Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdomnna lilia

planuję zakup mieszkania ale ceny są z kosmosu

Polecane posty

Gość gość
150-200 tys to za wysoka cena? Nie łudź się, że ceny spadną, bo w małych miejscowościach mało się buduje - w związku z tym popyt nie spada. To SĄ normalne ceny. Takie mieszkanie w Warszawie kosztuje 450 tys.

Gość gość
Na licytacjach zwykle idą po cenie minimalnej. Nieruchomości z licytacji są wolne od wad prawnych, więc jeśli stajesz się właścicielem to po prostu pozbywasz się lokatorów.

Gość gość
warto się jeszcze rozejrzeć na rynku, tutaj jest najwięcej ofert w kraju: http://dompress.pl

Gość gość
u nas w małe mieścinie jest 3.000 za metr 2.

Gość gość
"Nie łudź się, że ceny spadną, bo w małych miejscowościach mało się buduje - w związku z tym popyt nie spada. To SĄ normalne ceny." i tu się bardzo mylisz. Nie buduje się, bo nie ma popytu. Te same mieszkania wiszą LATAMI na portalach i w agencjach. Nawet mimo obniżania ceny. Polska się wyludnia, a jest to szczególnie widoczne właśnie w małych i średnich miejscowościach

Gość gość
nigdy nie zrozumie.dlaczego w zapyziałym Lublinie gdzie zarobki są prawie najniższe w polsce ceny 2 pokojowych mieszkań w starych blokach zaczynają się od 200 tys.

Gość gość
To sie przeprowadz do mniejszego miasta :classic_cool: U mnie nowe mieszkania sprzedaja po 3200 za metr i stoja psute po dwa lata.

Gość gość
już dzisiaj są ludzie, którzy po dziadkach i kuzynach odziedziczyli po 2, 3 a nawet 4 mieszkania i chcą je sprzedać, bo mają swoje mieszkanie albo w ogóle mieszkają za granicą. Jedynaków i ludzi bezdzietnych jest coraz więcej, więc tych "kamieniczników" będzie przybywało, a chętnych na mieszkania będzie coraz mniej.

Gość gość
Po 2 tys za metr to w 20 letnich blokach u mnie mieszkania chodzą :D Wszedzie blisko, po 500 metrów do Biedrony, tesca , cerfura, do lekarzy, sklepików. I nie ma chcetnych. Wszystko kwestia miasta. Nikt nie chce mieszkac w miejscowościach o duzym bezrobociu i niskich placach.

Gość gość
kupiliśmy z mężem mieszkanie. Południe Polski, miejscowość ok.100tysięcy mieszkańców. Budynek z 2005 roku, prawie 70metrów. 3pokoje, piękny park za oknem. W całości wyremontowane. Cena była okazyjna, 220tysięcy. Z naszych obserwacji wynika, ze ceny regularnie idą w górę. Pozdrawiam

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie- 45 metrów z balkonem, z miejscem parkingowym za 200 tys. Uważam, że cena była okazyjna, bo budynek jest prześliczny- bardzo ładna klatka, mili sąsiedzi, nowoczesne... Za 140 tys. oglądaliśmy mieszkanie dośc ładne, ale w pobliżu *****iwych ulic, obsikana klatka schodowa ... Uważam, że na to też warto zwrócic uwage i zainwestowac w cos w ładnej lokalizaji. Ps. Mieszkanko też w małej miejscowosci, śląsk.

Gość gość
Dodam, że mieszkań ludzie nie kupują, nie dlatego , że nie chcą, ale dlatego,że nie mają możliwości. Ja wystawiłam mieszkanie po babci na sprzedaż, wisiało przez 4 miesiące ANI JEDNEGO TELEFONU... Daliśmy je na wynajem i po 3 dniach !!!!!!!!!!) mieliśmy cztery chętne rodziny!!!! I nie jest to duże miasto , gdzie wynajmuje sie mieszkania studentom, itd.... Wynajmujemy teraz młodemu małżeństwu, nie mają zdolności kredytowej!!!!!!

