Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK TO JEST ŻE PAŃSTWO REFUNDUJE IN VITRO, A CHEMIOTERAPII CZY LEKÓW JUŻ NIE

Polecane posty

Gość gość
jakby twojemu dziecku wstrzymali chemioterapie to też byś inaczej gadała

Gość gość
to nie popieraj jedna z druga- program funkcjonuje BEZ WASZEJ ZGODY i guzik kogokolwiek obchodzi wasze zdanie w tym temacie

Gość gość
na szczeście program trwa tylko 3 lata, potem sie z tego na pewno wycofają ;D

Gość gość
a wasze dzieci zachorują na raka i będę sie śmiała!!! :D

Gość gość
a na mnie trafilo zakwalifikowalsam se i ciesze sie bardzo panstwo chore bo na wszystko powinna kasa byc

Gość gość
Ale wy głupie wszystkie....bez wyjątku....życzenia chorych dzieci...bezpłodności....żenująco niski poziom wiedzy i inteligencji o empatii nie wspominając...

Gość gość
i to są właśnie matki- te, które życzą innym dzieciom chorób- puknijcie się w te popie/rdolone ( bo inaczej nie można tego określić) łby!

Gość gość
nikomu zle nie życzę, ale szlag mnie trafia jak widzę założenia tego programu i mam prawo o tym pisać!

Gość gość
nieplodnoscdotyka coraz wiekszej liczby par mezczyzni maja 10 razy gorsze nasienie niz przed 10-laty wiec pogadamy za kolejne 10 czy 15 jak waszedzieci nie daj boze beda chpodzicod lekarza do lekarza, starac sie po 2, 5 czy 10 lat o dziecko

Gość gość
No dobra.....ja to wszystko rozumiem i każdej pragnącej parze tylu dzieci ile by chcieli....ale na litość....priorytetem powinno być ratowanie chorych umierających maleńkich dzieci!!!A jak kasa jest dopiero wtedy refundować in vitro!!!

Gość gość
znam wiele kobiet niepłodnych, powiedzmy jakieś 7/10 wcześniej przez lata brała antykoncepcję a teraz płacz i zgrzytanie zębów bo trzeba in vitro. Trochę konsekwencji, faceci też nie lepsi, prowadzą się wiadomo jak, zakażeni HPV, a dzieci chcą robić

Gość gość
no właśnie w tym kraju kasy nie ma NA NIC ale jest na in vitro i na ukrainę. ludzie świat sie z nas śmieje!!!!!

Gość gość
kolejny temat o refundacji in vitro ta co pisala, ze nikogo nie poratuja 3 tys bo in vitro kosztuje 15-20 no bez jaj mam refundacje a wczesniej 3 razy placilam ale po 10-12tys a refundacja mnie kosztowala za 1 zabieg 2,5 tys reszta refundacja wydalam ponad 30 tys i na kolejne 30 mnie nie stac a tak to mam 3 zabiegi za ok 8tys jest roznica !!!!!

Gość gość
Otóż to!!!

Gość gość
Jestem przeciwnikiem refundacji in vitro, bo to nie leczenie. Jednak bardziej mnie oburza fakt, ze na rehabilitacje, chemie kasy nie ma ale na leczenie popieprzonych ukrainców kasa jest! To jest dopiero chore!

Gość gość
moga sobie wszyscy nawet ze zlosci wlosy z glowy wyrwac i tak to niczego nie zmieni, jest refundowane i koniec myslicie ze te pary to obchodzi co ktos o tym mysli? no nie sadze

Gość gość
niedługo zrezygnują z refundacji waszego in vitro bo kasa pojdzie na ukraińców to jest teraz priorytet :P

Gość gość
znam wiele kobiet niepłodnych, powiedzmy jakieś 7/10 wcześniej przez lata brała antykoncepcję a teraz płacz i zgrzytanie zębów bo trzeba in vitro. Trochę konsekwencji, faceci też nie lepsi, prowadzą się wiadomo jak, zakażeni HPV, a dzieci chcą robić

Gość gość
a ja sie nie modle, tylko zaluje ze przyszlo mi zyc w tym katolickim smieciowicku, gdzie jedna suka z druga modla sie o nieszczescia dla innych kur......, czy wy czytacie to co piszecie>>?? czy ludzie juz sa zpodlenie do konca?? ja korzystam z invitro i mam to w d***e, czy komus sie to podoba czy nie!:))))) gdyby nie invitro, to te pieniadze nie poszlyby na leki dla dzieci chorych na raka czy wy nie pojmujecie, ze "wasze ciezko zarobione pieniadze" sa po prostu rozkradane" przez panstwo?

Gość gość
a ja byłabym za in vitro i za jego refundacją pod warunkiem, ze fakt poczęcia przez iv byłby wpisywany w akt urodzenia dziecka a potem w dowód osobisty- bo kto by chciał się z kimś takim żenic? Ludzie z IV czesciej zapadają na ciężkie choroby no i wiadomo- mieli w rodzinie ludzi niepłodnych, więc mogą to dziedziczyć.

Gość gość
przeraża mnie jeszcze jedna rzecz, w polsce nie ma ustaleń dotyczących zarodków. W zgodzie z prawem można je krzyżowac, bawić się nimi, przenosić czy wieszać na choinkę. Nikt nawet tego nie ma prawa kontrolować. Wszędzie gdzie in vitro jest w Europie, ustawy to regulują, w POLSCE NIKT TEGO NIE KONTROLUJE!

Gość gość
nie przeszkadza wam co politycy robia za wasza kasa maja pensje jakie? a jakimi samochodami jezdza? woza sie po swiecie, zyja jak paczki w masle za wasza kase ale do in vitro sie przypieprzyliscie

Gość gość
22.09- no i odezwała się "mądra"- podaj mi źródła, z których czerpiesz tak rzetelną wiedzę- ojca Rydzyka w to nie wliczam

Gość gość
krzyzowac bawic sie nimi? ales blysnela inteligencja

Gość gość
mam w d***e rydzyka, podaj jakąkolwiek ustawe która to reguluje

Gość gość
przeszkadza nam ze kradną kase jak najbardziej, ale to temat na inną dyskusję. oprócz tego ze przeszkadza mi ze kradną przeszkadza mi tez ze nie leczą chorych, a inwestuja w nie wiadomo co... tzn in vitro

Gość gość
boli to was, ale taka jest prawda, z zarodkami w polsce można zrobić ABSOLUTNIE WSZYSTKO

Gość gość
gosc 22:09 szkoda ze twoi starzy sie skrzyzowali bo glupek wyszedl z tej krzyzowki

Gość gość
ja pisałam do tej, która pisze o chorobach dzieci z ivf, natomiast co do zarodków- pojęcia nie macie o tym, jak trudno je uzyskać i jak każdy z nich jest ważny, a bzdury wypisujecie straszne

Gość gość
do 02.03.14 no nikt bo polska jest zaklamanym narodem, gdzie wszyscy sie mogla do jezuska, ale p*****l...... jego zasady ja nie jestem wierzaca i nie mam problemu z invitro