Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej dziewczyny już nie wiem co robic więc pisze do was z wielką nadzieją że mnie jakos powspieracie otoz mój lekwrz pojechal sobie na urlop na 2 tyg i przez ten czas nie mam wizyt . Martwię się bo to pierwsza ciaza i nie wiem juz co robić tym bardziej , ze maly wczesniej ruszal się wiecej a teraz az się boje i nie wiem czy w tym tygdzwonic do lekarza i pytac się czy wrócil . On wystawil mnie na próbę czekania ale to jest straszne

Gość gość
to idz do innego, a jak cie martwia ruchy dziecka- idz do szpitala na izbe przyjęc, łaski nie robią żeby wykonać KTG. nigdy nie bagatelizuj żadnych niepokojących objawów: słabsze ruchy dziecka, nadciśnienie, przeziębienie w ciąży, gorączka..

Gość gość
Doklasnie. Nie jestes skazana na tego jednegl lekarza. Zawsze mozesz isc do innego ewentualnie na IP do szpitala.i nie stresuj sie na zapas:-)

Dziękuję za szybką odpowiedź . Poczułam się lekko zlekcewazona przez niego bo nawet gdy bylam na ostatniej wizycie to powiedzial że nawet gdyby byl w przeciągu tych 2 tyg to nie mam po co przychodzić.

Gość gość
To co ty myślisz ze jak jesteś w ciazy to lekarz będzie całe 9 m. Do twojej dyspozycji o każdej porze dnia i nocy przecież też ma swoje życie. A pozatym ginekologów nie brakuje więc idź do innego

Gość gość
lepiej dmuchac na zimne, niż potem jak cos sie stanie pluc sobie w twarz, ze cos się zbagatelizowało. ile tu na kafeterii jest opisywanych przypadków- ksiązkowa ciąża a jej koniec nieszczesliwy. nie chce cie stresowac oczywiscie ale jak coś cie martwi masz prawo byc zbadana w szpitalu- lepiej dmuchac na zimne

Gość gość
a jak często chodzisz do lekarza?

Gość gość
To ze prowadzi twoja ciaze nie znaczy zd zawsze musi byc. Rodzilam w okresie miedzy swietami a sylwestrem, moja lekarka wyjechala ok.20 grudnia a spowrotem miala byc grubo po nowym roku. Powiedziala co i jak gdyby sie cos dzialo, ze mam jechac do szpitala albo do innego lekarza. Rzucila kilka nazwisk lekarzy ktorych darzy zaufaniem. To mi wystarczylo.

Właśnie w na początku ciąży chodziłam czesto bo to pierwsza ciąża i chcialam wiedsiec co sie dzieje w 32 tyg wyladowalqm w sapitalu bo grozil mi przedwczesny porod bylam tam 8 dni bralam luteine i teraz ostatni raz bylam u lekarza w 37 tyg teraz mam 39 i wolalabym sprawdzac na bierzaco co się dzieje

Gość gość
Ty normalna jestes? Myslisz ze lakrz nie ma swojego zycia tylko zyje twoja ciaza? Jak cie cos niepokoi to idz do innego lekarza i tyle. Ktory to tydzien?

Gość gość
I myslisz ze lekarz z niecierpliwoscia czeka na twoje rozwiazanie? Marzycielka...

Gość gość
To do szpitala:-) porod przedwczesny juz ci nie grozi, wiec najlepiej ktg robic. Jak pojdziesz na IP i powiesz ze slabiej czujesz ruchy od razu cie podlacza pod ktg i tyle. Albo zostawia na patologii, przynajmniej u mnie by tak zrobili, zwlaszcza jak widza ze pacjentka znerwicowana, dla jej spokojnosci zostawiaja okolo terminu i codziennie robia ktg

Gość gość
Wiadomo, że lekarz ma swoje życie i urlop mu się należy. Jak cos Cię niepokoi to jedź do szpitala. Trochę cię rozumiem bo tez jestem w pierwszej ciąży i wszystko mnie stresuje ale na każdej wizycie rozmawiam z moim lekarzem o tych obawach i on mi mówi co i jak a szpital przecież jest do Twojej dyspozycji całą dobę.