Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu wy tak zachwalacie pracę a te co nie pracują są gorsze

Polecane posty

Gość gość
Ale przecież żadna kobieta tutaj nie gloryfikuje swojej roli, czy któraś napisała, że jest wyśmienitą kucharką albo ma jakis super patent na sprzątanie mieszkania? nie. Oczywiscie, że chodz tu o to aby ułatwić sobie życie, ktoś stara sie aby je utrudniać? skoro ma możliwosc to nie pracuje bo po co? ma się stresować dla idei? a potem wylądować w szpitalu z nowotworem albo na kardiochirurgii lepiej. Skoro może to wybiera sobie takie życie, aby mieć lepiej to chyba logiczne nikomu w ten sposób nie zabiera pieniędzy!

Gość ggggggggggggg4444
nie musze rano wstawac i leciec do roboty, na wszystko mam czas, nie zrobie dzis to zrobie jutro. Praktycznie zadnych stresow, żyć nie umierać:)

Gość gość
Praca urzędniczki jest mega łatwa, każdy potrafi robic jak maszyna, ciągle to samo, tylko wiesz jak trudno się dostać do takiego urzędu? znam wieeeele osób, które by chciało mieć taka ciepłą posadkę, ale niestety, kuzynka brata szefa już wskoczyła na ich miejsce :)

Gość gość
a jak jagodko przebiega leczenie twojego meza z alkoholizmu? i czy przygotowalas juz wiadro na topienie nowego miotu szczeniakow?

Gość gość
z******te rozpieszczanie ty zajmujesz się domem i dziećmi jak by cię rozpieszczał ,to byś leżała sobie w puchach albo w basenie ,a domem zajmowała by sie służba ., Jaka ty Jagoda jesteś pusta.

Gość gość
Ale ja Wam powiem że podnosi mnie to na duchu ,że tyle z Was nie pracuje bo ja mam w planach rzucić moją pracę nie z powodu tego że jest źle płatna czy nudna ,że mam złego szefa itp .Po prostu wyjeżdżam a tam przez jakiś czas pracy nie znajdę ,najpierw muszę języka się nauczyć bez tego pracy nie będzie . A co do mojej pracy ,moja nuda nie jest,nie zajmuje mi większości tygodnia ,na zarobki nie mogę narzekać i pracuje tam dobre 13 lat,zżyłam się , więc szkoda mi trochę .Ale cóż życie i oczywiście nie potępiam nie pracujących .

Gość gość
No przecież mówicie, ze kury domowe nic nie robią a teraz nagle maja taki zapierdziel i brak czasu na relaks? sami sie gubicie w argumentach ;D.

Gość gość
ja tam uważam że kobieta jak nie musi, tzn finansowo żyje im się dostatnio to nie musi pracować.... chyba ze chce. Ale takie osoby jak jagoda to mnie rozwalają, kobieto ale twojego męża nie stać na utrzymywanie ciebie!!! czy ty nie widzisz tej "małej" róznicy???? co ty w zyciu osiągnęłas?? typowe myślenie wiejskiej dziewuchy, wyszła za mąż i już wielkiego czynu dokonała, urodziła dzieci i swoje zrobiła. co zrobisz jak twój mąz bedzie za stary żeby pracować na budowie? co to za praca?? raz jest raz nie ma... i jeszcze na czarno! masakra! skoro bierzesz zasiłek rodzinny tzn że macie minimum socjalne! nie rozumiem kobiet które nie idą pracy chociaż ta prac by się im przydała.

Gość Madeleine76
Dlaczego wychodzicie z zalozenia ze kobiety ktore pracuja to pracuja na kasie za 1200 ?? Na serio myslicie ze nie ma wyksztalconych matek ?

Gość gość
oczywiście ze są! ale chodzi o to że kobiety pracujące czują sie lepsze. niech każdy żyje jak chce, ja uważam że kobieta jak nie pobiera od państwa zasiłków, pieniędzy z MOPS-u to niech sobie nie pracuje. Jej wybór.

Gość gość
sa wyksztalcone ale polowa pracuje za max 2 tys mi by nic nie dalo to tak czy siak wole w domu z dzieckiem za 3, 4 i wiecej ok ale nie za 1200 czy nawet 2, nic nie zmieni tysiak na tyle wyceniacie rodzine?

Gość gość
dokładnie, jeśli masz świetną pracę, którą lubisz, pieniądze też sa ok to jak najbardziej do parcy bym poszła. Ale większość z nas ma do wyboru pracę w sklepie czy fabryce i wtedy taka praca kosztem rodziny nie zawsze ma sens. czesto się okazuje że po opłaceniu przedszkola, dojazdów niewiele zostaje. U mnie np te 500-600 zł które by zostały nie wpłynęły by jakoś mega pozytywnie na nasze finanse.

