Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciówa

anemia i leukopenia razem czy to cos powaznego

Polecane posty

Gość gosciówa

mam dość silna anemie, również leukopenie. Leukocyty 3,0 . Prawie wszystkie wyniki poniżej normy. Co to może oznaczać ? Lekarza dopiero mam w piątek. Objawy: zmęczenie, bladość, ból w klatce piersiowej, trochę siniaków na nogach, ale nie wiem czy to nie od treningów ( biegam 3x w tyg), często boli mnie całe ciało. Takie dziwne uczucie. Zauważyłam ostatnio krwawienie międzymiesiączkowe, ale to tylko przez jakieś 2 dni, raz mi leciała krew z nosa, ale tak delikatnie, dwa razy z dziąseł, podczas mycia zębów ( miękką szczoteczką ). Trochę się boje. Co to może być. Wiem że pewnie jakieś badanie jeszcze trzeba zrobić. Ale do piątku tak dużo czasu. Często boli mnie tez głowa, ogólnie nie zaciekawię się czuje : (

Gość gosciówa
ktoś moze coś wie na ten temat ?

Gość gosciówa
w internecie to już czytałam i nie za fajnie jest. Nikt się z tym nie zetknął w rzeczywistości ? Czy to może być spowodowane np brakiem witamin tylko ?

Gość gość
o to musisz się zapytać lekarza

Gość gosciówa
No zapytam, ale to już druga morfologia i coraz gorsze wyniki. :/ :/ Tak daleko do piątku :/ :/

Gość gość
pamietaj że szpik produkuje krwinki czerwone i on jest za odpowiedzialny Poczytaj sobie dokładnie na necie o tym Nikt ci dokładnej diagnozy nie da od tego jest lekarz

Gość gość
nie chce Cię straszyć, ale módl się aby to nie była białaczka...

Gość gosciówa
ale białaczka to jak jest bardzo dużo tych białych a ja mam 3 (norma 4-10) czyli mam odwrotnie, za mało.

Gość gość
Nie strasz dziewczyny bo przy białaczce jest wlasnie za dużo leukocytów a nie tyle co ona ma. Autorko: udaj się do lekarza, niestety musisz poczekać do piątku bo tutaj ci nie pomożemy bo się nie znamy.:-(

Gość gość
Ja mam to samo, zyje z tym20 lat

Gość gość
Napewno skieruja do hematologa, ja chodxilam i nie znalezli przyczyny, tak juz mam, biore czasem witaminy i tran

Gość gość
Przeprasam, zle napsialem bo wlasnie doczytałem na Wikipedii ze może leukopenia może być przyczyna nowotworow w tym bialaczki. Musisz koniecznie isc na wizyte w ten piątek i porobić kolejne badania. A ogolne wyniki krwi masz dobre? Robilas morfologie z rozmazem ? - to bardzo ważne ten rozmaz. Jak ci nie chcą dac skierowania to zrob z tym rozmazem platnie ale mysle ze powinien ci dac lekarz skierowanie w tym przypadku. A może przewlekle przyjmujesz jakies leki bo od tego tez może się rozwinąć leukopenia?

Gość gosciówa
żyjesz 20 lat z anemią i nie leczysz się ? ? : 0 Bo mi się wydaje że te osłabienie to od anemii raczej, wkurza mnie to bo ciągle mi się chce spać i nie mam na nic siły. ale jak bym miała się tak czuć 20 lat to masakra.. Poczekam do piątku, nie ma co panikować.

Gość gość
A najlepiej proponuje ci, skoro czekasz na rodzinnego do piątku, to idz do jakiegokolwiek już np. w poniedziałek lub wtorek. Na pewno ich tam więcej jest w przychodni u ciebie i cie przyjmie jakiś. Nie ma co zwlekać skoro nie znasz jeszcze przyczyny.

Gość gość
Jak ciagle ci się chce spac i nie masz na nic sily to zmierz sobie ciśnienie bo to może być oznaka za niskiego ciśnienia. Ja mam za niskie wiec wiem co mowie. Niestety nie ma na to lekarstwa a bardzo.

Gość gosciówa
Tak robiłam teraz już z rozmazem bo tak kazał lekarz. Nie biorę żadnych leków. Kiedyś brałam witaminy, ale nic nie pomagały.

Gość gosciówa
Niskie ciśnienie to ja mam ciągle ale nigdy nie było z tym problemów. Nie pije kawy. Zawsze wstawałam tak 6,30 - 7:00 i super byłam wyspana, a teraz szkoda gadać. Ciągle śpie :/ wkurza mnie to :D :D

Gość gość
odnośnie białaczki, jej objawem może być także za niska ilość leukocytów tak do Twojej wiadomości.

Gość gość
jest kilka odmian białaczki wiem bo mama chorowała, to może być białaczka oczywiście. wyniki kiepskie, morfologia do bani. nowotworów krwi jest wiele nie tylko białaczka, ale może to nie być tez nic nowotworowego. Wazne- JAKIE MIAŁAŚ OB? Badali? to ważne.

Gość gosciówa
A to można iść na NFZ do innego lekarza? Bo jak się wypełnia tą deklaracje to jedno nazwisko się wpisuje.

Gość gosciówa
OB 39 ale nie ma napisanych norm.

Gość gość
ob. 39? ja p*****le, leć do szpitala dziewczyno- przy takiej morfologii i tak wysokim ob. to naprawdę może być białaczka.

Gość gosciówa
A może to być zwykła anemia? Bo czytam właśnie w necie i jest napisane że anemii często towarzyszy leukopenia. Czy sama dieta wystarczy ? Co jeść ? Nie chce brać żadnych leków. Można je zastąpić odpowiednio zbilansowaną dietą ?

Gość gość
ob jest podwyższone ale nie jest mega wysokie. moja mama przy białaczce miała ob 150, no ale oczywiscie każdy może miec inne parametry. w każdym razie wyniki masz beznadziejne na pewno to nie jest NIC bo coś Ci dolega i to poważnego. Podejrzewam, ze z takimi wynikami trafisz na oddział- na obserwacje i badania dodatkowe- zapewne badanie szpiku. Przynajmniej tak powinno być!

Gość gość
nie chcesz brac zadnych leków??????? a przekręcić się chcesz???? co ty gadasz????

Gość gość
na bank trafisz na hematologie na szczegółowe badania, wyniki są złe i nie ma o czym gadać.

Gość gość
PRZESTAŃ BIEGAĆ na jakiś czas jeśli to coś poważnego to tylko sobie szkodzisz. Nie wolno się przemęczać w twoim stanie!!!!!!

Gość gość
a siniaki tez nie sa od biegania uwierz mi- masz problemy z krzepnięciem krwi ponieważ masz zapewne bardzo niski poziom płytek krwi. najmniejsze uderzenie, mocniejszy dotyk i już gotowe siniaki.

Gość gość
kup sobie sokowirowke i rob soki warzywne z czerwonych buraczkow,selera, pietruszki, marchwi, jabłka,