Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile osób kąpiecie w jednej wodzie?

Polecane posty

Gość Samanta1987
Gładkie ciałka miałyście pewnie dlatego, że byłyście dziećmi :) ale to fakt, że mocznik dobrze wpływa na skórę. Może by tak tego spróbować? :)

Gość gość
tak czytam sobie ten temat i mysle sobie, że jest on idealnym przykładem, że w Polsce jest straszna bieda. Ludzie z oszczędności kapia sie w brudnej wodzie, nie grzeja w mieszkaniach itd. Nie wyobrażam sobie wejśc po kims do wody. Ja i mój maż na codzień bierzemy szybkie prysznice, około raz w tygodniu bierzemy długą goraca kapiel, czasem razem ale nie z powodów oszczędnościowych ;) 2 letni synek codziennie myje sie w swojej prywatnej wanience. Ubrania moje i męża piore razem, synka osobno.

Gość gość
a teraz wam opowiem ,nie tylko polacy sa oszczedni niemcy rowniez oczywiscie nie wszyscy,myja sie w umywalkch niewielka iloscia wody a do wanny nawet nie wchodza,zdarza sie tylko to raz w tygodniu ale to prysznic i mikrosladowa iloscia mydla,pozdrzwaim wszystkich oszczedzajacych,laczcie sie , GOLE DUPKI CHOP DO KUPKI(to po czesku ;laczcie sie)

Gość gość
u nas kapiemy sie jedno po drugim, a na koniec myjemy w tym naczynie.

Gość gość
Jak byłam mała to też cała rodzina 6 osobowa kąpała się w jednej wodzie, straszne to było, dobrze, że już tam nie mieszkam...

Gość AgnieszkaPokroczna
my tez mamy trojke dzieci i wszyscy sie kapiemy w jednej wodzie, od najmlodszego i na koncu ja i potem maz nie wiedze w tym nic dziwnego!!! jak ktos ma miliony na koncie to moze sobie wlewac i wylewac wode nawet 10 razy ale normalnych ludzi na to nie stac!!!

Gość gość
Ale pamiętam,że miałyśmy strasznie gładkie ciałka,nawet nie pomyślałam,że to przez te nasze "siki" Aż mi dziewnie jak o tym na forum pisze,ale to było lata temu i teraz na to z przymrużeniem oka ] moze to bedzie szok dla ciebie, ale gladkie ciala maja dzieci nawet jak stoja tylko pod prysznicem :P

Gość japierdole nie no nie
Agnieszka, tutaj przecież same milionerki :) dzisiaj chyba kąpiel dopiero mają przed sobą-bo nic tylko na kafe siedzą i cisną po innych, coby sen był lepszy.

Gość Zoja§
Miliony? Błagam was, wystarczy normalne pieniadze zarabiać, nawet najnizsza krajowa. Przeciez prysznic to jest oblanie sie szybko woda, namydlenie sie i spłukanie. Matko paranoja.

Gość AgnieszkaPokroczna
no wlasnie ja nie rozumiem skoro jestescie takie milionerki to w jakim celu siedzicie na forum dla ubogich kafeteria??? niby wszystkie takie bogate a potem jest sto tysiecy watkow jak zrobic obiad za 5zl!!! zdecydujcie sie w koncu!!!

Gość gość
dziecko się kąpie w osobnej wodzie. My z mezem bierzemy prysznic. Nie praktykujemy wchodzenia po sobie do wody.

Gość AgnieszkaPokroczna
wyobraz sobie ze moj maz zarabia najnizsza krajowo i jakos nie stac nas na takie luksusy zeby lac wode pod prysznicem 5 razy dziennie!!! nalewam wode do wanny do 1/3 wysokosci i starcza dla wszystkich a potem mam ta wode jeszcze do mycia podlog a wy lejecie wode i wasze pieniadze znikaja a potem ludzie narzekaja ze nie maja na chleb!!!

Gość gość
Nie zarabiamy duzo. Jednak nie wyobrazam sobie odstawiania takiego chlewu. Zwlaszcza jezeli ma sie nastolatkow w domu( tak jak autorka) to jest niehigieniczne.

Gość gość
do Agnieszki Pokrocznej a ty pracujesz?

Gość gość
My się też kąpiemy w jednej wodzie ale potem szybko każdy się spłukuje prysznicem .

Gość AgnieszkaPokroczna
co jest niehigieniczne????? przeciez nie kapie sie z obcymi osobami tylko z wlasnymi dziecmi z wlasna rodzina co w tym jest niehigienicznego????? mozesz mi laskawie wyjasnic???

Gość AgnieszkaPokroczna
nie ja nie pracuje bo mam w domu male dziecko

Gość Zoja§
To trzeba bylo sobie dzieci nie robic jak cie nie stac. jest to nie higieniczne bo kazda nastepna osoba myje sie w brudnej wodzie.

