Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam palących w ciąży !!!

Polecane posty

Gość gość
ja nie palilam bo sie wstydzilam obciachu przed pielegniarkami. w ankiete wpisalam zawód wyksztalcenie to i w zachowaniu musialam dotrzymac kroku:O nie musialam wytrzymywac z paleniem, dziecko na butelce, ja na balkonie.

Gość gość
dziecko w brzuchu kopci z musu

Gość gość
nie wiedzialam, ze tu tyle idotek, oj jak szczyca, ze pala, dzieci zdrowe, palenie nie szkodzi itd Chyba juz malo kogo obchodzi los dziecka, mamusia pali, inn maja to w d***e po to nie ich dziecko, co za znieczulica panuje

Gość gość
Ja jestem w ciązy i palę. I nic wam do tego, moja sprawa!

No właśnie nie twoja, zrozum g***o mnie obchodzi TWÓJ bękart ale obchodzi mnie obywatel MOJEGO kraju... Który urodzi się być może chory, upośledzony a na pewno poniżej swoich możliwości. A nam jako społeczeństwu zależy żeby obywatele byli jak najlepszej "jakości" kumasz? A ty robisz ze zdrowej, młodej istoty genetycznie obciążonego idiotę - balast dla otoczenia.

Gość gość
Gsrda nie przesadzasz , wiesz jak mnie ktoś obchodzi nie wyzywam nienarodzonego dziecka od bekartow !!!Bardzo nieładnie juz myslałam że jestes madra bo masz dobre argumenty ale ten bekart popsul wszystko

Gość gość
To jak cie nie obchodzi jej dziecko - przyszly obywatel to po co ta dyskusja cała

Gość gość
a ja nie rozumiem jak można powiedzieć: palę w ciąży bo nie mogę rzucić; ja palilam przed ciążą nałogowo (ok, 5-8 papierosow dziennie, moze to nie byla paczka ale palilam codziennie) i jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to momentalnie rzucilam, i nie powiem, czasem mam straszną ochotę zapalić, ale tego nie robię,

nie obchodziłoby mnie gdyby było tylko jej dzieckiem :D A jako członek społeczeństwa obchodzi mnie nawet bardzo, i za sam ten fakt powinien mieć prawo do ochrony od poczęcia (co innego aborcja bo martwy nie będzie wymagał kosztownego leczenia itp) ale jeśli ma dołączyć do "ludzkości" to musi mieć od początku zapewnione możliwości jak najlepszego rozwoju, żeby zamiast ciągnąć w dół podnosił poziom społeczny. Nie wiemy czy ten "zdolny matematyk" którejś z mam nie urodziłby się Einsteinem gdyby nie paliła... Oczywiście przykład jaskrawy ale prawdziwy, bo nigdy nie wiadomo co by było gdyby....

Gość gość
Oj tam sporo matek pali i dzieci nie choruja poważnie , takie gadanie jak sie chce kogos uderzyć to kij zawsze się znajdzie .Każdy jest kowalem swojego losu a choroby sa i bedą nawet w zdrowych rodzinach i koło sie zamyka

Gość gość
Jak dowiedziałam się o ciąży od razu rzuciłam. Po porodzie leżałam z laska która paliła przez cala ciążę i jej dziecko miało szorstką szarą skórę i było malutkie. Położne od razu pytały czy jarała w ciąży. .. a najlepsze było to że nie mogła się doczekać kiedy wyjdzie i zapali

sweet god... Nie rozumiecie że palenie zwiększa ryzyko chorób? Na powiedzmy 1000 dzieci matek niepalących przypada 10 chorych na chorobę X a u palących 20. A więc zamiast 10 chorych na 1000 mamy średnio 15... W skali świata ta różnica jest ogromna... To co może wyskrobiemy wszystkich którzy mieli głupie matki (mimo że sami mogą być zdolnymi, dobrymi ludźmi)? A może przenośmy wadliwe, uszkodzone geny? Dzieci nie wychowuje się dla siebie lecz dla świata, pomyślcie czasem o tym.

Gość gość
Gerda idź p*****lnij baranka w ścianę raz a porządnie! Aborcja lepsza niż palenie w ciąży- p*****lnięta jesteś. Urodziłam 2 zdrowych dzieci mimo palenia. W ciągu 14 lat (bo tyle ma starsze dziecko, młodsze ma 8) u lekarza (pomijając szczepienia) byłam z dziećmi jakieś 5 razy. Może Twoj****chory wystrzelać jeśli chorują częściej niz jakiejkolwiek palącej matki, co?

hahaha zabawna jesteś :D Gdzie ja napisałam że aborcja lepsza? Wręcz przeciwnie, dzietność wśród rasy białej jest mała, chwieje nam się równowaga że tak powiem. Napisałam wyraźnie obywatel ma prawo do ochrony od poczęcia, jeśli zostanie zgodnie z prawem "usunięty" to nic mi do tego, nie mój brzuch nie mój biznes. Ale jeśli podjęta została decyzja że ma żyć to ma też prawo do jakości tego życia bo po urodzeni wpłynie NA NAS WSZYSTKICH i będzie przekazywać swoje geny. Nie wstyd ci że obniżasz loty swoim dzieciom? Nie wstyd że trujesz ludzi wokół i środowisko?

Gość gość
gerda a to nie wstyd, że jesteś taka p*****lnięta? Mi nie jest wstyd, że pale- to mój wybór, moje życie, moje dzieci a ty mnie możesz cmoknąć w sam środek d**y! Kretynka!

