Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc autorka

MASTURBACJA U 3 LATKI

Polecane posty

Gość gość
a mnie zastanawiają wszystkie te matki, które raczą autorkę radami: "powiedz jej że tak nie wolno!" ok... jak dziecko robi coś złego to zwykle tłumaczycie im, że tak nie wolno bo... np. "nie wkładaj kciuka do buzi bo będziesz miał krzywy zgryz", "nie wchodź tak wysoko bo spadniesz i sobie coś złamiesz", "nie wkładaj palców do kontaktu bo porazi cię prąd" itd... a co powiecie w tej sytuacji: "nie dotykaj się w ten sposób bo... to mi się nie podoba? dotyk jest zły? odczuwanie przyjemności jest złe? ja tego nie rozumiem... może warto porozmawiać z lekarzem o tym, jeśli nie jesteście pewne czy takie zachowania są normalne, a nie drzecie d**y na swoje dzieci, bijecie je i jeszcze nie jesteście w stanie wytłumaczyć sensownie, rzetelnie dlaczego to robicie!

Gość gość
No wasza sprawa czy będziecie cie po psychologach szlajać ja bym na miejscu autorki szarpnela tą małą z tej kanapy i powiedziała ze jesli jeszcze raz takie cos zrobi to będzie miała kare, np dwa dni bez bajek. Moj mąż by taki dobry nie byl, on zaraz by jej wlal.

Gość gość
nie czytam wszystkich watkow, ale moze juz ktos to napisal.skoro pociera to moze ma owsiki i ja swedzi, albo jakas infencje, do lekarza z tym

Gość gość
Autorka tego nie przeczyta bo założyła prowo o 3latce która ma wielkie szanse byc w przyszłości dewiantka a teraz spie/rdolila albo czyta i sie śmieje z tych postow. U mnie gowniara by zarobiła w pysk za takie coś i po łapach. Fuj obrzydliwe dzieci macie co niektórzy.

Gość gość
to nie było porównanie tylko przykład, żeby uświadomić, żę na różnych etapach rozwoju zachodzą różne (może się niektórym wydawać nienormalne) czynności, ja ten temat przerabiałam w ok tydzień, ale nie będę teraz przecież wrzucać na forum wykładów, naprawdę ZAJRZENIE CZASEM DO KSIĄŻEK I SIĘGNIĘCIE PO DOROBEK NAUKOWY NIE BOLI I NIE JEST GROŹNY, W PRZECIWIEŃSTWIE DO ZAMYKANIA SIĘ TYLKO NA KOŚCIÓŁ I TEORIE SĄSIADEK ... " No wasza sprawa czy będziecie cie po psychologach szlajać ja bym na miejscu autorki szarpnela tą małą z tej kanapy i powiedziała ze jesli jeszcze raz takie cos zrobi to będzie miała kare, np dwa dni bez bajek. Moj mąż by taki dobry nie byl, on zaraz by jej wlal. " WSPÓŁCZUJĘ DZIECKU :(

Gość gość
te mądrale tutaj w większości to proste kobiety z brakiem dostępu do źródeł naukowych, większość nigdy nie była w bibliotece, a czas wolą spędzać czytając forum niż sięgnąć po co coś co opracował człowiek który się na tym zna

Gość gość
Na szczescie studentko wielkich studiów pedagogicznych z których kazdy sie nabija kazdy wychowuje dzieci po dwojemu. Miłego dnia pedagogu od ssiedmiu boleści :D

Gość gość
Jak wychowujesz swoje dzieci po "dwojemu" to spoko, faktycznie żaden pedagog ci tu nie pomoże. Również miłego dnia.

Gość gość
Oj biedne te nasze dzieciaczki w tym zacofanym kraju, gdzie ludzie wolą siedzieć przed jakimiś durnymi serialami czy programami w stylu jak oni śpiewają, gotują czy srają zamiast poczytać czasem coś mądrzejszego. Szczerze wam współczuję, ale róbcie co chcecie, w końcu to wasze dzieci i jak tu jakaś jedna napisała: możecie je wychowywać jak chcecie (wasza własność, wasz produkt) SMUTNE :(

