Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa 2014 2014

Szlag mnie trafia jak piszecie zeby nie szczepic dzieci

Polecane posty

Gość gosciowa 2014 2014

czy wy naprawde jestescie opetane? wiecie co t sa choroby zakazne? znacie lekarza ktory nie poleca szczepien? nie konczylyscie medycyny to skad takie madre jestescie? ja pier&&le... robicie innym matkom siano z mozgu. TRZEBA SZCZEPIC DZIECI! BO INACZEJ UMRA NA POLIO, OSPE, I WIRUSY ZOLTACZKOWE!

Gość gosciowa 2014 2014
i mowilam to ja lekarz z doswiadczeniem i matka 3 dzieci szczepionych i bez autyzmu :o

Gość gość
to miastowe matki polki takie wszystko wiedzace

Gość gość
szkoda twojego czasu, ona wiedzą lepiej i nic do nich nie trafia, to jak sekta ojca Rydzyka :p

Gość gosciowa 2014 2014
przeraza mnie taka glupota rodzicow, ktorzy mysla, ze sa ponadto i tacy nowoczesni i wszystkowiedzacy i nie szczepia dzieci. sami w dziecinstwie byli szczepieni i zyja ale to "tylko przypadek" nawet to ze teraz naprawde duzo scislej bada sie szczepionki niz te 20-30 lat temu. nawet to ich nie przekona na chlopski rozum

Gość gość
powinni wprowadzic obowiązek szczepienia i mega kary. nic mnie nie wkurza jak to krzyczenie o nieszczepieniu. ja pierdziele.

Gość gość
No ale co przecież na youtubie było i w gazecie W. No i ich dzieci nie chorują mimo, że nie szczepią. Czego więcej chcieć aby być profesorrreeee. A te no szczepienia to nie tylko chronią przez chorobami ale przez nowymi szczepami, starych chorób. Jak to tego dojdzie te zle szczepionki będzie można sobie w tył wsadzić wiec te mądre mamusie nic nie zdziałają ryjąc się do apteki czy lekarza po nie. Tak, założę się że w obliczu nowej epidemii pierwsze będą lecieć.

Gość gość
same były szczepione ale swoim dzieciom to odbierają

Gość gosciowa 2014 2014
mam nadzieje ze chociaz finanswoe kary was trzepia po kieszenie, tylko tak szkoda waszych dzieci..... mam andzieje ze przejdzie ustawa o przymusowych szczepieniach. organy scigania maja doprowadzac odzicow z dziecmi na szczepienie. podoba mi sie!

Gość gość
Ja Wam powiem jak to jest. Wy się dziwicie, że ludzie nie chcą szczepić dzieci, ale powód jest prosty. Dzieci które były szczepione mają różne powikłania. Tylko że niektórzy wyrobili sobie prosty układ: szczepionka=możliwe powikłanie. I tu się z tym zgodzę, ale to równanie nie jest takie proste. szczepionka+chore dziecko=możliwe powikłanie. Tylko że w wykazie przeciwwskazań nie figuruje katar. Niestety nie każdy pediatra jest na tyle mądry i skoro dziecko ma katar zgadza się na szczepionkę. Ja gdy rozmawiałam z naszym pediatrą o szczepieniach powiedziała, że PO katarze należy odczekać tydzień inaczej nie zaszczepi. A jaki jest powód, otóż przytoczę pewną historię. Dziecko ma katar, lekko gorączkuje ale i ząbkuje poszli do lekarza nic nie było widać. Gorączka od zębów. Za 3 dni poszli znowu i już było widać-angina. Dlatego katar powinien być przeciwwskazaniem do szczepień, a nie jest. ;) I ja szczepię, nawet szczepiłam na rota i na pneumo a na 2 latka zastanawiamy się nad meningo ;)

Gość matka Polka i kucharka
taa, z pewnością jesteś lekarką :D oczywiście, że nie szczepię swoich dzieci, ani siebie. i nie sądzę że umrzemy na OSPĘ! AAA :D masakra, ciemna masa z ciebie!

Gość gosciowa 2014 2014
eh no ja rozumiem ale nalezy wybierac najlepszego pediatre jakiego znamy zeby uniknac takich sytuacji. ja pediatra nie jestem a nasze dzieci prowadze do kobiety ktorej ufam w 100% a troche mi zaejlo znalezienie takiej lekarki!

Gość gość
mnie też to denerwuje :( Gdybyśmy żyli jak ludzie niegdyś w wiochach po maksymalnie 1000 osób i osoby z innych wioch "odwiedzałyby" nas raz na ruski to rok to szczepienia nie byłyby aż tak potrzebne. Ale żyjemy w globalnej wiosce, w miastach liczących po kilka milionów mieszkanców a tysiące ludzie przelatuje sobie w ciągu kilku godzin na różne kontytenty... jak wybuchnie epidemia to ogarnie cały świat. Szczepienia w obecnym świecie są koniecznością.

