Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK TO JEST ŻE PAŃSTWO REFUNDUJE IN VITRO, A CHEMIOTERAPII CZY LEKÓW JUŻ NIE

Polecane posty

Gość gość

Totalnie tego nie rozumiem. Co chwila słyszy się o wstrzymaniu chemioterapii dla dzieci chorych na raka, refabilitacja dzieci czy dorosłych w powijakach, właściwie nie istnieje, na operacje czeka się nieraz lata, leków dla chorych na SM właściwie nie ma. A refunduje się IN VITRO, które i tak mało komu pomoże, a spełnia tylko zachciankę osób, które próbują poprawić naturę? nie rozumiem i boli mnie to że tyle pieniędzy jest marnotrawionych ;/

Gość bromba81
mnie też to boli,nie rozumiem tego ,żyjemy w takim chorym kraju

Gość gość
no właśnie- nie rozumiesz i obyś nigdy nie musiała, a jeżeli dla ciebie dziecko to zachcianka, to nie ma z kim dyskutować

Gość gość
a srak- zenujaca prowokacja

Gość gość
to nie jest prowokacja, badania pokazały że polacy byli przeciwni refundowaniu in vitro

Gość gość
którzy Polacy? są tacy przeciwko i tacy za, więc nie uogólniaj, dobrze?

Gość gość
o jezu i bardzo dobrze oby tak jeszcze kilka milionow na to przenaczyli, albo kilkanascvie a ci co nie rozumieja to oby ich dzieci byly bezplodne, modle sie o to ;P

Gość gość
masz rację, zamiast leczyć narodzone dzieci i w ogóle ludzi to wolą by rodzily się kolejne być może chore, na któryxh znowu kasy nie bedzie. a teraz zadaj sobie pytanie jak t jest ze znalazł sie 1 miliard euro n******ną ukrainę a nie ma na chorych, nie ma na polskie drogi i głodne dzieci na NASZYM KRAJU!!!!

Gość gość
państwo nie dba jak widać o żywych i cierpiących, woli zająć się nieistniejącymi

Gość gość
a ja mam w d***e ze byli przeciwni moga mnie w d**e pocalowac, mialm refundowane i mam gdzies co kto mysli o tym

Gość gość
większośc polaków była PRZECIWNA refundacji

Gość gość
podaj rzetelne dane na temat tej większości

Gość gość
chore? nie mow o czymso czy nie masz pojecia co ty wiesz o ivf????? nic matole

Gość gość
dużo wiem, niech sobie pary robią in vitro, ale nie za pieniądze podatników. Państwo ma większe problemy niż niepłodność, której in vitro I TAK NIE POMOŻE, POGÓDZCIE SIĘ Z TYM!

Gość gość
szkoda dyskutowac z tumanami po podstawówce co niewiedza co to in vitro

Gość gość
ja jestem przeciwna refundacji invitro. w d***e mam wasze nienarodzone dzieci. nie wiem ile dokladnie kosztuje caly koszt invitro ale chyba koło 18-20 tyś, więc po kij wam 3 tyś od państwa. jak kogoś stać na 15 tyś to i te 3 już też wytrzaśnie. logiczne!!!! to i tak nie jest zabawa dla biednych ludzi!!!!!! a nie biednych 3 tys nie zbawi.

Gość gość
o jezu i bardzo dobrze oby tak jeszcze kilka milionow na to przenaczyli, albo kilkanascvie a ci co nie rozumieja to oby ich dzieci byly bezplodne, modle sie o to ;P x to sie modl glupia srako, wymodlisz tylko swoim bekartom, bo to co zyczysz innym wraca tylko i wylacznie do ciebie

Gość gość
250 MILIONÓW ZŁOTYCH, kiedy chorzy nie mogą się doczekać leków, konsultacji, lekarzy, koszmar jakiś.

Gość gość
"a ci co nie rozumieja to oby ich dzieci byly bezplodne, modle sie o to" :D Polska katoliczka. Juz wiemy o co modla sie katolicy w kosciolkach "dobra boziu, spraw, aby sasiad mial gorzej niz ja" :D Hahahahahahhaa, ale sie skompromitowalas dziunia :D

Gość gość
szansa że in vitro się uda to jakieś 20%, zazwyczaj mniej, więc większość tych pieniędzy to forsa ZMARNOWANA, nikomu nie pomoże, a koszty olbrzymie

Gość gość
Ja wam powiem że jestem po in vitro...z własnej kieszeni ofcourse...Ale mimo wszystko uważam że faktycznie te pieniądze powinny być przeznaczone choćby na leczenie umierających dzieci!!!!!!Ale co z tego że tak uważam.....i tak nasze popieprzone państwo robi co chce....

Gość gość
Moze i dziecko zachcianka nie jest, ale tez nie rozumiem dlaczego reszta Polski ma placic za to, ze ktos chce miec dziecko, a nie moze. Ja bym chciala objechac swiat dookola, wiec moze zrzuccie sie wszyscy na moje wakacje co? Swoja droga Polska to kraj hipokrytow - katolicy tylko kiedy im to na reke. Ja jestem jak najbardziej za wydaniem kasy z in vitro na refundacje lekow dla chorych. Domy dziecka pelne, wiec kazdemu po dziecku porozdawac i wszyscy beda szczesliwi

Gość gość
18-20 tys ta jasne

Gość gość
to sama sobie adoptuj i pomagaj biednym dzieciom, co niestac cie na wychowanie kolejnego??

Gość gość
ci, którzy korzystają z refundacji również PŁACĄ PODATKI

Gość gość
jak kogoś stać może i z zachcianki robić in vitro choćby co rok, nic mi do tego, ale jeśli to odbywa się, a odbywa się kosztem chorych to nigdy tego nie poprę. Polski na to po prostu nie stać

Gość gość
Gorzej bedzie jak te dzieciaki z tych in vitro zaplodnien, urodza sie chore albo zachoruja na jakiegos raka. Kasiorki nie bedzie, ciekawe jak wtedy nasze suczki zaszczekaja :D Tym katoliczkom pelna geba "zycze, aby wasze dzieci na raka zachorowaly" :P :D

Gość gość
tak, jakbyscie wy albo wasze dzieci bylu nieplodne to gadlka byla by inna i nie zaprzeczajcie bo nie wiece o czym mowa

Gość gość
gdybym nie mogła mieć swoich wolałabym zaadoptować niż bawić się w in vitro. przynajmniej dałabym dom i szczęście jakiemuś dzieciaczkowi. ale jak ktoś jest egoistą to nie moja brocha.

Gość gość
nastepna sie wypowiada ze chore sie urodza no chcialabys