Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem koszmarnie zmeczony a nie moge spac

Polecane posty

Gość gość

Albo nie moge zasnac albo budze sie o 3,4tej i juz nie spie pozniej. Ledwo zyje, juz nie wiem co mam robic

Gość gość
ja mam to samo... czasem tak jst od chorej watroby... a pijesz duzo alkoholu?

Gość gość
tzw zmeczenie materiału jestes wyczerpany pewnie i fizycznie i psychicznie ja jak pracowałam budziłam sie w srodku nocy a potem rano nie mogłam wstac wyczerpałes bateryjki moze powinienes mniej pracowac wiecej czasu tylko dla siebie zrób sobie przerwe

Gość gość
pracuj nad spokojem duszy pewnie cały w srodku dygoczesz jestes nerwowy, podejzliwy wsciekasz sie o byle co, robisz awantury

Gość gość
wyrzuty sumienia!

Gość gość
Nie pije wogole alko. Kiedys probowalem pic browary zeby ulatwic sobie zasniecie ale nie pomagalo. Obecnie testuje calcium/magnez ale daje to tyle co nic. Nic mi nie pomaga

Gość gość
spraw sobie jakąs przyjemnosc jakis twój ulubiony sport i mniej pracy moze tez źródłem stresu byc rodzina otoczenie niekiedy toksyczni lidzie jak /wampiry/ wysysaja z nas energie zyciowa zabieraja nam siły niestety znam

Gość gość
Kup zwykłe ziołowe tabletki na uspokojenie i parę dni łykaj - moze pomoże. A jak nie, to idź do lekarza niech przepisze Stilnox - 10 tabletek (mnie wystarczała połówka do zaśnięcia). Kiedyś po 3 tygodniach totalnego niespania wzięłam opakowanie Stilnoxu i spałam bez żadnych problemów przez parę miesięcy.

Gość gość
ja robię tak- jak sie budzę w nocy otwieram oczy i staram sie caly czas patrzeć w jakiś jasny punkt, np okno i tak patrzę na siłę aby nie zamykać oczu, ale mrugać można, nigdy nie wiem kiedy same oczy sie zamykają i zasypiam

Gość gość
Ja jeszcze studiuje ale obecny stan powoduje ze zaczynam miec problemy na uczelni. I wieczorem znow mam swiadomosc ze musze zasnac bo inaczej bede otepialy nastepnego dnia i beda problemy. Ta presja powoduje ze pewnie kolejny raz nie zasne i tak w kolko.

Gość gość
A po tym Stilnoxie nie bylas jakas zamulona? Nie bylo efektow ubocznych?

Też tak mam, wracam z pracy po kilkunastu godzinach i marze o tym żeby zasnąć i spać przez co najmniej 8h nieprzerwanym snem, a tu ch*j, po 4h już się budzę. Jak mam normalne dniówki w pracy to śpie dłużej.

Gość gość
Probowalem tej metody, liczylem nawet barany i tykniecia zegara ale jeszcze bardziej wybijalo mnie to ze snu.

Gość gość
polecam zdrowaśki, ja po czterech odpadałam ;)

Gość gość
Nie wiem jak to jest niektorzy sie poloza i juz slychac chrapanie a czlowiek tak sie meczy. Najbardziej tego zazdroszcze ludziom.

Gość gość
jak tylko mam przygotowane lóżeczko do spania,oczy same się zamykają,odlot, o godz.18"00 robię szybki spacer 30 min,biorę prysznic i wybrany pr tv i lulu do rana,kocham spać

Gość Ruchers z poznania
Za malo seksu.

Gość gość
mm zazdrości mi,ze jak tylko położę się ,zasypiam natychmiast,a on ogląda tv,chodzi po mieszkaniu,gwiżdze,chrząka/niestety chrapię/,więc budzę się,na szczęście szybko znów zasypiam

Gość gość
na mnie najepiej dziala tv włączam info-bo nudzą nastawiam tv aby się wylączył za godzinę i szybko zasypiam

Gość gość
MICHAŁ 3 - ty jesteś z dolnego śląska. ?

Gość gość
tez bym tak chcial. tzn oprocz chrzakajacego mm

Gość gość
Przy Stilnoksie trzeba zapewnić sobie czas na 7-8 godzin snu (jak usiłowałam wstać po 5 godzinach snu to było ciężko). Mnie wystarczała połówka, rano żadnych przykrych objawów.

Gość gość
Ja zauwazyłam, ze czloweka ogarnia sennosc jak lezy totalnei neiruchomo, nie mozna ruszac niczym, nawet palcem. to bardzo trudne... ja jak leze to czesto mnei cos swedzi, albo przeszkadza...i w kółko czyms ruszam... Poza tym trzeba przestac myslec w ogóle, zwlaszcza werbalnie. B pomaga wyobrazanie sobie czegos, ale bez myslenia werbalnego, tylko same obrazy.... ale mi to przychodzi z trudem, bo ja mam tendencje do rozmyslania. Kiedys miaam czeste ataki sennosci w ciagu dnia, od paru lat mi sie nie zdarzaja w ogóle, co gorsza nie jestem sennna wieczorem, a jak juz zasne to sie budze po 3-4 godzinach

Gość gość
mi nie pomaga leżenie. Jeszcze bardziej sie podk****am ze nie moge spac, zaczynam sie pocic, nagrzewac az w koncu musze wstac bo jest tak goraco

Gość gość
3:15 godzina SZATANA!!!!

Gość gość
MICHAŁ 3 pracujesz w kopalni?

Gość gość
jak sie lezy ruszajac sie, to faktycznie jest coraz gorzej, bo cłżowiek niec wypoczywa od samego lezenia. A jak sie pocisz to znaczy ze za goraco w pokoju. Pamietam dokument o problrmach ze snem i zasniecie ułatwia: obnizenie temperatury, sennosc pojawia sie kiedys spada temperatura, czesto po goracej kapieli, wtedy sie organizm wychładza, albo mozna przykrecic ogrzewanie... pomaga zjedznie nieco weglowodanów, wydziela sie insulina i człowiek jest b senny, z kolei nie nalezy jesc białek, bo one powoduja pobudzenie.... zle jest lezec i czytac w tym łózku, czy ogolnie spedzac w nim czas, lepiej go uzywac wylacznie do spania... najbardziej ciekawe: jesl przyczyna braku snu jest rozregulowanie, np. po podrózy samolotem, to po 16 godzinnej głodówce włacza sie mechanizm autoregulacji... pomagaja tez jakies cwiczenia relaksacyjne, ale intensywene cwiczenia przed snem zaraz pogarszaja sprawe, zasniecie ułatwia napar z lawendy, waleriany

Gość gość
MICHAŁ 3 Jesteś żigolakiem??