Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienie na rotawirusy

Polecane posty

Gość gość

W środę szczepiłam córkę(9 tyg.) szczepionką skojarzoną i Rotarix. Po szczepieniu nie mała była tylko senna,nie było gorączki czy braku apetytu. Dziś mała ma problemy z brzuchem, nie wiem czy to nawrót kolek, z którymi był już spokój jakiś czas czy to powikłanie po Rotarix? Generalnie mała jest dziś niespokojna, płaczliwa i na bóle brzucha najczęściej po jedzeniu. Czy jest mama, której dziecko po tej szczepionce miało bóle brzucha lub inne powikłania?

Gość gość
Kolki regularnie powracaja, nawet gdy zdaje sie,że już po nich. Moze i po rotarixie brzuszek jest w słabszej kondycji, ale to kolki sa głównym sprawca. Bujalam się z nimi do skonczenia 6 miesiaca, po drugim i trzecom rotarixie nie bylo kłopotów.

Gość gość
kkk

Gość gość
Mała ma skazę białkową,od czasu zmiany mleka i podawaniu Delicolu i Espumisanu brzuch się uspokoił,ale dziś prawie całe popołudnie chciała być na rękach, jest niespokojna i płaczliwa. Teraz śpi ale ciągle się wierci, przeciąga i pomrukuje. Na ulotce napisane jest że może wystąpić taki ból brzucha. Interesuje mnie jak długo może trwać jeśli spowodowany jest szczepionką.

Gość gość
Moze to przerazajace, ale moj syn miał kupowe rewolucje chyba przez niepełne trzy tygodnie po. Nie wiem czy to polaczone, ale kupa byla ciemnozielona, cuchnaca i typowo wirusowa. Przy następnych dawkach tego nie bylo. Brzuszek tez mial się marnie popo tej pierwszej dawce, ale też nie jestem w stanie stwierdzic czy to rotarix, bo kolkowal mocno od poczatku zycia przez pol roku.

Gość Justann
Moja po Rotarixie też miała problemy z brzuszkiem, robiła częściej niż zwykle kupę i widać było, że brzuszek ją pobolewa, dlatego przy drugim dziecku przemyślę sobie tą szczepionkę. Trwało to jakieś 2 tygodnie od szczepienia (ale nie cały czas tylko "falami"), tak jakby przechodziła bardzo łagodnie jelitówkę

Gość gość
To ja autorka, mała ma wodnista zieloną i śmierdzącą kupę,ale przed szczepionką też taką miała,ze względu na nietolerancję pokarmową. Dziś brzuch bolał,ale nie tak jak wczoraj. Czasem się też jej uleje,mam nadzieję,że przy drugiej dawce będzie lepiej, będzie wtedy miała 3,5 miesiąca więc może ten układ pokarmowy trochę się unormuje. Syn miał kolki do 4 miesiąca więc mam nadzieję,że jej dłuzej trzymać nie będzie.

Gość gość
po co szczepicie dzieci na zwykłą sraczke skoro ma sreczke od razu po szczepieniu , dzieci mają autyzm po szczepionkach moja znajoma tak miala ja nie szczepie na nic

Gość gość
dolegliwosci zoladkowo jelitowe nawet takie silne to bardzio czesty objaw tych szczepien naqwet 50%.

Gość gość
problemy z brzuszkiem często występują po tej szczepionce - przeczytałaś w ogóle ulotkę? a czym jest konserwowany priorix? bo z tego co pamiętam to białkiem jaja kurzego - a to jest przeciwwskazane u dzieci ze skazą bo może je ono alergizować podobnie jak białko mleka.

Gość gość
Czy moge prosic autorkę o napisanie po jakim czasie przeszly problemy jelitowe? U nas juz 3 tyg... i sil zaczyna brakowac

Gość gość
jakie cudowne te szczepionki i jeszcze placic za nie kaza, cud medycyny normalnie