Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie mi jak przygotowano dla Ukraińców 1000 miejsc w polskich szpitalach

Polecane posty

Gość gość
komorowska ma odiwedzać pacjentów ukraińskich :D śmiech na sali.... "są otoczeni znakomitą opieką" - k****, k****, k****. A my zdychamy w kolejkach.

Gość gość
"mamy się skupić na przyjmowaniu ludzi, wszelkie inne sprawy odkładamy na później" - dyrektor jakiegoś szpitala, bodajże w przemyślu. Ja już nie mogę... Ja wiem, że ludzi trzeba ratować, ale NASZYM kosztem?

Gość gość
dokładnie, umiemy się tylko pokazać na świece....wstyd i hańba, nie ma się co dziwić, że ludzie uciekają z takiego kraju...ja życia za taką Polskę na pewno bym nie oddała

Gość gość
i latają po rannych wojskowym samolotem, tak, tak, za to też płacimy MY

Gość gość
Merkelka i jankesi kazali

Gość gość
aha, a jakieś konkretne źródło potwierdzające tę waszą sensację? bo nie przekonuje mnie, że ktoś gdzieś coś słyszał w jakiejś telewizji.

Gość gość
bo przecież PRZEMYSL to ukraińskie miasto :D :D a zaraz do władzy dojdą te faszystowskie mordy i wezmą za mordy Polaczków wtedy Tusk pierwszy ucieknie , bo to co sie dzieje za naszą wschodnią granicą nie jest dobre i solidne media powinny pokazać to kto tam walczy i o co , oby olimpiada się szybko skońćzyła i żeby Putin wysłała tam wojsko i rozgonił demonstratów , powybijał wszystkich wichycieli a także, tych w Polsce którzy udzielają Ukraińcom pomocy!

Gość gość
przecież nie robią im miejsca na kosztowne terapie nowotworowe czy przeszczepy serca, będą im tylko bandażować poobijane mordy więc nie są to chyba zbyt wielkie koszty

Gość gość
tak samo jak ratują cyganów co nic nie płacą w Polsce

Gość gość
Nigdy OSOBIŚCIE nie słyszałem, żeby nie było miejsc w szpitalach dla chorych. Ktokolwiek z mojego otoczenia (znajomi, rodzina) dostał skierowanie, był zabrany do szpitala, nie miał z tym problemów. Często nawet trzymali ich dłużej niż trzeba (po zasłabnięciu - obserwacja na tydzień mimo, że kolega się dobrze czuł już następnego dnia i wręcz prosił o szybkie wypisanie). Ale może tutaj w Polsce B jest jakoś inaczej w tym aspekcie.

Gość gość
są zabiegi na które musisz czekać nawet kilka lat (zaćma) a nawet i terapia nowotworów to czekanie bo kasy brak i są limity kontraktów, ale może i lepiej, przy tej jakości obsługi i tylu błędach medycznych i tak żałośnie niskich odszkodowaniach to lepiej pić ziółka a polską służbę chorym omijać z daleka, nie przypadek że Polska nie wdrożyła unijnego prawa o refundacji leczenia za granica bo wiedzą że pacjenci masowo zaczną sie leczyć w sąsiednich krajach

Gość gość
Ale to są specjalistyczne zabiegi, a nie kilka dni obserwacji i zabandażowanie ran.

Gość gość
Dokładnie.. Nigdy nie spotkałam się z historią o odmowie przyjęcia na oddział, no chyba że mówimy o kimś kto z kaszlem chce od razu kłaść się na salę chirurgiczną (hipochondria to jedna z narodowych chorób Polaków). A opowiastki o tysiącach ludzi umierających pod drzwiami szpitala bo nie ma dla nich miejsca są po prostu kolejną urban legend, w którą wierzy pewna, mam nadzieję, że niewielka, część ludzi.

Gość gość
To mało słyszeliście. Pytanie podstawowe: dlaczego obywatel polski nie mający ubezpieczenia musi płacić za leczenie a obywatel obcego kraju który nie ma naszego ubezpieczenia nie musi? Wyższość obywateli Ukrainy nad Polakami.

Gość gość
przyjmują ale szybko wypisują do domu, zbyt szybko niestety - pracuję w służbie zdrowia...

Gość gość
tak tak, widać nie znasz życia, nieraz byłam na SORZE i widziałam jak półżywych ludzi odsyłano gdzieś... to było nieludzkie, facet ledwo szedł, skręcał się z bólu, ale kazali mu jechać na drugi koniec miasta, mógł po prostu się położyć na ulicy wysłałiby karetkę i tyle, ale dopóki człowiek chodzi to wg nazej sluzby medyzczjne wszystko ok

Gość gość
Do postu-22.02.14 Tak to z wami lemingi jest........nikt z was nic nigdy "osobiście"nie słyszał o jakichś brakach w szpitalu....nic nie widział.....i w ogole wszystko jest w porządku. Napisze ci coś.....ty nawet z półmetrowym fiutem w doopie nic byś nie poczuł,nic nie zobaczył i nic nie usłyszał.

