Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mops odmówił pomocy

Polecane posty

Gość gość
mieszkacie na stancji, do tego widac, ze facet mało zarabia i ty zdecydowałaś sie na drugie dziecko. Ja to uważam, że takim głupim babom powinno sie dzieci zabierać, bo jak nie stać na dzieci to po cholerę je robicie. Narodziłaś dzieci to teraz jak facet nie ma pracy to twoim obowiązkiem jest też zadbać o dzieci, więc do pracy i z*********j

Gość gość autorka tematu
Gościu z 22.05 przeczytaj wszystko od początku to będziesz wiedzieć jaka jest sytuacja !!! Sam tytuł nie wystarcza . A zarabiał wcześniej całkiem nieźle tylko nie każdego stać na kupno mieszkania i czasem nie zostaje nic innego jak wynajmowanie :/

Gość gość autorka tematu
A i jasnowidzem nie jest nie przewidziałam ze firma upadnie półtora roku od mojego zajścia w ciąże i zostaniemy z jedną moją marną wypłatą zw. macierzyńskim :D

Gość gość
poszukaj pracy którą mogłabyś wykonywać przy komputerze, choćby na zlecenie. przykłady: -wszelkie projektowanie -pisanie artykułów, copywriting -grafika komputerowa - już po miesącu nauki można fajnie zarobić -programowanie - tu trzeba więcej się uczyć -wyszukiwanie informacji w sieci -testowanie stron, oprogramowania -rękodzieło itp. ja tak mam, karmię w domu, z dzieckiem, bez żłobka, zarabiam dość na dwoje i jeszcze mogę się wyspać.

Gość pracownik socjalny
1. MOPS nie wysyła w takich sprawach wniosków do sądu 2. oświadcz, że rodzice Wam juz pomagają, np 100 zł miesięczie - wliczą Ci to do dochodu a rodzicom dadzą spokój ;) 3. przy alimentacji liczy się 300% kryterium (dla osoby w rodzinie 456*300%) - z tego co mówisz, u rodziców tak nie masz

Gość gość
oddaj dzieci do rodziny zastępczej a sama idź do pracy

Gość pracownik socjalny
a poza tym - u nas w OPS jeśli rodzice zwracają się tylko o obiady dla dzieci robimy wszystko,żeby móc pomóc - jest to u nas priorytet!! Zadziwia mnie więc postawa w Twoim ośrodku

Gość gość autorka tematu
"pracownik socjalny " właśnie tak robiłam poszli na ten wywiad i Pani mi tak powiedziała jak już wspominałam z tym sądem . Teściowie mają dobre zarobki bo w sumie koło 6000 zł plus renta socjalna ich syna coś chyba koło 600 zł. Ja jutro jeszcze raz tam pójdę ale już do kierownika . Tym bardziej że wczoraj wywaliłam za drzwi teścia to penie teściowa już za wiele nam nie pomoże bo jej nie pozwoli :(

Gość gość
sprzedaj komputer i już będziesz miała na obiady dla dzieci

Gość gość autorka tematu
No komputer mam warty możne ze 100 zł:) Bo kupiłam używany od znajomego żeby syn mógł używać do płyt z książek :)

Gość Autorkaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mi też odmówiono w sytuacji, gdy naprawdę nie miałam co dzieciom do garnka włożyć. Dzieci mam troje. Wzięli moje dochody z 2012 r (ponad 55 tys). Nie uznali tego jako dochód utracony. Stwierdzili,że nie mają mnie w bazie i dlatego muszą brać dochód z 2012 r. Starałam się tylko o stypendium socjalne od września na wyprawkę dla dzieci do szkoły w 2013 r.

Gość Mi też odmówiono
Ale w tym roku im nie popuszczę, bo w 2013 miałam 0 dochodu

Gość gość
kobiety skad w was tyle jadu i agresji??? a już ten tekst trzeba było dzieci nie robić, jest żenujący! a ileż ona ma tych dzieci??? ledwie dwójkę. Oby i tobie kiedyś się w życiu wszystko nie zawaliło.

Gość gość
Gdyby autorka tematu zyla w patologii od razu by jej dali zasilek co by na tanie wino starczylo .Alkoholizm to choroba a Mops Gops pomaga sie z niej nie wyleczyc :) i wspomaga finansowo wszystkich alkocholikow

Gość Nasturcja 123
Ja mam 800 zł z groszami 711 zasiłku dla bezrobotnych i 500 zł alimentów na starszego syna oto nasz cały dochód x x Ja akurat uwierze, ze z praca ciezko, bo sama kiedys nie mogłam pół roku znalezc nawet sprzatania.... Ale jak macie na 4 osoby 2 tys złotych i narzekacie??? Chyba zartujesz? Znam nawet na tym forum chocby matke z dzieckiem, co sie utrzymuje oboje za 750 zł, ona nie pracuje, ma alimenty i zasiłek rodzinny

Gość gość
A doczytalas ze autorka mieszka w wynajetym mieszkaniu to pewnie juz kosztb1000 -1500 zl a gdzie rachunki gdzie rzeczy dla 2 dzieci w tym niemowlaka i jedzenie ? Pomysl kobieto sensownie ??

