Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego bogaci ludzie to takie sknery i egoiści

Polecane posty

Gość gość

Mówię tu o naprawdę bogatych ludziach, którzy mają tyle firm i pieniądze jakie mają... nawet nie potrafimy do tylu liczyć. Ale o takich zwykłych bogaczach którzy mogą sobie teoretycznie na wszystko pozwolić też. Ja gdybym była bogata nie byłabym taka skąpa, dałabym pracę ludziom zeby zarabiali przyzwoite pieniądze, nie znęcałabym się nad nimi, dawałabym pieniądze na hospicja, chore dzieci i sieroty i na zwierzęta też, na schroniska itp. Mówię poważnie. No bo co by mi szkodziło? Podzieliłabym się z rodziną i znajomymi (ale tylko z tą, która żyła ze mną w zgodzie i jest naprawdę w porządku)

Gość gość
up

Gość gość
Dlatego są bogaci.

Gość gość
Część z nich ma takie pieniądze, że 10 czy 100 tys to jak dla innego 1 zł(albo i mniej) a i tak są sknerami, po prostu źli ludzie, podli i egoistyczni. Mam tutaj na myśli zwłaszcza polityków.

Gość gość
Nie mówiąć już o tych najbogatszych, Solorz, Kulczyk itp.

Gość masaaakraaaw
bo stać ich na wszystko, ale kasa jest wazna lecz nie na tyle by traktować ludzi za szmaty.zdrowie jest najważniejsze tego już nie kupisz.

Gość masaaakraaaw
ja tez bym się dzieliła z ludzmi ,pomagała dawałą raDOSC .TRZEBA SIE DZIELIC oczywiście z tymi co faktycznie nie maja .I tak wszyscy umrzemy i co nam z tego.ale skapy będzie skąpym to straszneee.

Gość gość
może i racja ,że skąpstwo i myślenie o wykorzystywaniu innych jest chore, ale z drugiej strony też rozdawanie pieniedzy komu się da jest tez przesada bo wielu biednych, bezdomnych itd to niestety lenie