Gość gość
matka polka i kucharka-szczepiona byłaś jako dziecko, tyle w temacie. autorko, problem w tym, że niektórzy nie mają wyboru, np. mieszkając na wsi idą do najbliższego. Niestety pomimo 21 wieku nie każdy ma prawo jazdy i samochód oraz środki aby pozwolić sobie jechać do lekarza np. 50 czy 60 km. Dlatego idą do najbliższego, który niekoniecznie jest dobry ;)

Gość moja opinia jest taka
mam dwoje dzieci nigdy nie zastanawialm sie nad tym czy szczepic czy nie, bo wierze w lekarzy, ze oni posiadaja taka wiedze czy warto czy nie szczepic itd. Nie wierze natomiast w jakas chora zmowe koncernów farm. bo za dawnych czasow szczepiono kazdego, przeciwdzialano emidemiom zgodów a koncerwno zadnych wtedy nie bylo. Pewnie byly tez powiklania poszczepienne ale jeden zgon po powiklaniu nie mozna porownac z uratowaniem miliona osób.

Gość gosciowa 2014 2014
owszem jestem lekarzem i dlatyego zalozylam temat bo juz mi sie niedobrze robi jak czytam o waszych spiskach koncernow... tez mieszkamy w miejscowosci kilkanascie km od miasta. i dolozylismy staran, wywiady w rodzienie, wsrod znajomych zeby dzieci trafily na dobrego pediatre. smieszne to jest jak sie tu dziewczynki doszukuja spiskow i sa takie madre bo dziecka nie szczepia a potem placz bo powiklania po rozych chorobskach, bo "zarazili" wzw...

Gość gosciowa 2014 2014
chcialam tez zauwazyc ze moderacja tego forum doklada staran aby tematy jak te ginely takze sie nie zdziwcie jak za jakis czas ten temat zostanie usuniety. pewnie ktors modka to nawiedzona fanatyczka spiskow

Gość gość
A ja się pytam Pani doktor, jak to jest że częśc lekarzy neguje szczepienia. http://www.jut.pl/lekarze-potepiaja-szczepienia.html Nie tylko rodzice dzieci są podzieleni opiniami na temat szczepień, lekarze również. Dodam, iż u mnie w rodzinie zdarzyły się poważne powikłania neurologiczne po szczepieniu i całe 10 dzieci z bliższej i dalszej rodziny było niezaszczepione w obawie przed powtórką takiego stanu. I wyobraźcie sobie, że część dzieci chodzi już do szkoły, część jest w przedszkolu i te dzieci nie chorują tzn. nie miały żadnego antybiotyku, leczone są naturalnie, zero alergii i innych dolegliwości. Dziwne, nie? Tymbardziej, że ich rówieśnicy średnio po 2-3 antybiotyki w sezonie. Jak dla mnie to zastanawiające i bardzo uważnie obserwuję ich rozwój...

Gość gość
głupie puste baby zmwa koncernów... ha ha ha

Gość gość
Eeee tam....zmowa koncernow :D Koncerny nie robia zadnej zmowy :D Koncerny lupia na was kase. Dopuszcza sie czesto leki, szczepionki do monca nie sprawdzone i sprawdza na danej populacji. Kasa, panie, kasa. Wy i wasze bachory nie jestescie warte spluniecia dla koncernow. Liczy sie tylko wasza kasa. Moje dziecko nie bylo szczepione na wszystkie choroby ("zmowa" lekarzy z naszej rodziny :D) I nie beda.

Gość gość
koncerny farmaceutyczne, to bezwzględne korporacje nastawione na jak największy zysk, więc jak ktoś wierzy, że mają one na celu dobro publiczne i zdrowie waszych bachorów, to dopiero jest naiwny i durny:D a co do szczepień, to rozsądny człowiek powinien mieć przynajmniej jakieś wątpliwości, a nie mentalność wiejskiej baby z 19wieku, że doktór, wie najlepiej:D i zero kwestionowania "autorytetu".

Gość gość
A potem dziecko nie szczepione umiera i ona obwinia lekarzy o to, głupia baba sama morduje w ten sposób dziecko.

Gość gość
Autorko kiedy zaszczepic na meningokoki? Mojaa corka ma 8 tyg. Dzis szczepilam na pneumo i rotawirusy. W 6 tyg byla heksa.

Gość gość
Jeżeli powikłania poszczepienne nie wystepuja to czemu w USA wydają miliardy $ na odszkodowadnia dla dzieci pokrzywdzonych w wyniku NOP. A aby uzyskać odszkodowanie specjalna komisja oraz lekarze orzecznicy wyadją opinie, jak skoro według przygłupiej autoreczki i samozwańczej lekarzynki NOP nie istnieje :classic_cool: BTW gdybyś była lekarzem ciemna maso wiedziałabyś że w Pl od 1884r NIE MA zachorowania na Polio, występują tylko poszczepienne

Gość gość
# 1984- ostatnie zachorowanie na Polio w Polsce, cała reszta to zachorowania poszczepienne. Dlatego należy na polio szczepić IPV a nie OPV

Gość gość
Dla mnie te co nie szczepia dzieci to jakaś sekta . ...