Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o cc

Polecane posty

Gość gość

Czy mozna kupic sobie cc ? Jesli tak to ile kosztuje? A moze ktoras z was kupila sobie cesarke?

Gość gość
kupić to możesz sobie buty albo chleb - cc możesz co najwyżej zalatwić na lewo ale nie jest to łatwe

Gość gość
Dziwne. Ostatnio tyle sie o tym mowi i w ogole sporo kobiet "chwali" sie ze zaplacily za cc i z glowy.

Gość gość
niektórzy lekarze się zgadzają, są jednak szpitale że nie ma na to szans. I dobrze, cesarki powinny być rzadkością, w stanach zagrożenia życia a nie dlatego że jakaś pindzia boi się porodu czy rozciągniętej pochwy

Gość gość
oczywiscie ze mozesz kupic, prywatna klinika strona internetowa cennik, i nie musisz sluchac na forum ze sie nie da

Gość gość
ja kupuje nie dlatego ze sie boje porodu, ale dlatego ze tak doradzil mi moj brat ginekolog, bo na porodowkach jak masz szczesie to ok, gorzej jak masz wskazania do cc, a oni uznaja ze lepszy bedzie proznociag lub kleszcze, zreszta temat rzeka...szkoda nerwow zwlaszcza dla tych kobiet w ciąży.

Gość gość
poród CC jest gorszy dla matki i dziecka. 99% GINEKOLOGÓW ci to powie

Gość gość
a mi powiedzialo 3 odwrotnie dziwne

Gość gość
Bzdura. Ja mialam juz 2 cc i lekarze mnie do tego sami namawiali. Mowili ze ich zony i corki tylko rodza przez cc !!!

Gość gość
to masz niedouczonych może jakiś? a może chcących zarabiać kasę na cesarkach? jest tysiące publikacji które mówią jednoznacznie: SN jest lepsze dla obojga

Gość gość
ja mam w d***e publikacje... jedno dziecko porazenie mozgowe bo 3 dni rodzilam sn az sie zdecydowali CC, drugie prywatnie godzina umowiona 0 problemow. Moje wlasne zycie jest dla mnie najwieksza publikacją. Teraz 3 w drodze i oczywiscie CC.

Gość gość
u Ciebie zwlekali,ale to co innego niż "chce cc bo tak"

Gość gość
ale teraz chce bo tak

Gość gość
ryzyko operacyjne większe, ryzyko alergii u dziecka większe, ryzyko chorób u dziecka większe, u Ciebie po latach prawdopodobnie i tak będą zrosty, bo większość kobiet je ma (pojawiają się kilka lat po CC), uszkodzenia moczowodu, pęcherza moczowego, rana brzucha z możliwością nadkażenia MRSA.

Gość gość
Kolezanko wyzej..a ile placilas za cc? To byla prywatna klinika?

Gość gość
tak prywatna, cennik znajdziesz w internecie na stronie wiekszości klinik

Gość gość
ryzyko uduszenia pępowiną żadne, ryzyko niedotlenienia żadne , ryzyko utknięcia w kanale rodnym żadne mozna tak polemizowac a i tak kazdy powienien miec wybor, kazdy ma swoje racje i swoje przekonania po prostu uszanujmy je to nie wasze dzieci, wasze zrosty, wasze pękniecia i wasze porody. Pozdrawiam

Gość wifigdańsk
mozna. w prywatnej klinice za 6 tys.zł. a najlepiej rodzić naturalnie ze znieczuleniem zewnatrzoponowym (nie czuje sie bólu).bo jakies dolegliwosci i tak i tak są ( przy cesarce tez-to nie jest tak ze się spi i budzi sie po wszystkim).

Gość gość
jak pójdziesz do lekarza i każdesz sobie obciąć nogę to też to Twoja wola, a nie specjalisty? Nie, to samo z porodem. Żeby decydować, coś trzeba wiedzieć. A wskazanie do porodu daje lekarz

Gość gość
Dokladnie Zony lekarzy rodza cc nie bez powodu

Gość gość
nie znam żon lekarzy które rodziły cc bez wskazań, wszystkie sn, lekarki to samo

Gość gość
Malo tego. Zony ginekologow traktowane sa przy tym jak ksiezniczki. Moja sasiadka uslyszala przy porodze sn " jak sie tylek nadstawialo i jeczalo z podniecenia to teraz trzeba jeczec z bolu albo wyć jak pani woli" zwyklego czlowieka maja za nic.

Gość gość
chyba oczywiste że lepiej się "obsługuje", w tym wypadku opiekuje żoną kolegi. To samo jest w przypadku urzędniczek, nauczycielek, prawniczek, sprzątaczek czy cokolwiek innego Co oczywiście nie znaczy, że reszta kobiet, ma być obrażana

Gość gość
Ja nie kupilam ale robilam wszystko zeby ja miec,taka mialam traume po sn i dzieki bogu udalo sie,mam problemy z kregoslupem i dostalam zaswiadczenie

Gość gość
najlepiej być rodzina koleżanki z pracy, chociaż jestem też urzędniczką, więc nie wiem co bardziej wpłynęło na stosunek personelu do mojej osoby.

Gość gość
Naprawde tak sie wyrazila do twojej sasiafii? Nieludzkie stworzenia. Dlatego lepiej cc

Gość gość
Rowniez jestem za cc . Sam lekarz mnie namawia do tego

Gość gość
od kiedy cc jest gorsze od porodu naturalnego u mnie poród siłami natury mógł sie skończyć pęknięciem szyjki,utknięciem dziecka w kanale rodnym itp zdarzeniami

Gość gość
Popatrzcie na statystyki. Ile dzieci jest chorych na rozne choroby mozgu np. przez porod sn... cesarka bezpieczniejsza- wiadomo

Gość gość
zaprezentuj te statystyki, bo akurat pokazują zupełnie co innego