Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was chodzi do kościoła i dlaczego

Polecane posty

Gość gość
nie chodzę do kościoła katolickiego od kilku długich lat. Regularnie bywam na zborze. O wiele lepiej się tu czuję niż w kościele katolickim. W kk nic tylko groźba przed potępieniem czy piekłem, kłamstwo i obłuda. W zborze chwalimy pana, to zasadnicza różnica. Ciesze się ze coraz więcej osób otwiera oczy i opuszcza kk.

Gość gość
Nie cierpię 'znaku pokoju' w postaci uścisku ręki, brzydzę się. Cholera wie czy się jakiejś zarazy nie załapie.

Gość gość
Bzdury pleciesz.I nie wiem jak może Ci się to nie kłócić-tam chwalisz Pana w zborze a za chwilę oczerniasz ludzi z kk...No ok,każdy swoją moralność,niektórzy maja zakłamaną.Co zrobić..

Gość gość
Prędzej zarazę złapiesz od pieniędzy którymi płacisz w sklepie... a poza tym czy nie masz w domu kranu z woda i mydła jeśli tak się boisz? ps rozumiem że nie dotykasz tez żadnych klamek ani poręczy w autobusach,przychodniach,urzędach,szkole etc... to się nazywa chyba jakoś...

Gość gość
gość nie chodzę do kościoła katolickiego od kilku długich lat. Regularnie bywam na zborze. O wiele lepiej się tu czuję niż w kościele katolickim. W kk nic tylko groźba przed potępieniem czy piekłem, kłamstwo i obłuda. W zborze chwalimy pana, to zasadnicza różnica. Ciesze się ze coraz więcej osób otwiera oczy i opuszcza kk. A ja od kilku długich pięknych lat właśnie chodzę do kościoła katolickiego. I bardzo się z tego cieszę,czuję się tam wspaniale( z tym że i tak nie dla jakiegos czucia się bywa się w kościele).Nigdy nie słyszałam żadnych grózb przed potępieniem (chyba że ostrzeżenie z troski ale to zupełnie co innego-tego masz też pełno w Biblii,a chyba zbory się na niej opieraja nieprawdaż?),za to właśnie jest dużo uwielbienia Boga -więc w zasadzie w kościele katolickim robi się to samo co w zborze-chwali Pana.Dodatkowo(jakby w bonusie) mamy jeszcze coś więcej-ciało P.Jezusa które daje On nam za duchowy pokarm i to jest w tym najlepsze.I cieszę się że coraz więcej osob otwiera oczy i przychodzi do kk.Zwł młodych -to budujące :)

Gość gość
Chwalą Boga na zborze i cieszą się ze z kościoła katolickiego odchodzi tak wiele osób .To Ś,J.Ci co chodzą po domach głosząc Pismo św ,ale z pomocą katolikom nie spieszą .Wszystko rozgrywa się wenątrz zboru . A najważniejsze jest to że za niesubordynację Ś.J.wyrzucają ze zboru !!!!Nie podporządkowane do ustalen koniec kropka . Do KK może przyjść najwiekszy grzesznik i nikt go nie usunie ,nie pogardzi nim .Ma szansę na modlitwę i dialog z księdzem w konfesjonale ....

Gość gość
Dokładnie

Gość gość
i ma szansę na przebaczenie grzechów i nowe życie dziecka Bożego-w zborze tego nie uświadczysz

Gość do tego gosci apowyzej
nie znasz dokładnie to nie wypisuj bzdur , tak nie ładnie zapytaj u źródła jestem świadkiem Jehowy i to co piszesz nie jest zgodne z prawdą ale tak to juz jest co ble i nie pasuje to na SJ

to co ktos tam opisuje pasuje do koscioółów protestanckich ale tez nie jestem pewna

Gość gość
to ble ble niezgodne z prawdą to na kk się notorycznie wypisuje

Gość gość
no kurcze jak mogłaś(mogleś) coś krytycznego napisać o śJ,lub k protestanckich-toż to tak ''nieładnie''.Za to bardzo ładnie jest oblewać pomyjami kk,to zawsze było jest i będzie w najlepszym tonie i guście ;)

Gość gość
protestantyzm to lepsza religia niż to co w Pl mamy, nie wciskają się w antykoncepcje,aborcje itp. Jakbym uznawal jakąś religię to protestantyzm ale i tak głowy bzdurami sobie zawracać nie bede

że niby kto ? daj spokój byłam katoliczką

gość no kurcze jak mogłaś(mogleś) coś krytycznego napisać o śJ,lub k protestanckich-toż to tak ''nieładnie''.Za to bardzo ładnie jest oblewać pomyjami kk,to zawsze było jest i będzie w najlepszym tonie i guście x o cos ci chodzi?

