Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście, że inteligentni ludzie nie wierzą w żadne religie?

Polecane posty

Gość gość

Tylko osoby proste, bez własnego zdania, dały sobie wmówić, że trzeba płacić na koscioly, bo istnieją jakies bostwa. Smutne, ale prawdziwe

Gość gość
Nie wierzą dopóki śmierć im nie zacznie zaglądać w oczy. Na łożu śmierci mają ogromną chęć schwycić za rękę tego wyśmiewanego Boga i przejść na drugą stronę z nadzieją, że nie wszystko umrze wraz z rozpadem ich ciała.

Gość gość
Mam wysoki iloraz inteligencji, jestem wykształcona i nie wyobrażam sobie mojego życia bez Boga.

Gość gość
nie zauważyłem

Gość gość
do powyżej. Właśnie to samo przychodzi mi na myśl. Osobiscie jestem niewierzący,choć mam wszystkie sakramenty. Chrzest,komunia, ślub. Moje dzieci też mają. Resztę niech sami decydują, bo ja ze swoją niewiarą mogę się mylić.

Gość gość
mądrale

Gość lola manola xyz
to że nie latają do kościoła nie znaczy że nie wierzą:D

Gość szeregowy czereśniak
Wiara w Boga to jedno,a kościół K,to drugie. Ludzie się odwracają od Boga,bo widzą stawianie przez kościół wyższości mamony nad Boga.

Gość gość
Logicznie byłoby odwrócić się wtedy od K a nie od Boga. Weź się czereśniaku puknij mocno w głowę.

Gość MyGermanki
Bóg to nie kosciol katolicki :) Chrzescijanstwo to nie Kosciol Katolicki :) AMEN

Gość gość
Nie wierzą dopóki śmierć im nie zacznie zaglądać w oczy-oklepany nudny argument zdziwisz sie ale tak nie jest :) ja w przeciwienstwie do ciebie wiem co to smierc wiem ze to proces ktorego nie da sie uniknac , boje sie umierania , momentu kiedy moj mozg nie bedzie otrzymywal tlenu w wyniku tego ze serce przestanie bic i pompowac krew z tlenem i dlaczego w tym momencie mialabym sie nawrocic ????????

Gość gość
jeszcze sama nie doświadczyłaś umierania, patrzyłaś tylko na śmierć innych, więc nie mów jak będzie z Tobą, nie wiadomo czy w ostatnim tchnieniu nie pomyślisz o Bogu, którego nie ma :-P

Gość gość
Swego czasu nalezałam do pewnej wspólnoty przy kościele .90% to byli ludzie z wyższym ,więć absolutnie sie nie zgadzam ze stwierdzenieniem autora . Co ma wiara w Boga do wykształcenia ? Nic.

Gość gość
ale ja nawet jako osoba jeszcze zyjaca mysle od czasu do czasu o Bogu tkorego jak napisales slusznie , wlasnie nie ma :) zastanawiam sie dlaczego tak wiele ludzi nie potrafi byc dobrym uczciwym szczerym empatycznym czlowiekiem bez straszenia Bogiem .

Gość gość
Niektórzy uważają, że jak liznęli trochę wiedzy to wiara w Boga jest ciemnotą i należy z nią walczyć albo wyśmiewać, to takie nowoczesne.

Gość krolewnasniezkaaa
Tak :) zauważyłam Ludzie wierzą w coś co nie widzą a w człowieka i siebie nie wierzą.

Gość gość
"Swego czasu nalezałam do pewnej wspólnoty przy kościele .90% to byli ludzie z wyższym ,więć absolutnie sie nie zgadzam ze stwierdzenieniem autora . Co ma wiara w Boga do wykształcenia ? Nic." To, że ktoś ma wyższe wykształcenie, nie zawsze idzie w parze z inteligencją (zwłaszcza w dzisiejszych czasach).

Gość gość
najbardziej mnie smieszy zwyczaj chodzenia ksiedza po domach i szpiegowanie owieczek , kropienie scian woda niby swiecona i zbieranie za to kopert z pieniedzmi , wszystko oczywiscie w imie Boga :)

Gość gość
Nie wiem w jakim celu ci niewierzący tak bardzo chcą przekonać wierzących o swojej wyższej inteligencji, która nakazuje im niewiarę w Boga. Czy to podnosi wam samoocenę czy też liczycie, że po waszych postach ludzie odwrócą się od Boga [ bo On jest dla głupich i słabych] i przyznają wam rację?

Gość gość
duzo podruzuje latam samolotem , Boga nie ma na chmurce :) od dziecka prano mi mozg ze on tam siedzi , coz za oszustwo!

Gość gość
Tępa ruro twoi inteligentni, ci chyba najbardziej inteligentni bo rządzący światem, srajacy na złote sztaby, co roku modlą się w usa do *****ej sowy z betonu, składają ofiary... no to są rzeczywiście inteligentni :D

Gość gość
Bog na chmurce, takie brednie ci wsviskali szok, pierwsze slysze, wiekszosc rodzicow nie ma podejscia fo dzieci

Gość gość
No własnie Ci niewierzacy czesciej wyzywaja ludzi od tepych rur /- zauwazyliście to ???bo ja tak .

Gość gość
Może rzeczywiście jesteś tępą rurą i nie ma żadnego znaczenia czy ktoś jest wierzący czy nie, żeby ci to powiedzieć :P

Gość gość
nie tyle rodzice co ksiadz i siostry zakonne na religii , natomiast moja babcia jak byla burza to zawsze mowila - widzisz bozia sie na ciebie gniewa! wiec chowalam sie w koncie i zastanawialam sie co ja takiego zlego zrobilam ze sie na mnie gniewa?

Gość gość
Swego czasu nalezałam do pewnej wspólnoty przy kościele .90% to byli ludzie z wyższym ,więć absolutnie sie nie zgadzam ze stwierdzenieniem autora . Co ma wiara w Boga do wykształcenia ? Nic. x a co ma wyklsztalcenie do inteligencji? NIC

Gość gość
Wątpiłaś w jej istnienie i tym obrażałaś 😠

Gość gość
No widzisz, nie wierzysz a ortografii nie znasz....:P. Ja wierzę i znam:P

Gość gość
No kiedys sie przekonamy jak bedzie ,kto miał rację . Tylko zastanawian się co takiego zlego jest w 10 przykazaniach nawet dla niewierzacego ? Nie zabijaj ,nie kradnij itd . Gdybyśmy zyli wg tych zasad to swiat w tej chwili nie stałby w obliczu wojny !!!

Gość gość
Zauważyłam że inteligencja idzie w parze z wiarą w boga. Zauważyłam też że niektórzy wierzą w rzeczy nieistniejące i zatracają się w tym całkowicie, niszczą siebie, rodzinę, tracą majątki. Jeszcze nie spotkałam takiego człowieka, który by nie miał o sobie wysokiego mniemania.