Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK TO JEST ŻE PAŃSTWO REFUNDUJE IN VITRO, A CHEMIOTERAPII CZY LEKÓW JUŻ NIE

Polecane posty

Gość gość
Moja córka nie będzie miała in vitro bo już przyjdą czasy kiedy będzie widać gołą ręką, że te z iv to gorszy gatunek ;) w razie niepłodności jest jeszcze adopcja- zdrowsze, szlachetniejsze, nikogo się nie mrozi ;)

Gość gość
ktora z was miala badania genetyczne przed staraniem sie o dzieci??zadna a potem chore rodzicie co przy in vitro nie mozliwe

Gość gość
co masz na myśli pisząc, że ciążę po rządowym in vitro są monitorowane, a normalne ciąże nie są?

Gość gość
głupota bab nie zna granic.....tak sobie czytam NAS wszystkie...i my serio się tylko do rodzenia i karmienia nadajemy....czyli wszystko instynktownie bo myślenie nam nie wychodzi

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Co do in vitro...ktoś wyżej dobrze napisał....te badania które wykonują w trakcie procedury przydałyby się w każdej ciąży !!!!!!!!!!!! niestety tylko ciąże z in vitro są pod wyjątkowym nadzorem i głównie te przebiegają prawidłowo.... . . . bzdura- ciąża z in vitro jest traktowana jako ciąża wysokiego ryzyka. Częściej dochodzi do poronień a dzieci i tak mają skłonność do różnych chorób (m.in. raka). Nie wspomnę już o dziedziczeniu niepłodności jak ktoś to wyżej fajnie ujął

Gość gość
a mnie mierzi mrożenie zarodków, serio. Jak pomyślę sobie że moje dziecko mogłoby byś tak zamrożone na wieczność bliżej nieokreśloną, to to jest straszne

Gość gość
zobaczymy co powiesz za kilkanaście lat, jak nie będziesz miała wpływu na decyzje córki, więc nie gdybaj, bo sie możesz mocno zdziwic, a jak narazie mutantem jesteś ty- psychicznym

Gość gość
Taaaa skłonność do raka....kto wam takie bzdety wciska...ksiądz z ambony????To już bardziej wine ponoszą szczepionki i rodzice wciskając chemie wszelkiego rodzaju!!!!

Gość gość
chodziło mi o takie monitorowanie, że państwo chce wszystko wiedzieć, nie o prowadzenie ciąży (nawet zagrożonej), czyli np. wyraża się zgodę na przekazywanie informacji o tym, jak rozwija się ciąża, jakie problemy itp.

Gość gość
buhahahaaaa, dziedziczenie niepłodności- no sami lekarze, genetycy w dodatku, tu siedzą, nie ma co

Gość gość
owszem, skłonność do niepłodności jest dziedziczna, a u dzieci z iv jest wyższa 2-3 krotnie zapadalność na niektóre nowotwory, np chłoniaka Burkitta czy raka jasnokomórkowego nerek

Gość gość
noooo też zauważyłam genetyków tutaj:) I lekarzy.....hmmmm a ja jestem tylko matką i to jeszcze po in vitro to co ja ku....a mogę wiedzieć:)

Gość gość
poprosze o rzetelne badania w tej kwestii

Gość gość
ta jasne podaj zrodlo tych rewelacji

Gość gość
a ja uważam, że niemożność posiadania dzieci to straszna tragedia dla każdego kto pragnie posiadać potomka. A dofinansowanie in vitro leży w interesie PL bardziej niż leczenie chorych. Straszne ale prawdziwe jest to, że z chorych nasz kraj nie ma żadnego pożytku, tylko na nich łożyć musi, a z in vitro jest szansa, że będzie dziecko, czyli kolejny podatnik.. Ot moim zdaniem tu jest diabeł pochowany :P

Gość ciocia dobra rada    dfcvzs
co za tepy narod, gdzie to wyczytalyscie ze dzieci sa bardzie podatne na raka? czy wam ksieza dodaja psychotropy do oplatka?!!! tak, poddalam sie badaniom genetycznym, ALE ALE !!!! polski kraj jest biedny i z takich badan GOWNO wynika