Gość gość
Nie gadam bzdur, to wszystko wiem od ŚJ !!!!!! A co ,moze nie usuwacie ze zboru ludzi ?

Gość gość
tez uważam że protestantyzm to super religia.nie wciska sie w osobiste życie czlowieka,w zadne tam aborcje,eutanzje, czy inne antykncepcje-Bog to Bog (to taki mily pan z brodką co to siedzi w tym -no w zborze czy tam innym budynku)i Jego ani tyci nie obchodzi co ja robię w swoim zyciu,czy zabiję swoje dziecko czy nie,czy robię to czy tamto-oN sie nie wtranżala.To jest naprawdę mily gosc ten Bog,taki rowny,On rozumie ze czlowiek musi byc nowoczesny a te cala Biblie to tak se tylko napisal ot dla draki,dla zmyłki,żeby nie bylo ze tak nic-zero tfurczości...:)

Gość gość
Kiedyś bo mama kazali, "przyjęcie" i paczki... Teraz bo zachwycam się witrażami i rzeźbami. ...oraz posłuchać charyzmatycznego proboszcza! więc... myk, myk.

gość Nie gadam bzdur, to wszystko wiem od ŚJ !!!!!! A co ,moze nie usuwacie ze zboru ludzi ? x a czym dla ciebie jest usuwanie ze zboru?

Gość gość
do tego gosci apowyzej gość no kurcze jak mogłaś(mogleś) coś krytycznego napisać o śJ,lub k protestanckich-toż to tak ''nieładnie''.Za to bardzo ładnie jest oblewać pomyjami kk,to zawsze było jest i będzie w najlepszym tonie i guście x o cos ci chodzi? xx a jak myślisz? :D

Gość gość
katolicy to jednak mało wiedzą o innych wyznaniach chrześcijańskich. W sumie fakt, dla nich my jestesmy sektą. Ale to oni a nie my są bałwochwalcami

Gość gość
Ja nie chodzę, bo mi się tam nudzi. Kiedyś chodziłam i słuchałam kazań i z tego tez powodu zaprzestałam. Raz że nie wszystko mi się podobało a dwa że czasami jedno kazanie zaprzeczało drugiemu-stąd postanowiłam że wykorzystam niedzelne przedpołudnie na spanie lub tv.

ochłoń , jesli ktos cie uraził nie wyrzywaj sie na mnie

Gość gość
Wszyskie religie są stosunkowo podobne do siebie np. taki islam zakazy i nakazy obyczaje inne ale sam koran podobny do pisma świętego. Ludzie są tu głównym problemem. Ich pociąg do władzy rządza pieniądza. Potem takich jak powyżej więcej i więcej.

Gość gość
te wszystkie księgi pismo święte koran itp. są faktycznie święte ale juz religie i ludzie którzy je tworzą ą pozbawieni rozumu!

dlatego trzeba sięgnąc do początku

Gość gość
Wywalenie z Waszego zboru - to chyba jasne . Macie poswiecic tyle i tyle h na głoszenie pisma / chodzac po domach ,telefonicznie itp /Musicie tfego przestrzegać tak jak wielu innych Waszych " przykazań " .I proszę nie mów ze tak nie jest bo bije fałszem od Ciebie na km .

no i nie dziwię sie ze ludzie tak reagują skoro nic nie wiedzą i niewiele rozumieją myślisz ,ze z Boga mozna drwić ?

mnie tam nikt do niczego nie zmusza :)

przykazania sa dwa które podał Jezus , są to przykazania chrzescijan a nie tam nasze :) falszem bije na km ? to widzic czy czujesz czy smakujesz ? bo nie rozumiem :(