac pozycje do raczkowania ale usiasc z niej nie potrafil.

Gość gość
siadać w sensie samdozielnie tak ? bo niektóre idiotki sadzają 4 miesięczne i mówią że siedzą :) mój synek usiadł sam podciągając się w łóżeczku za szczebelki w wieku 5,5 miesiąca,tak samo siadał w wanience czy w wózku gondoli,nic nie robiłam z tym,ale to że dziecko samo siadało nie powodowało że sama je sadzałam,dla mnie był oto za wcześnie,ale jak zaczął zbierać się do raczkowania w wieku 6,5 miesiąca to wtedy sadzałam a tak siadał gdy chciał moja siostrzenica za to usiadła sama w wieku 7 miesięcy i uważam ten wiek za prawidłowy,no ale mój był dużym i silnym niemowlakiem