Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście, że inteligentni ludzie nie wierzą w żadne religie?

Polecane posty

Gość gość z klasą
Martyno co Ty na to dziewczyno?

Gość gość
myślałem że to jakiś temat dla ateistów a tu nagonka zarazy różnej maści w której każdy ciągnie do własnego kościoła :O temat dla ludzi inteligentnych więc wierzący wypad :D

Gość gość
Martyna33 ile Luter wyrzucił to głowa mała.:O

Gość gggfdds
No tez własnie , kościół nam miesza , robi wszystko by było na jego modłę, a wszystko po to by miec wladze ! i pieniadze . Dlatego wiara - ale w co ? w to co głosi koscioł ? i jak naucza ? idę o zaklad ze zmanipulowali wszystko i odkrecic to na razie jest niemozliwe , bo by ludzie sie dowiedziawsze odeszli od wiary . a to dla nich cios ! musieli by isć do roboty , pracować a majatek koscioła by musiał zostac sprzedany . bo i tak w wiekszosci zdobyty drogą mataczenia .Skad taki majatek koscioła :)

Gość kdnc
jak to w ogole mozliwe , ze maja jakikolwiek majatek :) ze stali sie instytucją , ze uczsnicza w stanowienu wladzy i prawa . oni maja nauczać i głosci słowo Boze i tylko tyle .

Gość gość
( . )( . ) :)

Gość gość
majatek mają z pradawnych czasów gdy królowie wspólpracujący z Kościołem dawali im wielkie obszary ziemi, pracowali na niej chłopi pańszczyźniani oprócz tego z różnych darowizn od wiernych owieczek, zapisy w testamentach itd,obecnie mają udziały w jakichś spółkach, wydawnictwach

Gość gość
najwazniejsze przykazanie "kochaj blizniego jak siebie samego" milosc jest drogowskazem do bycia dobrym i ja wierze w zycie w/g dekalogu i jego zasad...ja nie wierze w ksiezy,ale w poga prawdziwego ! boze ufam tobie i dziekuje zw wszystkie laski ,ktore od ciebie otrzymalam i otrzymuje!🌻❤️

Gość gość
oczywiscie w BOGA (przepraszam za błąd....sorki :( )

Gość gość
to moze ja sie wypowiem. to ze ktos ma tytul nie swiadczy o tym ze jest madry.czlowiek rodzi sie glupi i glupi umiera.nie biegam czesto do kosciola.w boga wierze,wychowywalam sie w rodzinie katlickiej.spotykam w kosciele wielu prawnikow,lekarzy. na koniec przytocze wam prawdziwa historie dotyczaca osob inteligentnych wedlg zalozycieki tematu byl zapowiadany konie swiata lata dzialo sie stosunkowo niedawno. pewna grupa lekarzy prawnikow naukowcow posprzedawala swoje mieszkania,pozbyli sie oszczednosci, a pieniadze wplacili czlowiekowi po szkole podstawowej.ktory obiecal im ze ewakuje ich na planete syriusz. prosty czlowiek jak nazywacie ma nieraz wiecej oleju w glowie niz inteligencja

Gość gość
JA wiem ska mają majątki :) wiele z tego , a co zapomnialas wymienic zagrabili , wony krzyzowe itd. Pytanie po co ? dlaczego ? kosciół ktory naucza jak by nie było prostote i biedote czegoś co ma jemu słuzyć kaze rodzic kobieta jak najwiecej dziec,i karze za nieuczeszczanie do koscioła itd. ten sam kosciół co latami mataczył smie mówic ludziom jak maja zyć ? i wierzyc w ich interpretacje niby słowa Bozego ? :)