Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

liscie maliny

Polecane posty

Gość gość

ktora z was zazywala na przyspieszenie porodu i czy to naprawde dziala? nie ma ryzyka przy piciu takiego wywaru?

Gość gość
Piłam. Urodziłam w 2 godziny. Nie wiem czy to zasługa tego naparu czy tak po prostu miało być.

Gość gość
Piję od ok 2 tyg, 2 razy dziennie. Jeszcze niestety nie urodziłam (39,5 tyg), więc nie wiem czy to faktycznie jakoś super działa. Smakuje za to jak siano.

Gość Latisha
od 37 tygodnia przyspieszać poród - no gratuluję bezmózgowia! A jak twoje dziecko potrzebuje urodzić się w 42 tc, a ty chcesz go wyciągnąć 5 tygodni za wcześnie...

Gość gość
tzn śmierdzi jak siano, siana nigdy nie kosztowałam :P

Gość gość
Jestem pod opieką lekarza, nie obrażaj mnie proszę bo wiem jak rozwija się dziecko i nie ma potrzeby żeby siedziało 42 tygodnie, więc sorry... Po wypiciu szklanki herbaty z liści malin od razu nie rodzisz, napar z liści malin powoduje zmiękczanie szyjki macicy a nie wywołuje poród na drugi dzień, więc rozpoczynanie picia w 40 tygodniu nei ma żadnego sensu. Nie bez powodu terminy porodów wyznaczane są na 40 tydzień a nie na 42, więc nie pisz proszę, że urodzenie dziecka w 42 jest takie super. Dla mnie jest to raczej niebezpieczne. Poza tym, wg zaleceń położnych, naturalne metody przyspieszenia porodu powinno się stosować ok 38 tyg (liście malin, chodzenie po schodach, seks itd), wtedy jest to bezpieczne.