Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciówa

anemia i leukopenia razem czy to cos powaznego

Polecane posty

Gość gość
Tak , zyje z tym 20 lat a hematolodzy nie wiedza co mi jest, krwinek bialych mam zawsze ponizej 2, wiem kiedy mi sie obniza bo jest mi wtedy slabo, biore wtedy witaminy falvit albo centrum, taka moja uroda, raka nie mam zadnej bialaczki

Gość gość
Latem podwyzszaja mi sie krwinki biale gdy jem duzo owocow, najbardziej powiekszaly sie gdy jadlam papierowki kilogramami razem z pestkami, pestki trzeba rozgryzac , pocztajcie na necie o pestkach jablek i moreli,

Gość gość
Ktos kiedys powiedxial ze kojarze mu sie z sadem, zawsze kolo mnie pelno owocow i moze te owoce ratuja mi zycie haha

Gość gość
wiemy po co je sie pestki z owoców i wiemy ze są poniekąd lekarstwem na raka- każdy głupi wie. owoce i warzywa są zdrowe ale nie leczą! dziewczyna musi trafić do hematologa a nie wpierniczać morele!!!!!!

Gość gość
autorko odezwij sie po wizycie u lekarza

Gość gość
Pestki chronia przed rakiem a nie lecza

Gość gość
A kto jej kaze wpierniczac morele Panie Poniekad, ludzie tu mowia radza, a zli sa ci ktorzy zaraz strasza, wiadomo ze trzeba jesc owoce soki bo organizmowi czegos brakuje, nie podoba ci sid temat to nie pisz

Gość gość
straszą straszą bo sprawa wygląda BARDZO poważnie a koleżanka zamiast sie leczyć chce stosować diety. Powodzenia! Utwierdzaj ją dalej w tym fakcie ze to nic takiego, bo tobie nic nie jest przez 20 lat. ty jestes juz przebadana i moze owoce ci wystarczą a ona nie jest jeszcze zdiagnozowana. wiem co to choroby hematologiczne bo na tym oddziale moja mama spedziła 7 lat. nie mowie ze zaraz białaczka, ale wygląda to zle. jest wiele chorob hematologicznych wymagających hospitalizacji i leczenia.

Gość gość
Jeśli jest podwyższone oznacza to, że z organizmem może dziać się coś złego. Należy znaleźć przyczynę. Trzeba wiedzieć, że zdarzają się ludzie zdrowi, którzy mają stale wysokie OB, mimo żadnej poważnej choroby. Jednak najczęściej wskazuje ono na jakiś problem, np. stan zapalny, a duże trzycyfrowe wyniki mogą sygnalizować nowotwór.

Gość gość
tampony OB?

Gość gość
tammpaxy

Gość miss_lexi
U mnie było podobnie plus jeszcze kilka dodatkowych objawów. W przypadkowej morfologii wyszła leukopenia i jeszcze kilka różnych odchyleń. Wyszła też niedokrwistość tzw. megaloblastyczna (czyli niedobór witaminy B12). Okazało się, że poziom tej witaminy mam dużo poniżej normy. Zaznaczam, że jej brak nie koniecznie jest widoczny w morfologii (czyli krwinki czerwone pozostają prawidłowe). U mnie już były zmiany w morfologii. Dodam, że jadam praktycznie wszystko tylko że w zdrowszej formie. Lubię o siebie dbać po prostu. Tym bardziej nie wiadomo skąd takie braki (nadal przeprowadzam szczegółowe badania, jednak ze względu na terminy to się ciągnie i ciągnie). Po serii zastrzyków co dziwne nadal utrzymuje mi się leukopenia, co dziwniejsze poziom krwinek jeszcze spadł. Nadal większość dolegliwości pozostała. Moja rada dla Ciebie, przede wszystkim zimna głowa i konsultacja medyczna najlepiej u hematologa. Jest tyle różnych przyczyn takiego stanu, że tylko specjalista może określić przyczynę. Każdy organizm jest inny. Nie ma się co zamartwiać na przyszłość. Faktycznie frustrujące jest to oczekiwanie na konkretne informacje i chodzenie z badania do badania. Życzę zdrowia i cierpliwości.

Gość gość
Tu autorka. Okazało się że to zespól mielodysplastyczny. Zaczęłam leczenie. Nie lekceważcie nigdy złych wyników morfologii!!

Gość gość
Wspolczuje.

Gość gość
:/

Gość gość
Pomódlmy się o zdrowie autorki, idę na majowe, wspomnę o Tobie, trzymaj się, autorko

Gość gość
Najwazniejsze ze nie rak

Gość Magdaaaaaaaaa12345
to chyba jest gorsze od raka