Gość gość
Polecam mieszkania na http://wyzynna.pl/ - dobra lokalizacja, wysoki standard i komfort mieszkań, bliskość przystanku autobusowego. Możliwość zmian w aranżacji wnętrz na etapie budowy.

Gość gość
Dlaczego na mapce nie widać tych atrakcyjnych torów nieopodał Wyżynnej, liczycie, że przyjdzie głupi i kupi?

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie i w końcu wyprowadziłam się od teściów. Nie chodzi o to, że było ciasno, niewygodnie, bo dom mają ogromny, ale mimo tego i tego, że to wspaniali ludzie, to jednak zawsze jest to mieszkanie u kogoś - nie możesz zrobić wszystkiego, co zrobiłbyś u siebie prawda? Dlatego ja do tego długo dążyłam i namawiałam męża na swoje. Ostatecznie przekonałam go, kiedy zakwalifikowano nas do programu MDM: http://mieszkaniedlamlodych.com/

Gość gość
Program dofinansowania MDM to dobre rozwiązanie. Ja dostałem całkiem sporą dopłatę, co umożliwiło i przyspieszyło wszystkie sprawy i formalności związane z kredytem i kupnem. Na ich stronie wszystko jest dobrze i klarownie przedstawione: http://mieszkaniedlamlodych.com/

Gość gość
a ja się zdecydowałam na zakup apartamentu nad morzem w Pogorzelicy. Ze względów zdrowotnych bardzo często jeździmy nad morze, a takie mieszkanie można tez wynajmować jak nas nie będzie. Jak chcecie zobaczyć inwestycje Baltic park, to na tej stronie wszystko jest opisane http://master-house.com.pl/.

Gość gość
No fakt że te ceny mieszkań nie są małe ale to też zależy od tego na jakiego dewelopera się trafi. Przykładowo ja kupowałam u Barc www.barc.com.pl i tam pomogli mi w załatwieniu naprawdę korzystnego kredytu (podejrzewam że we własnym zakresie żaden bank by mi takiego nie udzielił). Swoją drogą nie znam nikogo ze swoich znajomych kto kupiłby bez kredytu.

Gość gość
My z mężem także zdecydowaliśmy się na zakup mieszkania od dewelopera. Rynek pierwotny gwarantuje, że możemy wybrać mieszkanie dokładnie takie jakie chcemy, a kredyt i tak jest nieunikniony. Więc już lepiej mieć mieszkanie idealnie pod siebie, nowe i zrobione idealnie. Kupowaliśmy mieszkanie w Toruniu od apro investment i ceny tutaj są przyzwoite w mojej opinii.

Gość gość
Możesz także spróbować wziąć udział w licytacjach komorniczych. Możesz kupić wtedy nieruchomość nawet za 3/4 ceny rynkowej. Ja kiedyś wygrałam taką licytację prowadzoną przez www.jkrukkomornik.pl i sporo zaoszczędziłam.

Gość gość
Ceny nie są, aż takie straszne. Sam sprawdzałem wielokrotnie mieszkanie do wynajęcia w Gliwicach http://www.czaplaiczapla.pl/ i ceny nie były ogromne. Według mnie wszystko zależy od lokalizacji, wystarczy dobrze poszukać :)

Gość ptysio

Typowy rynek wtórny. Poszukaj czegos u jakichś spoko deweloperów typu Home Invest. My od nich kupowaliśmy mieszkanie na Ochocie i cena jak na ta lokalizację była naprawdę ok, a osiedle jest świetne i budownictwo nowoczesne.

Gość gość

Faktycznie również mogę polecać www.bbn-efekt.pl. bardzo dobre biuro z dużą ilością ofert więc praktycznie każdy będzie w stanie coś sensownego dla siebie poszukać.