Gość gość
gość Do postu-22.02.14 Tak to z wami lemingi jest........nikt z was nic nigdy "osobiście"nie słyszał o jakichś brakach w szpitalu....nic nie widział.....i w ogole wszystko jest w porządku. Napisze ci coś.....ty nawet z półmetrowym fiutem w doopie nic byś nie poczuł,nic nie zobaczył i nic nie usłyszał. - dokładnie tak! dopóki tvn czy tvp by im nie kazał poczuć fioota w dopie to by nie czuli , stado głupców

Gość gość
Odpuszczę sobie mówienie jak to jest z tobą nie-lemingu, niestety nie dziwię się, że dobrze w tym kraju nie jest kiedy dalej masa ludzi jest taka jak ty. Nie mówię, że polska służba zdrowia działa dobrze, bo nie działa. Przypadki takie jak opisujecie to ewenementy, które zdarzają się wszędzie, nie tylko w Polsce, a na pewno nie są normą. Ale lepiej trochę podkoloryzować, prawda? Zaręczam, że gdyby komuś w szpitalu odmówiono pomocy i przez to poniósł śmierć nasze kochane media wywęszyłyby tę sprawę w 5 minut- a nie przypominam sobie by w ostatnim czasie coś podobnego było słychać. Ale, och faktycznie przecież to Tusk i całe PeŁo zamiatajo wszystko pod dywan i nie pozwalajo wolnym mediom informować prawdziwych Polakuf co sie dzieje naprawde w krajó. No i tematy zastempcze itp. Pozdrawiam

Gość gość
Ludzi się łapie na litość: każdy współczuje cierpiącym no ale przecież oni maja swoje szpitale, okręg Lwowa jest w całości pod kontrolą opozycji, mogą tam leczyć kogo chcą, pomocy chorym nie odmawiają. Mnie tylko to mierzi że rząd w tym kraju po raz kolejny robi się dobry za pieniądze podatnika i bardziej dba o swój image na zewnątrz niż co sobie pomyślą tubylcy. Rząd ma na nas wywalone. 93% było przeciw wysyłaniu polskich wojsk do Afganistanu a i tak wysłali i wszystkie partie były za. Oni traktują Polaków jak tępaków z których zdaniem nie muszą się liczyć.

Gość gość
22.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość [Nigdy nie spotkałam się z historią o odmowie przyjęcia na oddział] v v A ja znam przypadek osoby która zmarła na izbie przyjęć bo w jej styanie dawno powinna być hospitalizowana......osobiscie widzialem tez w innej izbie przyjec jak na wpol zywemu kolesiowi,blademu jak papier odmowiono badan z uwagi na rejonizacje....a tego zakazuje przeciez nasze prawo...powiedzieli mu gdzie jest budka telefoniczna z jakiej moze se zadzwonic na taxi by pojechac do wlasciwej z wg na swa deklaracje placowki....a koles nie mogl wstac z fotela...za to kryminaliste z miasta przywiezionego do szpitala....pierwszego z brzegu przyjeli od razu na lozeczko bo powiedzial w drodze na areszt ze sie zle czuje. Więc nie trolluj durna k***o na forum swoimi glupimi tekstami.....bo robisz to chyba złośliwie,wszyscy wiedza jak jest....sysytem nie dba o obywateli czego swiadectw mamy mnostwo na kazdym kroku....co gorsza system dziala niesprawiedliwie.

Gość ShareKhan
ta idiotkka co troluje pierwsza nadstawi ukrainskim faszystom gdy najadą Polskę :( a to może byc smutny scenariusz, rząd powinien chwycic ich za twarze :O bedzie faszystowska dyktatura a Tuskowi w to graj bo Ukraińcy wymordują Polaków jak w 40 :(

Gość gość
Ukraina będzie podzielona. Teraz jest za duża żeby UE mogła ją zgrillować i schrupać. Ten kraj potrzebuje miliardów dolarów pomocy, nikt nie ma tyle kasy żeby to ogarnąć więc zrobią podział. Rosja, Niemcy, USA już pewnie rysują nowe mapy. A ci naiwni "nacjonaliści" jeszcze będą żałować bo mieli taki wielki i zasobny kraj, 600.000 km2, a na koniec zostanie im ogryzek.

Gość gość
Wszystko fajnie, już po protestach, wszyscy zadowoleni, formują nowy rząd, etc. Ale jest jedno, ale ... Ekonomia i gospodarka Ukrainy, przecież to jest bankrut, mają w tej chwili rating śmieciowy i nikt normalny im nie pożyczy kasy. Rosja miała pożyczyć 15 mld, ale teraz to wiadomo, że nie pożyczy. Druga sprawa to choćby gaz, Rosja sprzedaje Ukrainie gaz po bardzo preferencyjnych cenach i nie ukrywa, że cena gazu jest elementem gry politycznej (choćby z tego powodu Polsce sprzedają gaz po 526 dolarów z 1000m3, gdyż średnia cena dla cełej UE to 430). Rosja do tej pory sprzedawała Ukrainie gaz po 268, ale teraz jak się Putin zdenerwował za sytuację na Ukrainie to moźe bez mrugnięcia okiem narzucić im podobna cenę jak Polsce i wtedy Ukraina leży i kwiczy. Zobaczycie, za rok dwa jaka będzie sytuacja polityczna i bieda na Ukrainie, to będzie kolejny przewrót i obalą tych z Majdanu i zechcą znów prorosyjskiej władzy. Wg mnie Ukraina sobie bez Rosji nie poradzi. Gdzieś czytałem jakiegoś komentatora czy tam politologa i stwierdził, że żeby Ukraina mogła sobie sama poradzić UE powinna się składać na jej pomoc i dofinansowywać tak jak Grecję. No paranoja.

Gość gość
Do postu 22.02.14 Swoim postem niestety tylko pogłębiasz moje przeświadczenie iż ludzie dający poparcia obecnemu zapleczu politycznemu....broniący go itd do po prostu ludzie umysłowo zaczadzeni.....o wypadku śmierci na izbie przyjęć poprzez ewidentną opieszałość personelu bagatelizującego całą sytuację wiem osobiście.....było w tej sprawie dochodzenie...działo się to w wielkim mieście a prasa się na to wypieła....oni sensacji szukaja tam gdzie chca i gdzie komu wygodnie albo nie ma układów. A ty się mądrujesz i odgrywasz tu wielkiego inteligencika i postępowego rozjemce.....a goowno wiesz niestety.

Gość gość
up