Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeziębienie czy coś poważniejszego

Polecane posty

Gość gość

witam dziewczyny, moja córcia dzisiaj w nocy chyba miała gorączkę, chyba dlatego że miała gorące skronie, czoło takie ciepłe a później normalne no i gorący jak przy gorączce oddech. termometru nie mam bo jestem nie dawno po przeprowadzce i chyba wyraźnie zapomniałam ale gdzieś położyłam i nie mogę znaleść. po jakieś godzince jeśli to była gorączka to spadła sama, niczego nie podawałam na spadek gorączki. do tego ma chrypkę i troszkę kaszle. wstała rano, zjadła śniadanko, podałam jej Lipomal i ubrałam ją i bawi się jak zawsze więc raczej nie jest osłabiona. i teraz moje pytanie bo niepokoi mnie ta chrypka i kaszel, czy to tylko przeziębienie czy coś gorszego? i jak wogóle ubrać takie dwuletnie dziecko jeśli mamy 22 stopnie w domu? póki co ubralam rajstopki, skarpetki, kapcie, bluzeczkę z długim rękawem, pod spodem ma body i jeszcze posmarowałam ją wickiem

Gość gość
pomoże ktoś?

Gość gość
up

Gość gość
Myśle że to przeziębienie - ale dziecko jest chyba przegrzane lekko ! jak ubrałaś rajstopy i papcie to po co skarpetki ? My mamy 20 stopni i moja 2-u latka ma skarpetki,spodnie dresowe i koszulke na dł rękaw. Tak samo jak się ma gorączke to nie można przegrzewać. Wiadomo ze jak idzie gorączka to zimno jest i wtedy można przykryć lub dac bluze ale potem nie można kisić dziecka bo to opóźnia spadanie gorączki.

Gość gość
Nie mam pojęcia, ale mój niemowlak (9mcy) też dziś w nocy miał gorączkę i trochę podkasływał a rano nadal głowa ciepła, ale reszta ok tzn. uśmiecha się, bawi, raczkuje, mleczko też chętnie wypił. Też mnie ciekawi czy czegoś nie złapał. Natomiast swoją 2,5 latkę (aktualnie zdrowa) ubieram w domu w rajstopy i bluzkę, raz z długim raz z krótkim rękawem, co mi się napatoczy w rękę :D A w ciągu dnia i tak zdejmuje rajstopy i chodzi na bosaka w samej koszulce i majtkach. Jak jest chora (co się zdarza baaardzo rzadko) to ma bluzkę z długim rękawem i pilnuję żeby nie zdejmowała rajstop, to tyle. Nie ubieram jakoś specjalnie ciepło itp.

Gość gość
a podac coś jeszcze czy ten Lipomal i vick wystarczą?

Gość gość
Ja właśnie z synkiem 16 mc od lekarza wróciliśmy wczoraj i w nocy gorączka, pokasływanie, gardło czerwone. Poszłam bo 2 mc temu miał 2 raz obturacyjne zapalenie oskrzeli i mnie stres dopada, że znów się powtórzy. Narazie zwykłe przeziębienie. Mamy lipomal, na kaszel prospan, inhalacje z soli fizjologicznej, na gorączkę jak się znów trafi nurofen i na ardło tantum verde do psikania. Oby na tym się skończyło, bo ostatnie choroby dały nam w kość.

Gość gość
A co do ubioru moim zdaniem przesadziłaś, my mamy 25 st w domu i mój lata w krótkim rękawku, bo dobrze się czuje teraz.