Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agawwka

jaki rowerek trójkołowy na pierwsze urodziny ?

Polecane posty

Gość agawwka

Witam jak w temacie, jakie macie rowerki trójkołowe dla swoich pociech? dziadkowie chcą kupić na pierwsze urodziny naszej córki i chcą żebyśmy to my wybrali a oni kupią. Nie wiem na co się zdecydować, ani na co zwrócić uwagę. Rok to jeszcze malutkie dziecko, ale chwila i będzie mogła jeździć sama, a na razie będziemy ją w tym wózku pchać. Co Wam się sprawdziło i polecacie?

Gość gość
nasze dziecko od dziadków dostało taki rowerek jak dziecko miało 1,5 roku i tak nie dostawało do podłogi jak usiadło na nim pomimo ze siodełko było na maxa obniżone. dziadkowie kupili rowerek w Carrefourze za 90 zl przecena z 130zl jest rama jest metalowa jest podnóżka z tylu i hamulec przy kierownicy. był jeszcze drewniany ale nie chcieliśmy takiego....

Gość gość
odradzam rowerek trójkołowy który czasami jest di kupienie w Lidlu jest to badziew plastikowy! sąsiadka kupiła synkowi i po 2 dniach rowerek do wyrzucenia pękło kolko i rama :/ cena kusząca 100zl ale wole dołożyć i kupic cos mocniejszego...

Gość gość
Pukylino - Moja córka jeździ na nim własnie od roku i tak jest też on polecany.

Gość gość
ja polecam rowerek w którym można blokować kręcące się pedały kiedy dziecko nie umie jeszcze na nich nóg stawiać i pedałować niektóre rowerki mają podpórki dla nóżek i jeśli nie będzie blokady to łatwo o wkręcenie nogi między podpórkę a kręcący się pedał zresztą w rowerkach bez podpórek blokada pedałów także się przyda

Gość gość
aha i nastaw się że z rok jeszcze samo nie pojeździ, bo w wielu przypadkach te rowery są ciężkie i ciężko pedałować, 1,5 roczniak nie będzie miał siły chyba że z górki

Gość gość
A nie lepiej biegowy kupić? Przynajmniej dziecko samo pojedzie a nie będzie pchane przez cala drogę.

Gość gość
Ja polecam rowerek chodzik typu własnie jak ktoś tu podał (pukylino) z tego względu że roczne dziecko nie będzie potrafiło pedałować na trójkołowcu, będzie biernie pchane przez rodziców a w tym nie ma frajdy, zresztą w takim wypadku dziecko nie ćwiczy ani sprawności ruchowej ani koordynacji wzrokowej a jedynie siedzi . Mój synek dostał rowerek chodzik, podobny do pukylino i w dwa tygodnie opanował wchodzenie na niego i zsiadanie a wtedy odpychanie nóżkami to była dopiero frajda, i kierować musiał sam , tego też szybko się nauczył. Jak skończył dwa latka to dostał rowerek biegowy więc trójkołowiec nigdy sie nie przydał. Dziś moje dziecko ma 4 latka i po raz pierwszy wczorak wsiadł na malutki dwukołowy rower z bocznymi kółkami i pedałowanie odrazu opanował pomimo że wcześniej nie miał okazji.

Gość gość
ja również nie polecam wydawania pieniędzy na trójkołowca moje dzieci zaczynały od rowerków biegowych w wieku ok. 2 lat, a wieku ok. 4 lat przesiadały się na normalne rowery z pedałami bez bocznych kółek!

Gość gość
na pierwsze urodziny rower? dzieci jeszcze nie chodza a co dopiero zeby pedalowac

Gość gość
Wiesz.. niektóre dzieci chodzą! Ja znam więcej chodzących czy nawet biegających w wieku 12-13 miesięcy niż tych, które nadal potrzebowały kogoś do pomocy przy chodzeniu. Poza tym.. kto powiedział, że rower musi mieć pedały? Z pedałami to jak najpóźniej! Mam dwoje dzieci i każde z nich zaczynało przygodę z rowerem na PUKYLINO. Starszy rzeczywiście jeszcze samodzielnie nie chodził, miał bowiem skończone 10 miesięcy gdy dostał rowerek. I tak.. oswoił się z rowerkiem, chodził po pokoju z rowerkiem między nogami. Opanował: wsiadanie, zsiadanie, trzymanie kierownicy, zasadę posługiwania się nogami itp. Bardzo szybko zaczął na tym rowerku po prostu jeździć. Młodszy był trochę ostrożniejszy, ale też niższy, więc jemu było trudniej. Tak na prawdę dobiero koło 14 miesiąca zaczął na nim jeździć (teraz ma 18). Ale bardzo go lubi i chętnie po mieszkaniu sobie jeździ. Rowerek Pukylino (albo dla wyższych dzieci Puky Wutsch) są swietne- małe (mnie się miescił rower do koszyka wózka, więc mogłam go zabrać na plac zabaw), lekkie, stabilne, dobrze wykonane i mają dobre koła- nie żadne tam plastiki tylko porządne koła, które są ciche i nawet gdy dziecko jeździ po panelach to rower nie hałasuje. Żadne tam rowerki z pedałami! Pedały owszem- dopiero wtedy, gdy dziecko zacznie naukę jazdy na rowerze na dwóch kołkach.

Gość gość
My na pierwsze urodziny kupiliśmy ale ten biegowy bo z pedałami to nie warto, niech pierw łapie rownowage, uczy się itd :) Taka jest moja opinia. Fajne sa na http://www.bikershop.pl/ - my tam własnie kupowaliśmy i są bardzo porządne i stabilne