Gość gość
to ja z 22.35 nie , moj 6 latek sie nie dotyka, ale jesli mu rano stoi, to on nie wie czemu i ciekawy, bardziej go to bawi, a czasem go dotknie i oglada bo moze odczuwa cos w rodzaju fajnego uczucia, nie wiem bo nie jestem dzieckiem, ale nie krzycze i nie bije po rekach, mowie ok, nie dotykaj cos w tym stylu,ale zdarza sie np ,ze cos go swedzi, czy normlanie jadra sie przykleja i musi poprawic, i wtedy nie dre sie na niego,ze zostaw albo nieladnie, to jest jego cialo, nigdy nie "masturbowal sie", ale np jak go myje, to sila rzeczy musze go i tam umyc, i wtedy np sie smieje, bo moze inaczej odczuwa mycie siusiaka niz rak czy nog, ma tez stulejke i normalnym jest u nas codzienny rytual zwiazany z tym problemem, wiec co mamy nie dotykac czy co ? i nie latam z cyckami nago, ale np wszedl mi raz do sypialni jak sie przebieralam, zawstydzil sie i zasmial, wytlumaczylam mu,ze panie maja piersi i nie jest to nic wstydiwego,ze zobaczy, wie ,ze go karmilam i jak, nie chce zaslaniac mu oczu jak np oglada reklame i cycki na wierzchu, taki jest swiat, wgl mam takie podejscie, zeby dziecko juz jakos uswiadamiac, wie,ze tata ma penisa, ale wiekszego itp, nie da sie w domu ukryc pewnych rzeczy no prosze was, chodzimy a basen, tam panny w strojach, panowie w obcislych gaciach, co mam udawac ,ze nic sie ni ma pod spodem ?? a znam takie matki, no coz, mnie maz nieraz klepnie na zarty w tylek, przytula przy dziecku itp, i jak np patrzymy na jakis glupi serial i syn widzi, ze np ktos wychodzi z poscieli ( nie mowie,ze on oglada caly czas itp) to ja mu tlumacze, ze jak sie ktos kocha to sie przytula, widzi np czulosc miedzy nami i nic, ale juz o to ,zeby nas na sexie przypalapa to dbamy bardzo, bo to jakas trauma dla dziecka jestem po pedagogicznych studiach, po oligofrenopedagogice podypl. i mam jako takie pojecie o etapach rozwoju dzieci, to co robi corka autorki to moze szokuje ale jest normalne, nie u wszystkich dzieci, po prostu trzeba tlumaczyc ale nie tak,zeby dziecko czulo zlosc, presje i zawstydzenie, bo sie zamkniie w sobie, i wyrosnie na kobiete z komlpeksami, mam chrzesnice co ma 8 lat i w wieku np 5 lat zasypiala np z reka w sodniach od pizamy, ale to przeszlo samoistnie,

Gość gość
nie tłumacz, dla nich i tak będziesz zboczona, a twoje dziecko to wybryk natury i przyszły dewiant, brak słów

Gość gość
21.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość nie tłumacz, dla nich i tak będziesz zboczona, a twoje dziecko to wybryk natury i przyszły dewiant, brak słów * Z takim podejściem ty dewianta masz jak w banku ciemnoto :D

Gość gość
ja mam normalne podejście, świętoszku

Gość gość
Jestem przerażona brakiem wiedzy matek z kafe :o jedne piszą żeby karać, że mały zboczuch (STRASZNE!!!!!) a drugie z kolei, że norma i że one same to robią (to niech może jeszcze kupią tej 3latce wibrator albo nauczą jak z kolegą ma się bzykac?) Jesteście nienormalne, niedouczone i przeraża mnie fakt, że takie prymitywy wychowują dzieci!!! Masturbacja u dzieci jest zjawiskiem dosć często spotykanym. Występuje najczęściej u dzieci, które nie mają wystarczającego zainteresowania ze strony rodziców- niestety to jest fakt. Dziecko czas powinno mieć WYPEŁNIONY do granic możliwości zajęciami czy zabawami. Jeśli dziecko zostawia się samemu sobie przed TV lub z toną zabawek to najprawdopodobniej zacznie się ono masturbować przez brak konstruktywnego zajęcia. Jeżeli juz dochodzi do tego, ze dziecko sie masturbuje broń Bóg karać, krzyczeć czy bić! Przede wszystkim dlatego, że dziecko nie zdaje sobie sprawy, że to coś złego, zboczonego- ono nawet nie wie co to jest seks! Dla niego to forma zabawy, która sprawia przyjemność. Nie mówie jednak by nie reagować! Reakcja ma totalnie omijac tą sfere, nie można mowić, ze tak nie wolno bo zwraca się uwagę dziecka na tą czynnosć. Reakcja ma polegać na odwracaniu uwagi od masturbacji poprzez zajęcie dziecka inną czynnością- zabawa, pomocą w kuchni. Matka powinna więcej czasu spędzać z dzieckiem na zabawach i obserwować dziecko. Współczuje waszym dzieciom, że mają tak zrabane matki... to straszne co się czyta na kafeterii

"ale np jak go myje, to sila rzeczy musze go i tam umyc, i wtedy np sie smieje, bo moze inaczej odczuwa mycie siusiaka niz rak czy nog, ma tez stulejke i normalnym jest u nas codzienny rytual zwiazany z tym problemem" Myjesz 6LETNIE dziecko? Chyba żartujesz mam nadzieję? 6latek może się sam umyć i ubrać, wystarczy go przypilnować, ale żeby mu penisa myć w tym wieku? Przecież on już jest na takim etapie rozwoju, że sam sobie poradzi. Kalekę robisz z dziecka. Poza tym napletek ściąga się już od małego dziecka, a nie dopiero od tego wieku.

