Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Omega 3 czy tran?

Polecane posty

Gość gość

Co wg was jest lepsze? Suplementacja kapsułkami z omega 3 np firmy Olimp czy picie tranu? Wiem że w tranie jest witamina D3 której większość ludzi ma niedobory, więc powinien być lepszy?

Gość gość
przede wszystkim, po co chcesz to zażywać, w jakim celu? Po drugie tran zawiera kwasy omega 3, więc znów nie wiadomo o co Ci chodzi.

Gość gość
O to mi chodzi, że omega 3 w tranie jest gorszej jakości niż w dobrych suplementach i zastanawiam się co przyjmować zeby wzmocnić orgaznizm przy bardzo kiepskiej diecie

Gość gość
Jeśli chodzi o jakość to naprawdę są różne produkty, przede wszystkim patrz na dzienną dawkę w (najlepiej żeby była 1 kapsułka dziennie - wtedy nie łykasz bez sensu np 6 kapsułek) i z czego są tek kwasy omega 3. Mogą być z tranu - czyli z wątroby dorsza ale mogą też być z olejów roślinnych. np lniany. Olej lniany warto codziennie używać np do sałatki, tylko niestety jest nietrwały i wrażliwy na światło. Świetnym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych są śledzie i łosoś (wystarczy dzwonko tłustego śledzia i już nie musisz łykać tabletki :)