Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o cc

Polecane posty

Gość gość
Jasne. Jakos mikt nie slyszal o niedotlenieniu mozgu z powodu cc a juz po porodzie sn tak

Gość gość
ja miałam i naturalny i cesarkę,więcej bólu przy naturalnym ale po dwóch godzinach po naturalnym byłam w stanie sama iść się wykąpać.

Gość gość
A ja tam wolalam pomeczyc sie po cc niz po sn . Mialam ogromna pomoc rodziny takze moglam sobie pizwolic na spiro odpoczynku

Gość gość
Napisze tylko o niedotlenieniu przy cc. Syn urodził się przez cc niedotleniony z 4 pkt apgar. Nie próbowałam nawet rodzić sn - bo od wejścia do szpitala do wyjęcia dziecka minęło jakieś 30minut. Odniosę się róznież do rzekomego rodzenia żon ginekologów przez cc. Nie wiem skąd macie tak szczególowe informacje odnosnie porodów zon i córek ginekologów. Znam osobiście 2 córki których jedno z rodzicem jest położnikiem (czytaj gin-poł) obie rodziły sn. Tak samo ich matki. Wydaje mi się, że ten tekst czerpiecie zwyczajnie z forów typu kafeteria. O tym co jest lepsze cc czy sn nie wypowiem się bo tak jak 98% z was nie mam wykształcenia medycznego.

Gość gość
Ja miałam niby naturalny, niby bo wywolywano u mnie poród 3 dni, dostałam tonę żeli i oksytocyny, na końcu wyciśnięto dziecko i ciach w gratisie nieduże ale bardzo głębokie nacięcie z odcinkiem pochwy włącznie a potem przez miesiąc miałam mega obrzęk, bity miesiąc nie siadałam i ciągnęłam za sobą nogę przez ból po tej stronie co było nacięcie. Ile bólu i płaczu mnie to kosztowało, wiem tylko ja i mój mąż. Moja siostra dla porównania po obu cc miała ból brzucha max kilka dni, a potem juz nie pamietała że rodziła. Prawda jest taka, że ile kobiet tyle różnych opinii i odczuć. Można mieć szybki, lekki poród bez nacięcia, a można przejść CC z dużymi komplikacjami. Ja obecnie w ciąży juz mam ustalony termin CC z przyczyn ortopedycznych. Jestem wdzięczna losowi, że mam dyskopatię.

Gość gość
Kolezanko wyzej. Kazdy ma wolny wybor i rodzi jak chce. A Ty pewnie masz wyksztalcenie medyczne wiec zwracam honor :*

Gość ta z 18 29
gościu z 18:33 jeżeli ten post był do mnie to nie mam wykształcenia medycznego, ale nie wiem czy ty jakiekolwiek posiadasz bo czytać ze zrozumieniem nie potrafisz.

Gość gość
Dziewczyny przestancie bo nie o to chodzilo autorce w tym temacie. A poza tym ile porodow tyle opinii.

Gość gość
Nie rozumie, nie pojmuje i dziwi mnie to ze kobieta w XXI wieku nie moze sobie zrobic cesarki z azyczenie bo jest zjechana przez te ktore rodzily naturalnie. oczywiscie ze mozesz sobie zrobic cc na zyczenie,ale w prywatnej klinice. Tez obracam sie w srodowisku ginekologow i praktycznie kazdy z nich swojej zonie robil cc wiec chyba cc jest jednak bezpieczniejsza. na pewno szybsza.Dziwecko na pewno nie bedzie mądrzejsze, lepsze, ładniejsze jezeli urodzi sie naturalnie. Dziecko nie pamieta jak sie rodziło i dziecku to wszystko jedno. Wygodniejsze jest dla matki cc. No i nie bedzie miala luznej.....

Gość gość
sn: zalety: szybciej mozemy funkcjonowac "normalnie", skóra szybciej sie ściaga wady sn: ból, nacięcią, częste powikładnia i bezdusznosc lekarzy cc:zalety: brak bólu wady cc: problemy z poruszaniem sie po operacji, czesto zostaje zwis skóry na brzuchu

Gość gość
Dajcie spokoj kobiety. Te ktore beda chcialy to i tak zrobia cc . Moze i dobrze. Po co maja sie zrazic i nie rodzic wiecej. Teraz kazdy stawia na wygode. To nie sredniowiecze zeby na zywca rodzic i albo przezyjesz albo nie

Gość gość
Ja 9 lat po sn mam problem z trzymaniem moczu,wystarczy kichniecie,glosny smiech,bodz skakanie z dziecmi i czuje jak mi po nogoch leci!

Gość gość
Tak na pewno każdy z ginów robi cc swojej żonie. Takie bzdury to między bajki możesz włożyć. Pewnie robi to cc w domu w łazience jeszcze? Jeżeli już ktoś robi jej cc to nie mąż a kolega po fachu...

Gość gość
Ty sie naucz czytac ze zrozumieniem. Chodzi nam o to ze namawiaja i zalatwiaja swoim kobietom cc

Gość gość
Dokladnie

Gość gość
w żadnym cywilizowanym kraju CC na życzenie NIE ISTNIEJE, nie istnieje w Szwecji, Norwegii, problemy są w Anglii, Niemczech. To polska moda i polski wymysł!

Gość gość
Jakos w Grecji kolezanka miala wybor

Gość gość
grecja to taka cywilizacja teraz jak rumunia, serio

Gość gość
Dlaczego brat ginekolog vi nie załatwi????????????

Gość gość
Niewazne,a my musimy kombinowac,zaswiadczenia itd.to dopiero rumunia

Gość gość
Odzywaja sie te ktore musialy rodzic naturalnie, nacierpialy sie jak jasna cholera a teraz zgrywaja bohaterki i chca sie pocieszyc. A my- mlode kobiety, cywilizowane mamy wybor. Co w tym zlego ze wybieramy cc? Chyba tylko wasza zazdrosc przemawia i zal.

Gość gość
one raddzą w trosce o zdrowie dzieci obcych im kobiet wiadomo kobieca solidarność jest nie do przecenienia :-)

Gość gość
Kazda kobieta powinna miec wybor!!!nikt nie rozumie jaki kobieta ma uraz po porodzie nieraz kilkudziesieciogodzinnym i czesto odwleka z drugim dzieckiem

Gość gość
Dokladnie ! Mamy wybor. Takie hasla powinny byc na kazdej porodowce.

Gość gość
Pierwsza ciaza przenoszona 2 tygodnie porod wywolywany zielone wodh llodowe rozwarcie tylko na 3 cm porod zakonczony proznociagiem cieciem krocza.Druga ciaza cc na zyczenie oczywiscie mialam dwie konsultacje na ktorych probowano mnie omamic i namowic na sn . Nie dalam sie ciecie 10:30 rano 17 prysznic oczywiscie bolalo pare dni ale to nic w porownaniu z sn i próżnociągiem

Gość gość
Ja mialam kleszcze,6 lat minelo zanim zdecydowalam sie na ciaze i drugi juz cc

Gość gość
Autorko! Da się wszystko załatwić tylko idź do odpowiedniego ginekologa. Najlepiej jak znajdziesz ordynatora w szpitalu który prywatnie przyjmuje. Dogadasz się co i jak. Z jakiego miasta jesteś albo województwa. Jeśli ze śląskiego okolice Rybnika to pomogę :)

Gość gość
Ja jestem z dolnoslaskiego, ale niedaleko zieloej gory;)

Gość gość
cc uszkadza DNA dziecka

Gość gość
A sn mozg. Glupie gadanie.