Gość gość
02.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość buhahahaaaa, dziedziczenie niepłodności- no sami lekarze, genetycy w dodatku, tu siedzą, nie ma co x kiedy to profesorowie mówią! Na akademiach medycznych! Do tej pory ludzie niepłodni się nierozmnażali i nie wiadomo co z nich wyjdzie. jest duże prawdopodobieństwo, ze właśnie dzieciak niepłodny. Smiej się, ale prawda jest taka, ze to Ty rodzisz dziwoląga z iv a nie ja ;)

Gość gość
Zobaczycie, wy popierające in vitro inkubatory. Przyjdzie czas, kiedy wasze sztuczne bachory zachorują i NIKT wam nie pomoże w leczeniu, nikt nie da ani grosza. In vitro nie jest najważniejsze, zawsze lepiej uratować żywą istotę, niż wyhodować nie wiadomo co. Jak chcecie leczyć niepłodność, to na swój własny koszt. Ja ręki nie przyłożę do jakichś sztucznych dzieci, fuj.

Gość gość
jak to gdzie? przecież ksiądz mówił o bruździe na czole itd :-D

Gość gość
02.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość ta jasne podaj zrodlo tych rewelacji x aż tak tępa jesteś, ze nie potrafisz czytać i szukac? Idź do pierwszej lepszej biblioteki medycznej. Wszystko pod nos by chciała :o tępa dzida- już wiem czemu jesteś niepłodna ;) Bo taki chłam, który nawet czytać nie umie nie powinien się rozmnażać hahahahaha Dobranoc bezpłodne sunie :*

Gość gość
jest wiele prac naukowych o szkodliwości IV, a przynajmniej o niepewnym rokowaniu medycznym, przestańcie słuchać tylko tych co na iv zarabiają

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość 02.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość buhahahaaaa, dziedziczenie niepłodności- no sami lekarze, genetycy w dodatku, tu siedzą, nie ma co x kiedy to profesorowie mówią! Na akademiach medycznych! Do tej pory ludzie niepłodni się nierozmnażali i nie wiadomo co z nich wyjdzie. jest duże prawdopodobieństwo, ze właśnie dzieciak niepłodny. Smiej się, ale prawda jest taka, ze to Ty rodzisz dziwoląga z iv a nie ja oczko.gif x największym dziwolagiem jesteś ty i tobie podobne- taka prawda

Gość gość
Sama natura tak działa, że mutanty są niepłodne. Hybrydy są niepłodne, aby to świństwo się nie rozprzestrzeniało. Dlatego in vitro to g***o, produkcja mutantów, plastikowe dzieci. To tak, jakbym poszła sobie do sklepu kupić tabletkę, która sprawi, że będę w ciąży. Chore.

Gość gość
ksiadz najwiecej wie o ivf stadich wiedza o temacie

Gość gość
gość 02.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość ta jasne podaj zrodlo tych rewelacji x aż tak tępa jesteś, ze nie potrafisz czytać i szukac? Idź do pierwszej lepszej biblioteki medycznej. Wszystko pod nos by chciała pechowiec.gif tępa dzida- już wiem czemu jesteś niepłodna oczko.gif Bo taki chłam, który nawet czytać nie umie nie powinien się rozmnażać hahahahaha Dobranoc bezpłodne sunie :* x dobranoc "oczytana i kulturalna" krowo rozpłodowa

Gość gość
biblioteka medyczna adres podaj ha ha

Gość ciocia dobra rada    dfcvzs
do 02.03.14 juz przylozylas bo z twoich pieniazkow poszlo na invitro:) dzieki szatan:)

Gość gość
tak dokladnie juz przylozylas do tego reke ha ha haha hahahahah

Gość gość
czy drogie niepłodne nie wpadłyście na to, że natura blokuje wam płodność z jakiegoś ważnego powodu? żebyście nie urodziły chorego dziecka? macie świadomość że istnieje prawo, że pewne osobniki tego samego gatunku nie mogą mieć potomstwa? i że np z innym partnerem nie byłoby problemu zajść w ciąże? że większość waszych problemów siedzi w głowie a nie jajnikach czy macicy?

Gość gość
nudne to ide spac, plodne za wiele do powiedzenia nie maja!!!! te same p*****ly co zawsze jak cie nie stac na in vitro to i na dziecko albo chore bedzie itd no nic madrego te same glupoty