Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krem z retinolem a filtry

Polecane posty

Gość gość

kupiłam sobie krem z retinolem, drogeryjny ale ma retinol na drugim miejscu w składzie (co jest dość nietypowe). Nie był drogi, wydaje mi się, że jednak nie będzie działał tak, jak te mocne kremy. Czy konieczne jest stosowanie filtrów przy takim kremie? Mam zamiar go stosować na noc.

Gość gość
retinol retinolowi nie równy. podaj mi nazwę tego skłądnika jaka widnieje w INCI ;)

Gość gość
Ze względu na krem nie, ale przecież filtry są podstawą prewencji przeciwzmarszczkowej, więc retinol czy nie, warto je stosować (i to porządne).

Gość gość
nazwa składnika w INCI to Retinol. Krem nie jest drogi więc myślę, że nie działa tak jak te drogie, specjalistyczne. Mam krem z filtrem ale tylko SPF 10.

Gość gość
Faktor 10, to nadaje się najwyżej do kina na ostatni seans. Przy retinolu 30 minimum i nie zapominać o dokładaniu w ciągu dnia.

Gość gość
Najlepszy krem z retinolem to krem firmy Xylogic, Retix C. Jest też zabieg na twarz, szyję i dekolt o nazwie Retix C, działa odmładzajaco, bardzo poprawia stan skóry. Trzeba po nim używac krem z filtrem 50.

Gość gość
Właśnie weszła na rynek nowa seria kremow z retinolem firmy Arkana. Dostałam próbki i własnie będę testować :)

Gość gość
Moimzdaniem nie trzeba.Ja zstosowałam latem maść na receptę z izotretynoiną.Musiałam stosować filtry,ale na noc,po co?

Gość gość
Oczywiście, ze przy stosowaniu retinolu, a tym bardziej maści z izotretinoiną nalezy stosowac silne filtry przeciwsłoneczne. Skora w tym czasie jest bardzo wrazliwa na swiato, mogą pojawić się przebarwienia.