Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam palących w ciąży !!!

Polecane posty

Gość gość
Ten temat jest bez sensu jak tematy typu karmienie piersią a mleko z proszku . Każdy ma swoje argumenty i jak przekupki na straganie możecie się wyzywać , srać na siebie a wiadomo że każda ma to w d***e .

Gość gość
Ten temat wcale nie jest podobny do matek karmiacych.przeciez palace matki swiadomie kalecza swoje dzieci

Gość gość
mi chodziło o to że każda paląca będzie wypisywała różne argumenty i się broniła jak i ta nie paląca a i tak do niczego nie dojdzie jedynie co to zyska popularność ten temat przez duża ilośc wpisów chyba że zostanie usunięty . Moja matka paliła nałogowo 3 razy była w ciąży i 3 razy na okres ciąży rzucała palenie . JAk sama mówi jak się dowiadywała o ciąży to od razu jej się palić nie chciało . i tak za każdym razem na 9 miesięcy rzucała palenie .

Gość jkmkmn
kobiety w ciazy palace nie powinny dostawac zwolnienia w ciazy, chocby nie wiem jak chore byly...j

Gość gość
Nie rozumiem jak mozna ryzykowac zdrowie wlasnego dziecka,i kopcic te fajki,nie miesci mi sie to w glowie

Gość rrrrrrrrr
Ja jako nałogowy palacz(potrafiłam wypalić ponad paczkę dziennie i to nie tam jakiś miętusków ale mocnych papierosów) w pierwszej ciąży rzuciłam w 3 miesiącu w drugiej w 10 tyg nie darowałabym sobie jak by coś się dzieciakom stało przez moją głupotę,kobieta z brzuchem i papierosem wygląda okropnie tak samo jak kobieta z wózkiem i papierosem w ręku

Gość gość
Nie mieści Ci sie w głowie bo jesteś normalna i zdrowo myslisz. Kocham = nie krzywdzę , A jak jedna z druga maja w d***e zdrowie własnego dziecka to wymyślają 10000 powodów żeby zapalic papieroska . .

Wszystko co powinno być napisane w tej dyskusji już zostało napisane. Palenie szkodzi i nie ma co do tego wątpliwości. "trucicielki" twierdzą że mają zdrowe, mądre i utalentowane dzieci. Nie przeczę. Ale zaręczam wam że gdybyście ich nie truły byłyby jeszcze zdolniejsze. Nie wiecie czy za 40 lat dziecko nie umrze na raka i nie wiecie czy to nie będzie wina palenia w ciąży... Części z was wydaje się że "Co się zdarzyło w Vegas, zostaje w Vegas". Nie prawda, wpływ okresu prenatalnego na przyszłe życie istoty jest ogromny, udowodniono to w licznych i wiarygodnych badaniach. I tak upada argument "moje dzieci są zdrowe a więc palenie nie szkodzi". Ktoś krzyczał że to nie nasza sprawa. Owszem nasza bo wasze dzieci wprowadzą w społeczeństwo wadliwe geny (jeśli ktoś przespał biologię w gimnazjum to przypominam że w papierosach są substancje mutagenne i kancerogenne), oprócz tego wasze dzieci zasilają rzesze chorych a więc zamiast generować zyski generują straty (nie wszystkie ale już pisałam o prawdopodobieństwie i nie chcę się powtarzać). Mało tego w ten sposób obniżacie ich zdolności a więc ich społeczną przydatność. Argument że to nie nasza sprawa runął jak tupolew. Teraz możecie rzucać wyzwiskami :)

Gość gość
Gerda te twoje argumenty są nic nie warte , sama nie palę ale jak chcesz być takim obrońcom świata to walcz z używkami . Bo alkohol też szkodzi zdrowiu , chlałaś w młodości a potem takie byle jakie geny przekażesz dalej .

No jasne. Tak się składa że nie chlałam w młodości bo dalej jestem bardzo młoda :P Alkoholu nie popieram tak samo ale temat jest o papierosach więc po co robić off topic? Ja się wypowiedziałam wg. mnie palenie w ciąży szkodzi dziecku i jest sprawą publiczną, tyle na ten temat.

Gość gość
To nie są mamy Słowo matka kojarzy mi się z miłością, ciepłem, odpowiedzialnością A taka baba w ciąży z papierosem to dno dla mnie i zwykła morderczyni

Gość gość
Tak to odstrzelmy wszystkie matki palace i po kłopocie .i NAJLEPIEJ DOBIERAJMY I BADAJMY GENY by ludzi swatać by społeczenstwo było produktywne i zeby wszyscy byli zdrowi co za paranoja !!! Albo wymordujmy dzieci matek palacych bo po co nam taki cięzar sluchajcie gdzie sie nie odwócimy to dupa z tyłu , bo taka prawda ludzie nie sa ideałami

Ja też wiele razy miałam okazję widzieć jak kobiety w ciąży z ogromnymi brzuchami wychodziły przed szpital na fajeczkę... Przechodzące obok pielęgniarki i lekarze nawet uwagi nie zwracają. To chyba nie jest normalne...

