Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciemiączko 2miesięcznego dziecka jakiej ma być wielkości

Polecane posty

Gość gość

Martwię się że za szybko się zrasta. Odstawiłam witaminę d . Pytałam lekarza i powiedział żeby obserwować. Wkurzyłan się że gdybym sama nie zapytała to by nic nie powiedział a ja nadal dawałabym witaminę d. Jakiej wielkości są ciemiączka waszych dwumiesięcznych dzieci. To ciemiączko nad czołem. Pomocy pomóżcie.

Gość gość
ciekawe... moja ma 5 miesiące i już ciemiączko zrośnięte - nigdy żaden lekarz nic nam na ten temat nie mówił, że jest źle czy coś nie tak...

Gość gość
Piszcie proszę!!

Gość gość
A jakie twoj ma? Moj mial 1x1. W 6 miesiacu 0,5x0.5. Tez mowili ze szybko zarasta.

Mój synek po urodzeniu miał ciemiączko 1x1. Teraz ma 8,5 m-ca i nie ma już wcale. Jak był Mały straszyli nas operacją. Odstawiłam witaminę D już wtedy. Chodziliśmy do neurochirurga i robiliśmy usg głowy. Wyszło wszystko dobrze. Neurochirurg kazał mierzyć obwód głowy i obserwować. Neurolog uważa, że nasz maluch się dobrze rozwija. Więc bądź dobrej myśli. Ja mam nadzieję, że operacja nas ominęła na dobre.

Gość gość
Moj tez sie urodzil z 1x1, po pol roku mu zaroslo i jakos nikt nas nicym nie straszyl. Jedna obca lekarka tylko sie zdziwila ze tak szybko ale na nasze pytania odpowiedziala,ze widelki sa szerokie i jest to tez norma i jezeli dziecko dobrze sie rozwija to nie ma zadnych obaw. Nikt witaminy d nie kazal odstawic i maly przyjmuje ja di dzis a ma rok. Wczoraj na wizycie rowniez potwierdzone,ze wsyztsko ok,ciemiaczko zarosniete,wit d dalej dawac,a to juz trzeci lekarz wiec mamy trzy opinie pokrywajace sie.

Gość gość
Moja miala 2,2 jak dobrze pamietam. Teraz ma 11,5 mies i jeszcze calkiem nie zrosko

Gość gość
Zauważyłam po prostu że w ciągu miesiąca znacznie się zmniejszyło. Teraz tak może ma półtora cm . A miała ze trzy cztery niedawno.

Gość gość
Proszę o dalsze wypowiedzi mam.

Gość gość
1X1 cm zarosło całkowicie między rokiem a 15 miesiącem

Gość gość
To 1na 1było w jakim wieku?