Gość gość
wkurza mnie jeszcze jedna rzecz,dlaczego tak jeździcie po kobietach,które pracują jako ekspedientki czy tez kasjer-sprzedawca? nie rozumiem w czym są gorsze ?? powiedzcie mi w czym ??

12.02.14 , o matko ! Pekam ze smiechu. Ty wrozka powinas byc skoro wiesz wszytsko o moim zyciu. :D

Gość gość
Ale przecież żadna kobieta tutaj nie gloryfikuje swojej roli, czy któraś napisała, że jest wyśmienitą kucharką albo ma jakis super patent na sprzątanie mieszkania? nie. Oczywiscie, że chodz tu o to aby ułatwić sobie życie, ktoś stara sie aby je utrudniać? skoro ma możliwosc to nie pracuje bo po co? ma się stresować dla idei? a potem wylądować w szpitalu z nowotworem albo na kardiochirurgii lepiej. Skoro może to wybiera sobie takie życie, aby mieć lepiej to chyba logiczne nikomu w ten sposób nie zabiera pieniędzy! x a facet to musi robic co tam zawał i nowotwór

Gość gość
otworzyłaś się już dawno .

gość wkurza mnie jeszcze jedna rzecz,dlaczego tak jeździcie po kobietach,które pracują jako ekspedientki czy tez kasjer-sprzedawca? nie rozumiem w czym są gorsze ?? powiedzcie mi w czym ?? " . W niczym nie sa gorsze. Ale mnie jest ich po rpstu zal :( Kiedys robilam zakupy w realu i ekspedientka w konspiracji pwoiedziala mi , ze zarabia 4,20/h :( Do czego to podobne? Mnie by sie z lozka nie oplacilo wstawac za takie pieniadze a gdybym byla zmuszona isc do pracy to od razu jade zagranice w zyciu bym tutaj nie harowala na jakiego szwaba. Nie rozumiem dlaczego ludzie daja sie tak wykorzystywac. Ja mowie do meza , ze powinni dac jej 50 gr/h i innym pracownikom to moze wtedy by sie zbuntowali i poszli stamtad a nie daja sie komus dymac.

Gość gość
ja pracuje na kasie w biedronce i mam 1,700 na rękę. oprócz tego wczasy pod gruszą i bony na święta.

Gość gość
jagoda spadaj stąd! idż poszukaj lepiej męża pod sklepem większy bedzie pożytek bo jak zwykle nic do tematu nie wnosisz!

Gość gość
jak widze jagode to juz mi sie nie chce pisać na temacie gdzie nie wejdzie leci każdy temat.

Gość gość
Jagoda tobie żal,ale inne kobiety niepochlebnie wypowiadają się,jesteś gorsza bo pracujesz na kasie,tego nie rozumiem.

Gość gość
praca to tragiczna koniecznosc wynikajaca z potrzeby zarobienia na przezycie

Ale ja nie pisalam , ze ekspedientki ( sama nia kiedys bylam ale zagranica i zarabialam bardzo dobrze) sa gorsze tylko , ze jest mi ich zal bo zarabiaja grosze.

Gość gość
kontakt z ludzmi w robocie to koszmar

Gość Groszekzmarchewką
jak czytam o tej strasznej pracy to smiać mi się chce. Same siedzicie w domu, cuda wymyślacie żeby do pracy nie iść. Bo za mało płaca, bo szef zły, bo trzeba dźwigać. A prawda jest taka że mamy kryzys i facet ostro musi nazasówać żeby utrzymać cała rodzinę. Ale pani księżniczka kura ma to w d***e bo ona za 1200 nie pójdzie do pracy.co z tego że mąż wstaje codziennie o 4 rano a wraca o 20. Ona nie pójdzie do pracy bo nie!

Gość gość
kobiety doswiadczaja w robocie dyskryminacji mobbingu wyzysku i molestowania seksualnego i zwykle zarabiaja grosz e-lepiej byc w domu

Gość Groszekzmarchewką
a facet ma w pracy rozwijany czerwony dywan, szef osobiście parzy mu kawę co godzinę a sekretarka robi loda :-o

Gość gość
jednak pracodawcy facetow pracownikow traktuja lepiej i szanuja ich bardziej a pracownice traktuja jak gowno smieci ścierki i wycieraczki- bo kultura patriarchalna tak kaze