Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kuchnia elektryczna czy na gaz z butli

Polecane posty

Gość gość

która lepsza i dlaczego ?

Gość ale ale aleksandra ale ale ale
ja miałam zawsze gazową ,od 3 miesięcy mam płyte indukcyjną i ZA NIC NA ŚWIECIE NIE WRÓCE DO GAZU !!!!!! płyta indukcyjna jest łatwa w czyszczeniu jest bezpieczna gotuje sie szybko z***biście wygląda a z moich rachunków wynika że nawet kilka złotych tańsza w eksplotacji

Gość gość
bzdura, prąd jest droższy od gazu

no i co z tego nowoczesna kuchnia indukcyjna działa na zasadzie indukcji elektro-magnetycznej i dzięki temu bierze nawet 20% mniej prądu niż tradycyjna kuchnia elektryczna ja do tej pory za prąd płaciłam niecałe 150 zł i 2 razy na miesiąc zmieniałam butle z gazem koszt ok (55zł /jedna butla) gazowa kuchnia (piekarnik też gazowy i niekorzystalismy z czajnika elektrycznego tylko z gazowego) jak kupiłam indukcyjną kuchnie, to rachunki za prąd przychodzą ok.250zł

a jaka wygoda nie musze ciężkich butli tachać do wymiany więcje miejsca w kuchni czyste garnki pod spodem i nie ma tzw"bomby" w domu ;)) i nie jest prawdą że elektryczna kuchnia jest droższa w eksplotacji niż gazowa i powiem szczeże że bałam sie rachunku za prąd, ale na włąsnej skórze przekonałam sie ,że to jest tylko stary mit ludzi kórzy nigdy nie mieli doczynienia z kuchnią elektryczną :)

Gość gość
Ja mam kuchenkę indukcyjną w domku letniskowym. Mało gotuję. Wodę na kawę, herbatę. Jakieś śniadania- jajecznica, kiełbasa . Żadnych obiadów. Kiedyś płaciłam 30 zł na dwa miesiące, teraz 100 zl.

no chyba sobie żartujesz to może masz coś nie tak z licznikiem energi lub palicie nieptorzebnie swiatla napewno to nie wina kuchni !!!!!!! ja gotuje codziennie 2 dania i pieke i rachunek wiekszy o 50 zł na miesiąc mam tylko

Gość gość
Ja bym powiedziała, że mniej korzystamy, bo córka już z nami nie jeździ. Co do licznika to jestem pewna, bo w zeszłym roku wymieniali nam główną linię i liczniki.

Gość gość
a jaką macie taryfe?

Gość gość
nie mam żadnych. Standardowo cały czas płacę tak samo

Gość gość
a dlaczego nie gotujesz obiadów i mieszkasz w domku letniskowym a ogrzewania na co masz??

Gość gość
Nie gotuję, bo na obiady chodzimy do jakiejś knajpki. Zresztą z założenia mamy tam wypoczywać. Spędzam tam tylko weekendy , urlopy i jakieś tam dni wolne. Ogrzewania mam gazowe. Nic kompletnie nie zmieniło się od czasu wymiany kuchenki.

Gość gość
no to nie wiem ale zagotowanie wody na indukcji czy usmażenie jajecznicy to jest kwestia kilku minut a u mnie w domu kcuhnia godzinami działa a może po prostu np. gotując wode na 2 cherbaty czy kawy wlewacie cały czajnik

Gość gość
a ja miałam ceramiczną ale tylko do puki za prąd nie przyszło