Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sosssssss

Pita obliczam na co 1 procent przeznaczyc dajcie propozycje

Polecane posty

ostatnio widziałem na zywca jak facet rozjeżdża psa ktory uciekł komus bo miał smycz... centralnie uderzył go od tyłu bo leciał po drodze... piesio był taki szczesliwy z jezorem wywalonym a tu bach......przynajmniej miał szybka smierc bo trzasło tylko raz....gostek nawet nie przyhamował jechał dalej.... :o

Gość aronia180
ja daję na fundację Arka (inczej L'arche), już o tym gdzieś tutaj pisałam ;) ale napiszę jeszcze raz, bo może do kogoś nowego trafi. to fundacja wspierająca ludzi z niepełnosprawnością intelektualną - buduje domy, w których mieszkają innymi - tworzą takie wspólnoty, jedzą razem, bawią się - no normalnei żyją jak tylk mogą. taka niepozorna sprawa, ale jeśli pomyśleć nad tym chwilę, to fundacja daje im możliwość stworzenia własnego domu, a co jest cenniejsze?

Gość gość
no niby tak. ale domy dziecka to też "domy" a nie do końca działają jak te rodzinne.........

Gość aronia180
no ale te można porównać bardziej do takich rodzinnych domów dziecka, jesli już. tzn chodzi mi o liczebność - to nie jest moloch. w każdym domu mieszka 5-7 osób z niepełnosprawnością intelektualną + asystenci. to jest kameralna wspólnota, naprawdę jak rodzina ;) spoko to widać na zdjeciach, wrzucają trochę na FB https://www.facebook.com/larchepoznan

Gość gość
Wspomóż ZUS, nie bądź sknera

Gość gość
radio maryja

Gość Mysza_87
Od kilku lat oddaję swój 1 % na Fundację Spełnionych Marzeń - znam i jestem pewna że pieniądze zostają dobrze spozytkowane

Gość gronostajni
@aronia180 całkowicie się zgadzam. W L'Arche dają przede wszystkim siebie, a tego tak naprawdę najbardziej potrzebuje każdy człowiek. Dlatego, że nie jest ich w domach zbyt dużo, to wszystko klei się idealnie, bo każdy ma dla siebie czas i nikt nie czuje się zaniedbany. Zdecydowanie również polecam tą fundację :)

Gość gość
Nie dawaj na ludzi! Ich i tak jest pełno, lepiej daj na wymierające gatunki zwierząt