Ohoho wyzwiska się zaczęły :D Napisałam ci dlaczego to nie tylko twoja sprawa. Napisałam dlaczego robisz źle. A ty mnie wyzywasz bez żadnych argumentów, czytasz co drugie zdanie i dorabiasz ideologię. Gdyby dawno temu eugenika weszła w życie nie wyzywałabyś mnie a przytoczyła jakieś argumenty... Kolejna ofiara ślepej reprodukcji...

Gość gość
Oj Gerda przeginasz , ja nie palę ale znam osoby palące które mają dzieci i jakoś nic tym dzieciom nie jest . O zgrozo może mi nie uwierzysz ale większośc z nich nie ma problemu z nauką , startują w konkursach, moją znakomite oceny . To jeśli ty lubisz alkohol to też jesteś zakałą dla społeczeństwa .

Gość glupie babyyyyyy
Przestańcie pisać jak nawiedzione " ja palilam i moje dzieci sa zdrowe " bo niedobrze mi sie robi . Za takie gadanie powinna być kara bo to jest NAMAWIANIE innych to TRUCIE WŁASNEGO DZIECKA . Zreszta tak jak ktoś wcześniej pisał pałanie w ciazy to patologia .Tylko baby pochodzące z nizin społecznych mogą uwazac takie zachowanie za normalne i chwalić się tym na prawo i lewo.

Gość gość
Teraz dzieci zdrowe.zobaczymy za kilka lat.tez nie lubie bab z brzuchem pod nosem i fajka w reku.przeciez papierochy niesamowicie smierdza

Gość gość
Też nie pochwalam palenia w ciąży, sama nie palę ale uważam że to czyjaś sprawa. Patrzeć się na palącą by wywołaś u niej poczucie wstydu? Nie masz większych misji autorko? Nie lubię też takich jak ty, z zadatkami na starą obserwatorkę , typową zadymiarę.

Gość gość
"Patrzeć się na palącą by wywołaś u niej poczucie wstydu?" oooo a jak tak robię :) Skoro jej nie jest wstyd truć własne dziecko to mi nie jest wstyd patrzeć sobie na nią .

Gość gość
Gdybyście się umiały z tym kryć nie było by problemy. Ja sama paliłam po 3 fajki dziennie w ciąży . Czy się usprawiedliwiam ?Nie ! Ale moi drodzy nikt oprócz bliższych osób o tym nie wiedziało . W kolejce do ginekologa nie robiłam sobie przerwy na papierosa, gdzie byłam świadkiem jak kilka dziewczyn na głos mówiło że idą się dotlenić i robiły głupie uśmieszki . Na mieście nie paliłam , w parku też nie , ogólnie nigdzie nie paliłam. Jedynie co to w domu rano i wieczorem po jednej fajce . Ginekolog jak i obce osoby o tym nie wiedziały . Także po mimo że popalałam trochę to sama się dziwiłam kobietom w ciąży że tak bez trudu idą z kiepem w buzi po mieście przy czym np pcha jeszcze wózek lub stały pod szpitalem bądź przychodnią etc. Ja teraz nie palę , fajki rzuciłam. Czy cieszę się z tego że popalałam ? Nie nie jestem dumna z tego .

Gość gość
Co ty pieprzysz.przeciz nawet jak jedna fajke zapalisz to smierdzisz dymem

Gość gość
Jak mogłam śmierdzieć jak w dniu wizyty nie paliłam fajki

Gość gość
Wspolczuje twojemu dziecku ze ma matke ktora nie ma tak silnej woli zeby wogole przestac palic fajki

Gość gość
Nie mowie ze przed wizyta ale ogolnie.rodzina i przyjaciele wyczuja.nie wstyd ci?

Dla mnie matki, które palą w ciąży są po prostu nieodpowiedzialne. Trują własne dzieci i robią to w pełni świadomie. Narażają zdrowie własnego dziecka tylko dlatego, że nie potrafią sobie odmówić papieroska. I nie róbcie z siebie ofiar, bo ofiarami to są wasze dzieci. "Bo nie potrafiłam rzucić" co to za wytłumaczenie? To może dzieci też nie powinnyście mieć, bo jeśli nie wiecie, to was uświadomię : dzieci wymagają mnóstwo poświęceń. Zamknijcie się w ciasnym pomieszczeniu, takim gdzie możecie ledwo co ruszyć ręką i niech ktoś tam nakopci tak,że się wam słabo zrobi. I przestańcie wszystko wmawiać, że palenie w ciąży to nic złego, bo kuzynki szwagra żony siostra paliła i urodziła zdrowe. A ja znam taką co to kopciła całą ciąże, dziecko urodziło się z zapaleniem płuc, ma rok jeszcze się nie podnosi, co chwile choruje, 3 razy miała zapalenie oskrzeli i co? Myślicie, że to przypadek? Skończcie pisać te głupoty, bo to tylko świadczy o waszej ignorancji i braku jakiegokolwiek rozumu.

Gość gość
Zgadzam sie,bo jezeli ktos decyduje sie na dziecko to powinien wiedziec ze posiadanie dziecka to tulko chodzenie z wozkiem na spacery ale rowniez dbanie nie tylko od urodzenia ale w czasie ciazy tez

Gość gość
Moja mama palila jak byla ze mna w ciazy.mam do niej zal.ja jestem w 5 tygodniu ciazy i nigdy nie narazilabym mojego dziecka na takie cos