Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polskie dziecko przeżyło aborcję

Polecane posty

Gość gość
Małe, a zdrowe psy i koty można usypiać dopóki są ślepe, znaczy aż nie otworzą oczu, mimo że już się urodziły, a dorosłego, zdrowego psa, kota nie wolno wg prawa uśpić.

Gość gość
Ja bym przedłużył to na okres dopóki dziecko nie usamodzielni się i nie wejdzie w związek małżeński

Gość gość
Gdyby dzieci wiedziały, że można je legalnie uśpić do 18. roku życia, byłyby bardziej posłuszne, byłyby bardziej pracowite i lepiej by się uczyły.

Gość gość
czy to, że na świecie dzieje się tyle okrucieństwa usprawiedliwia nasze czyny, co to chore podejście. Jak można zabijać, za kogo ludzie się uważają za Boga???Przeraża mnie w którą stronę zmierza świat czytając co niektóre wypowiedzi. Jak może być na świecie lepiej skoro rodzice zabijają swoje dzieci, skoro matka uśmierca w łonie swoje nienarodzone dziecko, jak nazwać takich ludzi....

Gość gość
Ja myślę, że matce będzie lepiej na świecie jeśli usunie tak chore dziecko. Jakby urodziła i męczyła się całe życie z chorym dzieckiem to by było jej znacznie gorzej. Taka moja opinia.

Gość gość
Kobiety, które nie usunęły chorego dziecka zbyt często przegrały życie. Nie ma co naśladować. Należy się przyjrzeć ich sytuacji i wyciągnąć wnioski.

Gość gość
Aborcja w tym tygodniu jest juz na granicy prawa. Pamietam jak lezalam na patologii i była kobieta w 22 tyg i dziecko miało bezczaszkowie i bezmozgowie i lekarze nie zezwolili na terminacje, bo za duża ciaza. To tez było we Wroclawiu

Gość gość
Aha, bezczaszkowie i bezmózgowie, lekarze nie zezwolili a kobieta na to nic? No to nieźle. Pełno tych tabletek można kupić na internecie i w gazetach się ogłaszają, a ona rozumiem wolała donosić? Ja bym łyknęła parę tabletek po czym bym się zgłosiła do szpitala że coś jest nie tak bo krwawię. A, i jeszcze na koniec bym się zgłosiła do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka że lekarze mi kazali rodzić dziecko z bezczaszkowiem odmawiając mi prawa do legalnej aborcji, tak jak pani Alicja Tysiąc (która wygrała). Trzeba się procesować dając przykłąd innym kobietom, nie jesteśmy ubezwłasnowolnione, każda kobieta powinna mieć prawo sama decydować o swoim ciele. A co do aborcji w 24 tygodniu ciąży: być może późno zdiagnozowali zespół Downa stąd ta późna aborcja. Czasami jest tak że nie rozpozna się w pierwszych miesiącach ciąży.