Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zauważyłyście, że z założenia wszystko co kobiece jest gorsze?

Polecane posty

kiedyś było bravo girl i bravo sport - jedno i drugie równie durne, więc kwestię bravo może zostawmy :D

Gość gość
ale kultura patrialchalna z gory zaklada z e kobiety nie maja zdolnosci technicznych -byl raz artykul o projektantce pojazdów z USa, w latach 50 tych -on a wspominala ze z najwyzszym trudem przyjeto ją do klasy mechanicznej zarezerwowanej dla chlopców - a dziewczyny z gory kieorwano na nauke maszynopisania i stenotypii

Gość gość
nie da się wszystkiego nauczyć na pamięć bez zrozumienia nie można nauczyć się większości rzeczy najwyżej wiersza się można nauczyć na pamięć

Gość gość
kobieta spokojnie dalaby rade , np naukowo, miala wiecej spektakularnych osiagniec, jednak juz w szkole wymaga sie od nie DODATKOWO- ma byc piekna- zgrabna, zadbana, z ladna fryzura, ladnymi, coraz to innymi ciuchami , w dodatku jak facet ma w domu balagan i nie umie ugotowac to sie o nim ( zwlaszca zonatym) mowi biedny miś, jaka ma beznadziejna kobiete, a o kobiecie - fleja i leń. A TO WSZYSTKO WYMAGA CZASU, ktorego przez to nie starcza na samorozwój, bo doba ma 24 godziny. Zeby miec takie same osiagnięcia musimy byc o wiele lepiej zorganizowane , pracowite, zdolne.

szkoda, że te stereotypy działają tylko w jedną stronę. Bo chociaż statystycznie kobiety lepiej radzą sobie z językami, to nikogo nie dziwi mężczyzna-tłumacz, czy polonista.

Gość gość
A wiecie, że były badania i w klasach w których mówiono przed eksperymentem, że dziewczynki są gorsze z matematyki dziewczynki osiągały gorsze wyniki, a w tych w których nic o tym nie wspominano dziewczynki miały takie same wyniki jak chłopcy? Dużo można wmówić.

Gość gość
Kultura patriarchalna sralna. Ale mamy takie czasy, że możemy bez trudu robić co chcemy a gadanie innych mieć w d***e. Nad czym się tu rozczulać .

Gość biZ0n
ale popatrzcie kobiety dlaczego od wieków było przyjęte i jest do tej pory, że kucharzem musi być facet, dlaczego najlepszym krawcem jest facet , dlaczego idąc do gina wybierasz faceta ?

ja tam jestem lekka, subtelna, delikatna i kobieca, lubię literaturę i języki oraz patriarchat, nie rozumiem problemu, więc mykam;)

Gość gość
ja na gina wybieram zawsze kobiete i jestem zadowolona

Gość gość
moze w miescie jest latwiej-ale na wsi to sredniowiecz e -tam bicie zony to plaga jest i zero pomocy dla tych ofiar przemocy

Oczywiście, jak komuś cały czas wmawiasz, że jest debilem to w końcu uwierzy. Podobnie ma się sprawa z tym, że czarni są niby mniej inteligentni. bizon - statystycznie mutacja odpowiadająca za bardziej wyczulony smak częściej pojawia się u mężczyzn, o krawcach nie słyszałam, a płeć ginekologa jest mi obojętna o ile to dobry ginekolog.

Gość gość
biZon dlaczego te kobiety w ogóle istnieją. No przecież one w ogóle do niczego się nie nadają :D ani na mechanika, ani do szycia, ani do garów... hahhahah weź idź stąd.

Gość kobiecy seksapil
jest nieskonczony wiec nie wszystko co kobiece jest gorsze

Gość biZ0n
Moorland to zrób doświadczenie, chociaż tego nie życzę ale zapytaj koleżanki , gdy zaciążyły jak zostały potraktowane przez samotną panią ginekolog , podpowiem, wyszły z gabinetu z płaczem, czy wiesz dlaczego ?

Gość gość
skoro wszystko co kobiece jest złe. to ja się pytam: co chłopy robią na tym babskim forum.

bizon - sorry, nigdy nie słyszałam o takich strasznych historiach :) Widzę za to, że próbujesz coś nam tu udowodnić, ale sam nie wiesz co. Więc chyba pozostaje cię ignorować.

