Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dam radę?

Polecane posty

Gość gość

Muszę zdobyć pewne kwalifikacje językowe aby w pełni móc wykonywać swój zawód. Kurs odbywa się 2 x w tygodniu po 1,5h. Trwać może i 2 lata.... Jeśli zaczęłabym na niego uczęszczać od tego roku moje dziecko miałoby 2,5 miesiąca. Moja mama zaoferowała, że będzie przyjeżdżać i w tym czasie zajmować się dzieckiem. Trochę się waham... dwa razy w tygodniu zostawiać dziecko czy to w porządku? Mamie ufam i wiem, że dobrze by się zajęła. Ale nie chcę mieć wyrzutów sumienia... Myślicie, że można takiego maluszka zostawiać z babcią 2 razy w tygodniu, z dojazdami pewnie na 2,5 h? (mleko odciągnięte) Co sądzicie? Mama uważa, że powinnam zrobić ten kurs, przynajmniej rok wykorzystam, nie "przepadnie" mi rok czasu, a później łatwiej mi będzie awansować w pracy, bo w pewnym stopniu do tego by się to sprowadzało. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość gość
pewnie, że wykorzystać, a dziecku pod opieka mamy nic nie będzie

Gość gość
Dasz. :)

Gość gość
myślisz że kogoś to obchodzi?

Gość gość
jak cię to nie obchodzi, to po cholere włazisz i wylewasz swoje frustracje?

Gość gość
Dasz radę. Pewnie, że wykorzystaj ten czas. 2h to nie tak dużo. Plusy i dla dziecka i dla ciebie. Dziecko przyzwyczai się do babci, nie będzie "dzikie" a Ty sobie odpoczniesz w pewnym sensie :)

Gość gość
a co sie moze stac dziecku? NIC to jest tylko w twojej glowie ze nie powinnas go zostawiac... mysl o sobie i działaj jak masz mozliwosc!

Gość ojtam ojtam
autorko chyba sobie żartujesz z tym pytaniem - nie jedziesz na 8 godzin ani na drugi koniec kraju ale na 1,5 godziny.. to tyle co wizyta u fryzjera czy spokojne wykąpanie się..