Gość gość
Do 4 roku jest to normalne zjawisko które pojawia się u niektórych dzieci odwracaj jej uwagę zainteresuj ją czymś jesli nie minie wtedy musisz zasięgnąć porady specjalistów. Nie karaj jej za to przecież to dziecko nie ma wpływu na to ze tak się dzieje.

Gość Mayorka dziewoja
tak tak produkujcie sie dalej a pedofile czytaja i se konia wala :-O jestescie wszystkie p******* do kwadratu. jestem pewna ze jakis pedofil zalozyl ten temat i sie cieszy z waszych opisow jak sie wasze dzieci dotykaja :-O chorzy ludzie jestescie :-O

Gość Mayorka dziewoja
dzieci sie nie masturbuja dzieci poznawaja wlasne cialo

Gość gość
Ja tez sie masturbiwalam i to cale dziecinstwo.pocieralam sie o kant krzesla,stolu i dochodzilam do orgazmu-czego dowiedzialam sie pozniej.opadalo ze mnie napiecie,moze w ten sposob rozladowywalam stres?dzisiaj mam 31 lat zboczona nie jestem,nie puszczam sie,wszystko ok.jedynie co mam to nerwice,moze tj jakos powiazane ,nie wiem???

Gość gość
Na 100% autorka kisi sie w kawalerce uprawia sex przy dziecku i stad te dewiacje u malej- napatrzyla sie na rodzicow i chce tak samo chorzy ludzie pasem po d***e i sie osuczy

Gość gość
Ja mam syna, ma 3 lata . Był czas gdzie ciagle trzymał reke w majtkach bo mu siusiak sztywniał. Zrobiłam wszystkie badania, jednak pewien pediatra powiedział, ze to jak najbardziej naturalne i wskazane by mu tak sztywniał, bo w ten sposób naturalnie napletek schodzi i się sam oczyszcza. Był czas kiedy zasypiał z reka w piżamce trzymając siusiaka. Miałam nie reagować. Syn po jakichś 2 miesiącach przestał zwracać uwagę na swojego penisa i juz tak się nie dzieje. Sugerowałabym córcie przebadać pod katem owsików czy infekcji układu moczowego a potem jak się okaże ze wszystko jest ok pod tym względem to bym pewnie wtedy kiedy mała tak się pociera starała się odwracac uwagę zajmować jej raczki czyms innym ale broń boze nie karcic za to, potem dziewczyna będzie miała problemy z seksem itd. bo ktoś ja karcił za to ze ona sobie krotko mówiąc dobrze robiła.

Gość gość
Głupie jesteście jeżeli karacie za to dzieci.

Gość gość
boże zeby takie małe dzieci masturbowały się :O..pieprzone zboczuchy....taki wp****** bym im spuściła zeby zapomnialy co to masturbacja

Gość poli30
jezu ale macie zboczone dzieciary,wstyd mieć takie zboczone dziecko...nie mówiła bym nic gdyby to był nastolatek ale nie trzylatek :O..wstrętne macie te dziaciary :O:O

Gość gość
Czy wiesz tępa dzido,że takie zachowanie u małych dzieci jest tak normalne i naturalne jak oddychanie i ,że dziecko NIE MA NA TO WPLYWU? Nic nie wie jeszcze o seksie więc nie odbiera tego jak dorosły.Nazywając je zboczeńcem sama chyba nim jesteś,bo tylko jedno ci we łbie

Gość poli30
mi może być tylko jedno we łbie bo jestem dorosła...ale widać ze tym trzylatkom tez tylko jedno we łbie bo są zboczeńcami...nie wiedzą jeszcze co to sex,do czego to służy a zaspokajają się jak dorosli...do czego to podobne zeby trzylatka ocierała się o poduszki czy kant stolu albo trzylatek z ciągłą erekcją bawiący się penisem :O...wedłyg mnie to pieprzone zboczuchy i koniec

Gość gość
podejrzewam wlasnie, ze wiekszosc tych negatywnych komentarzy z epitetami "pieprzone zboczuchy" pisze jedna osoba. nawiedzona, pewnie katoliczka za dychę. spuść z tonu dziewczyno. chociaż słowa spuść nie powinnam przy tobie używać...

Gość gość
Pasem lac po d***e i sie oduczą Male dewiantki, co to z takiej wyrośnie? Wstyd i obrzydliwosc

Gość poli30
ja piszę tylko pod jednym nickiem,ale jak widać nie tylko ja mam takie zdanie o tych małych zboczeńcach

Gość gość
Ale barachlo na tym topiku. poznawaja karacie co to jest? Po polsku nie umiecie?