Gość gość
biZ0n ty jesteś p*****lnięty ? twoje wypowiedzi capią starym śledziem !

Gość gość
ale trzeba przyznac ze ogromna wiekszosc kobie tto idiotki o niewolniczej stadnej mentalnosci ktore sa posluszne tz w autorytetom na wlasna szkode - tzw autorytety kaza rodzic jak króliki durne baby sluchaja , kaza sie mezczyc dozgonnie z męzem potworem - jak tu sie dziwic ze kobiety to 70 % biedoty i s a tak czesto mordowane i okaleczane przez partnerów?

Gość gość
Ja wiem, że od dziecka jest źle. Bo przypomnijcie sobie, że tylko dziewczynki matka zaganiała do roznoszenia talerzy i do roznoszenia potraw na stół. A ojciec i brat nie robili nic, siedzieli sobie z gośćmi. Pewnie w wielu rodzinach tak było. Ja przez to przechodziłam. Dwa razy nawet rozbiłam specjalnie talerz o podłogę. Za drugim razem powiedziałam przy gościach, że nie będę roznosić, bo jestem feministką i jeszcze do gości, że wy nie jesteście moimi gośćmi, tylko ojca, on zapraszał to nich on talerze wam przyniesie. Ale później było gadania, że jestem niegrzeczna, ale triumfowałam, bo już więcej talerzy do roznoszenia nie dostałam. Nie każda kobieta ma w sobie odwagę żeby walczyć z własną matką. Ja miałam. Właściwie to byłam dumna, że nie byłam grzeczną dziewczynką. Do dzisiaj nie jestem i dlatego nie zmuszam się do obsługi kogokolwiek.

Gość gość
no i wychowanie jak sie chlopak urodzi to rodzice i dziadkowie szaleja z radosci i uwazja go z a cud a jesli jest jeszcze corka to skazuja ją na bycie slużaca a synuś nic nie robi

mnie mama mówiła, że mam się nie garbić bo będę źle wyglądała w obcasach. Tyle sensownych argumentów, a ona wybrała ten :D

Gość gość
mentalnosc sredniowieczna

Gość biZ0n
Moorland ta kafeteria jest najlepszą szkołą dla facetów , tu się można dowiedzieć wielu fajnych rzeczy o kobietach , szkoda tylko, że kobieta nie chce powiedzieć o tym wszystkim patrząc wprost w oczy faceta , czyli nie jest szczera wobec faceta i woli na forum wylewać babskie łzy , niż z facetem wszystko sobie wyjaśnić i pogadać nawet o babskich sprawach , i nie mów mi, że to faceci uciekają od babskich spraw, to Wy kobiety nie chcecie z nami rozmawiać i widzę ten tekst tutaj skierowany do mnie abym spadał i won

Gość gość
" 70 % biedoty i s a tak czesto mordowane i okaleczane przez partnerów" Haha, ciekawe statystyki. Więc kobiety powinny już zostać wybite :D

Gość gość
mamusie i babusie tak uwielbiaja synusiów i wnusiow z e nawet jak facet ma 20, 30 , 40 lat to one najchetniej by go podcieraly wysadzaly karmiły piersia lub łyżeczka przewijały kąpały pudrowały

Gość gość
biZ0n nikt nie ma ochoty zajmować się tu twoimi żalami wszystkie kobiety od ciebie zwiały i miały rację !

Gość gość
wedlug badan kobiety stanowia 70 % biedoty to tzw feminizacja ubóstwa

Gość gość
Nas z bratem wychowywano, nie "różnicując". Ale to, co widzę w (kolejnej już) pracy mnie wkurza - pseudokomplementy od facetów, których celem jest przerzucenie roboty na kobiety: "Asiu, zaadresuj proszę dla mnie/za mnie te 100 kopert, ty to zrobisz przecież lepiej ode mnie, bo piszesz najstaranniej z działu i masz najładniejszy charakter pisma". Tu apel: nie dajcie się pls złapać na takie zagrywki!

według badań 80% mężczyzn nie myśli samodzielnie, potrzebuje porad innych, najlepiej matki. True story.