Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zasłonić się od sąsiadów na ogromnym tarasie na piętrze

Polecane posty

Gość gość

Pomocy. Idzie wiosna chciałabym mieć trochę prywatności. Mój taras jest dość wietrzny także kwiaty w doniczkach nie mają szans.

Gość gość
Weź budowlanca niech ci murek z cegly postawi i muzyka gra

Gość gość
Jaki murek? Tyle kasy wydałam na balustrady. Nie wiem z tymi różami , one wolno rosną. Ja jakoś nie mam ręki do róż

Bluszcz rośnie szybciej :) są też inne pnącza np kwitnące z gęstymi liśćmi, które szybko rosną. My mamy właśnie pnące róże i nie wiem jak szybkiego wzrostu oczekujesz, ale już w połowie czerwca było ładnie zasłonięte, aż do listopada :) Ale najprędzej bluszcz albo jakieś powojniki, kilka tygodni i już są wysokie. Możesz też w jednej donicy tzn skrzynce mieć bluszcz i inne kwiatki, wtedy ładniej wygląda, bluszcz sie pnie a kwiatki ozdabiają. Ale to już jak kto lubi.

Gość gość
W zeszłym roku zrobiłam sobie taki szpaler z kann. Ale przyszedl wiatr i w cholerę wszystko wyłamał. Sama nie wiem. A na te róże to trzeba jakieś stelaże?

Gość gość
Powiedz, a bluszcz mocno bałagani liśćmi na jesień

Gość gość
fajne te skrzynki, ale to już spory wydatek. Żeby szczelnie się osłonić kupa kasy by poszła. Tym bardziej, że zamówiłam dopiero zestaw mebli rattanowych. I po co mi był taki wielki taras. Jeszcze na piętrze. Ale miał być dom w stylu hiszpańskim.

Tak, ale możesz pojeździć po różnych centrach ogrodniczych, poszukać w necie, może trafisz na coś tańszego np niepomalowane są tańsze, ale musisz sama malować...ale na kilku zaoszczędzisz jednak trochę. No i jest to wydatek na kilka lat :)

Gość Meaja
słuchaj , ja mam balustradki , na których wije się w lecie winogron www.castorama.pl/katalog-produktow/stolarka/schody-i-balustrady ładnie to wygląda i bez roslinek , wybór nalezy do Ciebie ..

Na stronie https://perfecta.pl/ masz dostepne pergole wolnostojące które świetnie osłaniają przed wścibskimi sąsiadami. Dodatkowo można zamontować je zamiast daszku i także przed słońcem chronią.