Gość Nasturcja 123
ja tak mam, karmię w domu, z dzieckiem, bez żłobka, zarabiam dość na dwoje i jeszcze mogę się wyspać. x x na czym tak niby zarabiasz w domu?? Chyba masz duze umiejetnosci, bo wiekszosc tych rzeczy co kazdy umie jak beznadziejnie płatna

Gość Nasturcja 123
Jak wynajmujecie mieszkanie to gorzej, ale w dziurach ten wynajem nie jest taki drogi. Jak od marca wszystko ruszy, to musicie tylko przepekac do tego mraca, przeciez to niedługo... W Mopsie tez mozna sie ubiegac o pozyczke, jak sie przekracza ich limity, taką zwrotna. Jak rodzina bogata to przykre, ze wam nei pomoze. Ja na studiach miałąm nieco prawa, i przepisy tak stanowia, ze w pierwszym rzedzie ma pomagac rodzina , a państwo- dopiero jak rodziny nie ma. Wiec taka dezycja nie jest do końca dziwna. Ludzie w POlsce uwazaja, ze publiczne pieniadze sa znikad, i państwo ma tylko dawac i dawac, dlatego mamy taka nedzę. Bo to w sumie chore, ze starszy maja np. po 6 tys., a musza wam pomagac obcy

Gość Mi też odmówiono
Ja na szczęście już pracuję. Pierwszy raz w życiu ( i mam nadzieję,że ostatni ) spotkała mnie taka sytuacja,że musiałam tam pójść. Dla mnie to było straszne. Tylko się poniżyłam. W rezultacie wzięłam pożyczkę 4500zł z Prowidenta i kupiłam wyprawki.

Gość gość
na stronie internetowej mopsu powinny byc informacje na temat pezyznawania zasiłku, jeśli przekraczacie kryterium dochodowe, a to jest około 450 zł na osobę w rodzinie to rzeczywiście mogli odmówić, ale jest też coś takiego jak zasiłek celowy, który jest niezależny od dochodu i przysługuje w trudnych losowych sytuacjach jak na przykład utrata pracy. w PODANIU TRZEBA PISAĆ PROŚBĘ O PRZYZNANIE ZASIŁKU CELOWEGO, PODANIE MAJĄ OBOWIĄZEK PRZYJĄĆ, NAWET, JEŚLI TWIERDZĄ INACZEJ. I MUSZĄ NA PIŚMIE ODPOWIEDZIĆ. wiem, bo w mopsie pracowałam.

Gość Mi też odmówiono
,, Ludzie w POlsce uwazaja, ze publiczne pieniadze sa znikad, i państwo ma tylko dawac i dawac" Publiczne pieniądze są z podatków. Również moich, które przez całe życie płaciłam.

Gość gość
na czym tak zarabiam? pracuję jako tester, researcher, grafik, redaktor. nie mówię że każdy to umie ale też warto się czegoś innego niż umie każdy nauczyć przed urodzeniem dziecka... po urodzeniu też zresztą można

Gość Nasturcja 123
a jaki program najlepiej sie nauczyc do tej grafiki zeby cos zarabiac? Ja sie chciałam uczyc Unity 3 d, ale nie wiem czy to dobry wybór

Gość gość
raczej bym pomyślała o czym dwuwymiarowym. Photoshop, GIMP, Corel. Przejrzyj ogłoszenia na oferia.pl, lub zlenieacprzeznet.pl, gumtree itp. Tam widać, jakie są aktualne trendy i czego kto szuka do zleceń. Unity jest specjalistyczne jednak bardzo.

Gość gość autorka tematu
Niestety tak jak ktoś napisał mieszkamy w wynajętym mieszkaniu koszt ok 1200 zł do tego oczywiście światło woda gaz media to jakieś 800 zł pieluchy i mleko dla małej leki szkoła syna i cholerny kredyt na nic teraz nie starcza :( najgorsze jest nie zapłacone mieszkanie chyba też wezmę providenta bo nie widzę szans na przetrwanie :(

Gość gość
a nie możecie wrócić do rodziców ?

Gość gość
Niestety nie ma gdzie u mojej teściowej mieszkanie 3 pokojowe 6 osób już mieszka a u mojego ojca domek 3 pokoje i 8 osób jak jeszcze doszła by nasza 4 do kogoś to była by masakra.

Gość gość
up