Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

infekcja rzęsistek

Polecane posty

Gość gość

Właśnie niedawno dowiedziałam się o infekcji rzęsistkiem oraz niespecyficzna infekcja bakteryjna wraz z zmianami odczynowymi związane z zapaleniem.Zastanawiam gdzie mogłam się zarazić tym paskudztwem nie uprawiam seksu od 12 lat.Do lekarza udałam się z powodu ostrego nietrzymania moczu i obniżenia macicy.Ginekolog przepisał mi Metronizadol tabletki i globulki.Od kiedy zaczęłam brać leki występują biegunki około 3-4 razy,szybko muszę iść do ubikacji bo były przypadki że nie utrzymałam i katastrofa ,chociaż mocz już tak nie ucieka.Nie wiem czy to nie jest jakaś reakcja na lek.Wcześniej już też miałam taką sytuację po fortransie w trakcie przygotowania do kolonoskopii miałam około 2 miesięc biegunki

Gość gość
tak, rzęsistek głównie przez kontakty seksualne, tu możesz sobie doczytać http://www.provag.pl/infekcje_pochwy/Rzesistkowica przykro mi, więcej nie pomogę, raz miałam inf. bakteryjna ale szybko ją wyleczyłam a to zupełnie nie to samo - powodzenia!!!

Gość Kasia2323
Jest to choroba weneryczna, którą można zarazić się przez kontakt seksualny z zainfekowaną osobą. Skoro nie współżyłaś to może zaraziłaś się na basenie lub w publicznej toalecie widocznie miałaś wielkiego pecha. O biegunce powinnaś powiedzieć ginekologowi, może zmieni leki, pamiętaj o odbudowie mikroflory stosując np. probiotyk dopochwowy invag, dzięki niemu szybko wrócisz do zdrowia.