Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smoczki do butelek Avent

Polecane posty

Gość gość

W jakim wieku Wasze niemowlaki/dzieci przeszły na smoczek nr 4 po 6 miesiącu, moja ma prawie roczek i jeszcze jest na 3 bo przy 4 się krztusi pijąc mleko, z woda jest ok, pije ładnie.

Gość gość
mój syn przeszedł na "4" przed 6 miesiącem , bardzo sobie je chwale. Z "3" za wolno leciało :(

Gość gość
krztusi się bo zmienia się regularnie a nie po takim czasie moje dziecko z wieku 6mcy piło z 3,potem już nawet nie wiem ile syn miał pił z tych z szparką do kaszek ale chyba to było w 8mcu a od 10mc niekapek a po roku zwykły kubek

Gość gość
roczne dziecko krztusi się takim małym wypływem mleka ? to moze coś nie tak,jak zjada inne posiłki ? skoro tak małą ilościa się dławi to chyba ziemniaka nie jest w stanie zjeść

Gość gość
Ty z 19:29 - zmieniałam regularnie, było kilkanaście podejść z 4 i cały czas to samo, kolejna która pozjadała wszystkie rozumy i wie co i jak robiłam, wszystkowiedząca się znalazła.

Gość gość
zjada normalne posiłki i się nie krztusi to do następnej, ma problem z mlekiem.

Gość co za sroki
Niektore dzieci tak maja... my zmienilismy avent na tomee tippee ale od poczatku mleko zageszczane (nutriton) potem kaszkami ale pil soczki czy herbatki w wieku 6 mcy ze smoczkow 1 a jadl kaszki z takich do kaszek, gryzc zaczal majac ok rok bo wczesniej sie dlawil, byl pod opieka neurologa-wczesniactwo-i rozwijal sie szybciej niz rowiesnicy, co jakis czas proponuj ta 4 ;)

Gość gość
"krztusi się bo zmienia się regularnie a nie po takim czasie" - z pytania autorki doszłaś do tego, że nie wymieniała regularnie? czy wywróżyłaś to z fusów? nic na ten temat nie było w pytaniu, ciekawi mnie skąd doszłaś do takiego wniosku?

Gość gość
tak się pytam bo chciałam się dowiedzieć czy inne dzieci też miały taki problem, ze smoczkiem TT nie ma problemu, tylko z Avent

Gość gość
Avent po 6 m-cu ma cztery dziurki, TT z tego co się orientuję ma jedną dziurkę w 1, 2 i 3 ale różni się ona wielkością, niby nic ale każde dziecko jest inne i jak widać ze smoczkami jednej firmy sobie radzi a z innej nie