Gość gość
No ale niby co lekarz ma powiedziec takiej albo pielęgniarka .Może zwrócic uwage upomnieć dać wykład o szkodliwości ale nic więcej ?Co klapa w pupe na dac albo krzyczeć ?

Może łaskawie wytłumaczyć jednej z drugą jaki to ma wpływ na dziecko? A nie odwracać głowę i udawać, że niczego nie widzą... Szkoda, że mają takie samo podejście do sprawy jak Ty.

Gość gość
Słuchaj Ty wiesz ile oni sie nagadali w zyciu na takie tematy ? Jakie mam podejscie niby ? słuchaj jak ciezarowka sypnie mamona to i lekarz jej powie gdzie ma isc i jarac wiec o czym tu mowa :)

I właśnie przez to, jakie ludzie mają podejście do m.in. takich spraw ten świat wygląda tak, a nie inaczej...

Gość gość
Podobno zyjemu w wolnym kraju , kazdy ma swoja wolna wolę nie mozna komus narzucac cos prawda ? Podejscie mam tolerancyjne bo co moge zrobic z motyka na slonce się nie bede porywać .Bo tak naprawdę to kazdy swojej d**y powinien pilnować i dbac o swoja rodzinę .Taki jest swiat i co zrobisz ?

W sumie masz rację... Ciemnogród w Polsce to nadal często spotykane zjawisko...

Ale ja nie jestem obojętna na takie sprawy czy też inne. Nie jest mi obojętne, że np. sąsiad znęca się nad psem. Zawsze reaguję w takich sytuacjach i g***o mnie obchodzi co sobie myślą inni :)

Gość gość
No dobra wiadomo ze w pewnych sytuacjach trzeba zareagować typu bicie psa , czy dziecka ale zwracanie uwagi palacej kobiecie w ciazy nie ma sensu .A jak ci zareaguje agresywnie to co zrobisz oddasz jej wiadomo ze nie , albo jak ona Ciebie uderzy bo i takie akcje slyszałam

Grzecznie i kulturalnie uwagę TRZEBA zwrócić. A nóż coś dotrze do tej pustej mózgownicy... Nie chodziło mi o to, by napaść na nią z agresją, że pali w ciąży... Niektóre kobiety są na tyle ograniczone, że nie wiedzą co grozi w ten czas ich dziecku, niestety.

Gość gość
Ja juz sie przekonałam że nawet zwrócenie uwagi grzecznie moze zle sie skończyć , czasami nie warto sie odzywać .Pozdrawiam :)

Gość gość
Za Twoja kase nie pala, wiec sie bujaj mala :) i zajmij swoim idealnym zyciem.

A ja w życiu bym uwagi nie zwracała... Nawet jeśli coś stanowczo potępiam to trzymam gębę na kłódkę (no chyba że sprawa dotyczy właśnie zwierzaka). Nie mój interes i upominanie "mądrych inaczej" raczej przynosi kiepskie skutki. x Tak to odstrzelmy wszystkie matki palace i po kłopocie .i NAJLEPIEJ DOBIERAJMY I BADAJMY GENY by ludzi swatać by społeczenstwo było produktywne i zeby wszyscy byli zdrowi co za paranoja !!! Albo wymordujmy dzieci matek palacych bo po co nam taki cięzar sluchajcie gdzie sie nie odwócimy to d**a z tyłu , bo taka prawda ludzie nie sa ideałami x Wiem że piszesz to ironicznie ale masz rację :) Tyle że ja nie jestem taka radykalna, wystarczy że osoby mające wady genetyczne zamiast na siłę zaspokajać najniższy instynkt rozmnażania zechcą się zaopiekować np. dzieckiem z DD. Co do matek pijących/palących itp. wystarczą odpowiednie przepisy + edukacja społeczna (nawet przez nagłaśnianie tego w necie chociaż to przynosi mierne skutki...). To że ludzie chorują zależy też od pożywienia, środowiska, warunków bytowych, poziomu stresu itd. Jeśli państwa o to zadbają będziemy mieć z tego tylko korzyści (oczywiście te biedne państwa najpierw muszą się z "ogarnąć" bo bez pieniędzy to marnie to widzę :P ). A teraz powiedz to co napisałaś dziecku które patrzyło jak ojciec umiera na pląsawicę huntingtona, potem z duszą na ramieniu idzie po wyniki i dowiaduje się że jest chore, a w domu słyszy "myśleliśmy że się uda". Dlatego eugenika jest bardzo potrzebna, w naturze nazywamy to "doborem naturalnym" ale my mamy możliwość to ulepszyć, więc czemu nie?

Gość gość
OMG.. Reinkarnacja Hitlera.. :O

Gość gość
O kim mówisz do kogo o tym Hitlerze ?

Gość gość
temat rzeka ...

Gość gość
Kazda kobieta ktora w ciąży pali papierosy to zimna suka która ma w d***e zdrowie własnego dziecka... w sumie takie baby nie powinny mieć dzieci.