Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WŁOSY ŁONOWE A PORÓD

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda że przed porodem golą włosy łonowe. Nigdy nie robiłam tego, podobno potem swędzi.

Gość gość
eeeeeeeeeee ja gole od x lat, nie wyobrazam sobie inaczej :O

Gość gość
przed cc golą, przed sn nie wiem

Gość gość
to usuń kremem

Gość gość
Przed porodem sn u mnie nic nie gola, przed cesarka tylko kawalek tam gdzie beda cieli.

Gość gość
Podczas przyjecia do szpitala pytali sie na izbie czy jestem ogolona. Do porodu naturalnego jak i cesarki gola. (chyba ze jestes w stanie to sama zrobicc lub maz ci pomoze)

Gość gość
Ja sie golilam caly czas sama, mialam maly brzuszek zaledwie 14 kg przytylam. w sobote po poludniu w szpitalu sie ogolilam a wieczorem zlapaly mnie pierwsze skurcze i w niedziele po poludniu urodzilam :D lepiej jest sie oglic raz ze wzgledow higienicznych np przy nacieciu krocza na wloskach moga zbierac sie bakteri ktora beda powodac jączenie sie rany niz szybsze gojenie a dwa w razie tzw ''powiklan'' trzeba byc ogolnym. Tak mowila polozna ale jakie pwiklania moga byc to nie wie do ktorych depilacja jest potrzebna.

Gość gość
Jak trafisz do narmalnego szpitala to przy sn polozna sama podgoli krocze w miejscu naciecia a przy cc zgola tylko tam gdzie beda cieli. U mnie przy cc nic nie golili bo mam nisko wlosy.

Gość gość
Dzięki za odp. A co z tym swędzeniem po ogoleniu. prawda czy nie.

Gość gość
Nie musisz się zgodzić na golenie. Często golą tylko wargi na dole, bo jakby była potrzeba nacięcia, szycia to ogolone miejsce szyje się lepiej. Jak do cesarki to ogolą wzgórek łonowy.

Gość gość
To prawda. Swędzi jak włosy odrastają. Mi jeszcze dodatkowo robiły się czerwone krosty.