Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obiady dla 10 miesięcznegi dziecka i rodziców

Polecane posty

Gość gość

Jak zrobić za jednym zamachem obiad dla nas i dla niemowlaka 10cio miesięcznego? Podajcie jakieś pomysły, bo mi się wena skończyła. Najlepiej szybkie, łatwe i zdrowe :)

Gość gość
Najszybciej to zupa. Prawie kazda,pomidorowa,brokulowa,kalafiorowa,z zielonym groszkiem,fasolka szparagowa. Mozesz zrobic krem dla wszystkich,albo wyjac warzywa,kawalek miesa i przygotowac oddzielnie dla dziecka. Zupa krem z kukurydzy :) dziecku dorzucam tylko mieso,my jemy wszystkie bezmiesne bo mieso np.na drugie. Albo pulpety w sosie pomidorowym na bazie jogurtu,gotowane albo pieczone,lub w sosie koperkowym. Schab duszony ze sliwka. Wczoraj mielismy makaron z tunczykiem,kukurydza i smietana. Tylko synkowi nie dalam tego ciezkiego sosu,wyjelam tunczyka,kukurydze,makaron,troszke.sosu i dolalam wody.

Gość gość
może kasza np jęczmienna z warzywami i indykiem dziś robiłam do tego masełka trochę. Zupa jakaś ja robię na jednym wywarze tylko odlewam synkowi zanim przyprawię bo dziecku daję mniej przyprawione.

Gość gość
Autorka. No właśnie zupy wcześniej robiłam synkowi ciągle. Myślałam o czymś na drugie danie. Właśnie jak makaron z sosem pomidorowym albo delikatne pulpety..

Gość gosc nr 1
a,myslalam,ze w ogole pytasz:) ale ta kasza to dobry pomysl. Az mi slinka poleciala,nie mialam pomyslu na obiad. Chyba jutro zrobie. A jakie warzywa dajecie?