Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK TO JEST ŻE PAŃSTWO REFUNDUJE IN VITRO, A CHEMIOTERAPII CZY LEKÓW JUŻ NIE

Polecane posty

Gość gość
22:13 dokladnie mnie ciezko uzyskac 1 dobry zarodek

Gość gość
a ze złymi można robić wszystko

Gość gość
Alez sie bieda oburzyla. Na in vitro biedy nie stac i nawet jak bachora bieda urodzi to bedzie toto cherlawe i glupie bo biedy ani na dobre warunki zycia nie stac ani na edukacje. Wiec bieda swoje genetyczne odpady, powstale w laboratoriach i tak straci.

Gość gość
za to ze złymi robić można wszystko

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość 22.09- no i odezwała się "mądra"- podaj mi źródła, z których czerpiesz tak rzetelną wiedzę- ojca Rydzyka w to nie wliczam x w d***e mam jakiegoś rydzyka. Jest masa badań na ten temat. Internet aż kipi- jednak ja polecam przejść się do pierwszej lepszej biblioteki medycznej ;) Ja córki będę na pewno uczulała, by nie zadawały się z chłopakami z iv bo to gorszy gatunek, i kiepski materiał genetyczny. I g***o mnie obchodzi co o mnie myślicie ;) Ja przynajmniej jestem zdrowa i płodna :)

Gość gość
złe obumierają

Gość ciocia dobra rada    dfcvzs
do 02.03.14 suko uderz sie w leb i zgin

Gość gość
A poza tym jak was nie stać na iv to tym bardziej nie stać was na dziecko- chociażby dlatego państwo nie powinno tego g***a refundować. Tym bardziej, ze zaraz to to zachoruje i kolejna kasa będzie szła :/

Gość gość
za to rozumu i wiedzy nie masz za grosz, więc jak widac płodnosc to nie wszystko, poza tym ciekawe co zrobisz, jak twoja córka będzie miała taki problem? wyrzekniesz się jej?

Gość gość
in vitro refundowane i tak nie pomoze wiekszości, pomoże garstce, pojedynczym osobom w skali kraju

Gość gość
mam refundacje i oburzajcie sie ile chcecie

Gość gość
02.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość za to rozumu i wiedzy nie masz za grosz, więc jak widac płodnosc to nie wszystko, poza tym ciekawe co zrobisz, jak twoja córka będzie miała taki problem? wyrzekniesz się jej? x Płodność to nie wszystko- ale jest to ważna rzecz w małżeństwie nieprawdaż? Inaczej nie byłoby in vitro siłą rzeczy ;) Do tej pory tacy wybrakowani po prostu się nie rozmnażali- cholera wie co za muntanty z tego wyrosną, więc wolę, zeby moje córki się z ludźmi z iv nie wiązały i na to uczulać będę. Córek w życiu się nie wyrzeknę ;) Ale nie pozwolę też żeby cierpiały przez kogoś (czyt. niepłodnego męża z iv albo chorego nie wiadomo na co)

Gość gość
nie oburzam się Toba, życze powodzenia :) oburzam się politykami, którzy tak zadecydowali

Gość gość
sama jestes chora glupia dzido

do 02.03.14 stac mnie na innvitro:), ale wole skorzystac z pieniedzy podatnikow:), bo rzadko korzystam:), mam invitro ii sie z tego ciesze, sporo zaoszczedze:) i pojade sobie do jakiegos hotelu spa:)

Gość ale bedzie jazda w tym temacie
jak zwykle, jeśli w gre wchodzą dzieci i staraczki od których agresją bije tak że niemal czuć w powietrzu testosteron!! :D biore popcorn wiec dawajcie dalej :D

Gość gość
02.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość sama jestes chora glupia dzido x tak, wiem, ze mi zazdrościsz, ze mogę mieć dzieci. Cóż współczuję Ci- naprawdę, ale to nie znaczy, że MUSZĘ narażac na nieszczęście swoje dzieci. jak napisałam w pierwszym poście- jestem za iv i za jego refundacją o ile będzie to wpisane w dokumenty takiego dziecka czy u dorosłego w dowód. Przyszły mąż/ żona powinni wiedzieć z kim się wiążą i powinni do tak istotnej informacji mieć wzgląd

Gość gość
niestety staraczki to dużo bardziej agresywna grupa społeczna od karmicielek czy porodów naturalnych

Gość gość
A że wy będziecie hodowac dziwolągów to już nie mój ból ;)

Gość gość
a wiele dzieci chorych genetycznie jest przez glupote rodzicow, bo sie nie zbadaja tylo plodza dzieci ja nie mam chorob genetycznych i moje dziecko z in vitro zdrowe jak ryba nawet glupia mukowiscydoza, wystarczy przed ciaza sie zbadac u genetyka i nie skazywac dziecka na chorobe i smierc a leczenie jest masakrycznie drogie mnie tez to wkurza, na in vito by dali iwcej to nie bo robia dzieci i to iwelokrotnie jedno dziecko chore genetycznie a drugie robia i ryzykuja a potem placz bo nie ma na leczenie to jest madre?

Gość gość
to ciekawe co zrobisz, jak ci córka urodzi mutanta z in vitro

Gość gość
Gosciu i założę się że jak córka się dowie że jej wybranek z in vitro to go rzuci:):):):)

Gość gość
zastanawiające jest, że staraczki twierdzą że in vitro to nic wstydliwego, a ukrywają przed wszystkimi że ich dziecko jest "z probówki"

Gość gość
ukrywaja bo narod taki tepy

katolicki motloch zawsze sie bal postepu w medycynie:) gumki, przeszczepow serca (...) a teraz sie boi invitro normalka

Gość gość
Co do in vitro...ktoś wyżej dobrze napisał....te badania które wykonują w trakcie procedury przydałyby się w każdej ciąży !!!!!!!!!!!! niestety tylko ciąże z in vitro są pod wyjątkowym nadzorem i głównie te przebiegają prawidłowo....

Gość gość
gość niestety staraczki to dużo bardziej agresywna grupa społeczna od karmicielek czy porodów naturalnych x no jak widać z tego tematu najbardziej agresywną grupą są jednak matki- wstyd i żenada, bo wychowują przyszłe pokolenie, a nie mają kompletnie żadnych pozytywnych wartości do przekazania

Gość gość
ukrywają też za granicą gdzie naród taki niby oświecony, bo to obciach i tyle

do 02.03.14 tak, nie powiem o tym nikomu, bo wiem ze motloch katolicki jest wulgarny i agresywny i tak wychowuje swoich potomkow, wiec nie bede narazala moich dzieci na agresje glupkow

Gość gość
A ja też staraczka, też in vitro to dla mnie spory wydatek, jak na jeden raz. Ale jak kiedyś podejdę, to za swoje. Bo siedzieć w papierach i robić wszystko pod dyktando "państwa prawa" to ja dziękuję. I jeszcze żeby mi du*ę w ciąży oglądali, bo przecież ciąże po in vitro z refundacji są monitorowane. I żeby jakaś równość w tej refundacji była przynajmniej, ale warunków trzeba spełnić tyle, że na starcie się odechciewa. Tyle w temacie Waszej jatki.