Gość gość
No tak krajowo nie krajową i Ty się dziwisz, że nie stać Was na wodę. To nie jest kwestia zarabiania milionów, tylko normalnych pieniądzy. 5 osób w jednej to juz przegięcie. Moze należało rozważyć posiadanie kolejnego dziecka skoro na wodę Was nie stać.

Gość AgnieszkaPokroczna
posluchaj no z gownem sie nie bilam zeby byc nie wiaodmo jakim brudasem skoro czlowiek sie codziennie myje to znaczyt ze nie moze byc nie wiadomo jak brudny!!!!! troche myslenia nie zaszkodzi!!! jak kogos nie stac na takie luksusy to tak robi i tyle ja wole troche przyoszczedzic na wodzie a za to pozwolic dzieciom dluzej pograc np na kompie ale widocznie wy macie inne priorytety!!!

Gość gość
AgnieszkaPokroczna to może zamiast trzaskac sobie kolejne dzieciaki rusz d**e do roboty to będzie Cię stać na utrzymanie higieny na normalnycm poziomie brudasko :O Nie trzeba miec milionów, żeby byc czystym. A później się dziwić, że latem śmierdzi w autobusach.

Gość AgnieszkaPokroczna
moje dzieic to moja sprawa zdecydowalam sie na nie swiadomie bo chcialam miec trojke no i mam!!! a nawet jak mialam dwojke to i tak sie kapalismy w jednej wodzie tak jak teraz wiec nie widze zadnej roznicy!!!

Gość gość
ja nie wiem ile płacimy za wodę, wyszło nam że zużywamy 12m3 (ja, mąż i 1,5 roczne dziecko), mały kąpie się codziennie w wannie, ja zazwyczaj biorę kąpiel (pełna wanna) a czasem prysznic, a mąż codziennie prysznic, nie wyobrażam sobie żeby np mąż kąpał się w wodzie po mnie... po pierwsze byłaby to zimna woda - więc już i tak dobrze by się nie umył, a po drugie przecież to brudna woda, kurde, d**ę w niej myję a mąż potem ma się w niej myć? co innego jak razem się kąpiemy, wiadomo, ale tak na codzień w brudnej wodzie po kimś? przecież już lepiej wziąć prysznic, raz dwa się zmoczyć, namydlić i spłukać - na pewno pójdzie mniej wody niż nalanie pół wanny i 3/4 rodziny w brudzie...

Gość gość
"ja wole troche przyoszczedzic na wodzie a za to pozwolic dzieciom dluzej pograc np na kompie ale widocznie wy macie inne priorytety!!!" a ja wole nauczyć moje dziecko utrzymywania prawidłowej higieny niż grania w ogłupiające gierki, po kąpieli może sobie ksiązke poczytać.. faktycznie każdy ma inne priorytety

Gość gość
to jest niehigieniczne bo w wodzie, w której ktoś sie juz kąpał jest: -złuszczony naskórek -pot -wydzieliny z ciała np. z pochwy -łój -bakterie kałowe, które są koło twojego o***tu i które zostawiasz w wodzie siadając w niej gołą d**ą Nauczcie sie w końcu, ze brud to nie tylko błoto i piasek, ale też rzeczy których nie widać , ale one są :O

Gość AgnieszkaPokroczna
wyobraz sobie ze pracowalam i to ciezko zanim zaszlam w ciaze ale nie stac mnie na takie luksusy jak opiekunka do dziecka wiec jestem z nim w domu proste??? jak bedzie mozliwosc to worce do pracy ale zreszta to nie twoj interes bo temat nie tego dotyczy!!! tylko marnotrastwa wody przez co niektorych a jak wiecie klimat sie ociepla wlasnie przez takie osoby jak wy!!!

Gość AgnieszkaPokroczna
moja droga moje dzieci sa nauczone higieny od malenkosci ale bardziej sa nauczone oszczednosci i uwierz mi ze to im sie w zyciu bardziej przyda niz to zeby sie nie kapac w jednej wodzie!!! a wrecz przeciwnie bede ich namawiac zeby tto robily!!!

Gość gość
"tylko marnotrastwa wody przez co niektorych a jak wiecie klimat sie ociepla wlasnie przez takie osoby jak wy" buhahaha :D:D widze, że teraz obierasz taktykę, że Twoja oszczędnośc nie wynika z patologicznej biedy a troski o ekologie :P zabawna jesteś, trzeba liczyć siły na zamiary. dla mnie głupotą jest powoływać na świat kolejne istnienia jak nie ma się warunków do wychowania tych dzieci. Wiesz, że ziemia jest przeludniona przez takie jak Ty :P

Gość gość
ta cała Agnieszka to po prostu zwykły troll, prawdopodobnie jakieś gimgoowno, które nudzi się bo ma ferie, wiec proponuje jej nie odpisywać , bo zaraz rozwali cały topik

Gość gość
pamiętam że mama nas kąpała w wannie 3 dzieci razem , , 4, 5, i 8 lat niecoo później każde osobno kąpała teraz mam swoją rodzinę i każdy kąpie się osobno tz bierze prysznic ,