Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla niedoswiadczona mama

jestem w ciazy kiedy moge pojsc do lekarza

Polecane posty

Gość huanamaria
Hej dziewczyny, jej wykonczona jestem bo bylam dzis w aptece, glowa mi peka od tych zapachow, a rano przed wyjsciem mialam mdlosci i wymioty :( gdyby nie to ze musialam isc na ten staż to bym tam nie szla dzis..

Gość huanamaria
Ja tez jeszcze nie powiedzialam swoim rodzicom bo nie wiem jaka bedzie reakcja, ale tesciowie juz wiedza i sie ciesza :) nie ma co się przejmowac.

Bo mi moj gin powiedzial ze te witaminy to pic na wode,ze sie praktycznie nie wchlaniaja i lepiej jesc owoce i warzywa,ze za te pieniadze co mam wydac na witaminy to lepiej zebym poszla do kina bo lepszy pozytek.kazal tylko brac kwas foliowy

Gość huanamaria
Jakis nie mądry ten Twój gin. W tych witaminach ciążowych jest pełen skład witamin jakie powinnaś przyjmować podczas ciąży. Jedząc codziennie owoce i warzywa nie dostarczysz do organizmu tyle róznorodnych witamin. Ja biorę falwit mama i kwas foliowy, ale bylam dzis w aptece i zamowilam sobie prenatal complex ( jest też prenatal clasic ale to od II trymestru). Ja się teraz przerzucam na ten prenatal complex bo ma najlepszy skład ze wszystkich witamin dostępnych na rynku farmaceutycznym oraz imbir który działa przeciw wymiotnie i przeciw mdłością.

Gość gość
Czytalam co nieco o tych witaminach i to prawda ze sie nie wchlaniaja.powinno sie jesc kasze owoce warzywa i daja wiecej witamin niz tabletki

Mi gin tez kazal brac tylko kwas foliowy. I jesc duzo owocow. Pamietajcie, ze tabletka to jednak chemia jakby nie bylo.

No wlasnie.a ja teraz zmienilam diete.jem wszystkiego po trochu i to powinno wystarczyc

A ja uzaleznilam sie od avocado :) hehe :D ale teraz w mojej diecie znalazlo sie duzo warzyw i owocow. A wy juz dlugo przyjmujecie kwas foliowy?

Ja dopiero zaczelam, stosuje Folik.

Gość barszczzuszkami
Ale zla jestem ddzwoniłan dzis zeby potwierdzic wizytę u gina i slysze że w ogole mnie na liście nie ma :/ jest na moja godzinę niby ktoś o tym samym nazwisku ale inne imie i powiedziala babka z rececji ze mam prZyjść może źle napisała a jak nie to ona nie wie i nie wiadomo czy będzie miejsce dla mnie eh jak się nie doczekam w poniedzialek to.prywatnie pojde

Barszczzuszkami ja teraz mialam to samo :D ale okazalo sie ze zle wpisali

Gość barszczzuszkami
Denerwuje mnie to bo czekalam 2 tyg na wizytę a to będzie dopiero 1 w ciazy jak znowu bede miala czekac tyle co teraz to co w 9-10 tyg pojde za pozno według mnie ehh

Gość gość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy ! Jestem położną w trakcie pisania pracy magisterskiej i baaardzo Was proszę o pomoc. Jeśli macie chwilkę wypełnijcie poniższą ankietę, a jeżeli jest gdzieś obok Was przyszły dumny tata to proszę namówcie Go żeby również to zrobił. z góry dziękuje za pomoc i powodzenia !!! http://www.ankietka.pl/ankieta/138126/wiedza-przyszlych-rodzicow-na-temat-inwazyjnej-inieinwazyjnej-diagnostyki-prenatalnej.html

Gość huanamaria
Hej dziewczyny :) bylam wlasnie na usg u wojka mojego narzeczonego hehe, i widac juz pecherzyk ciazowy, ciaza jest mlodsza od OM bo to dopiero poczatek 7 tygodnia a nie 8. Ma juz 6,1 mm :) slychac bylo chwilami echo, mam isc za tydzien wiec powinno juz bic serduszko.

Huanamaria twoj pecherzyk ma dopiero 6,1 mm? Czy ty o dzidzi mowisz? Moja ciaza jest mlodsza od twojej o tydzien a ja pecherzyk mam 8,5 mm. Chyba ze ja cos zle zrozumialam :)

Gość huanamaria
No powiedzial mi gin ze ma 6,1mm a na zdjeciu jest napisane GS: 14,98mm wiec juz nie wiem ile ma. Jak myslicie. I powiedzial ze jest mlodsza o tydzien i termin porodu przesuwa mi sie na 6-7 listopada.

To ty bd rodzila tak jak ja. :) ale dzidzie widac?

Gość gość
Tak dzidzie widac, jak bral lekarz pod roznym kątem to bylo widac juz sporo wiecej. No to mamy ten sam termin :)

Gość huanamaria
to wyzej to ja

Powiem ci tak. Ja mialam pozno owulacje bo 17-19 dc wiec u mnie jest na razie pecherzyk. A poza tym... ja mialam miesiaczke o tydzien pozniej od cb wiec nie wiem jak ten gin ci wylicza

Gość huanamaria
Zobaczymy w sobote jak pojde ile bedzie mialo i czy serduszko bedzie ladnie bilo.

A ja mam dopiero na 25-go :(

Gość huanamaria
Ja mam miec w sobote usg, jesli bedzie serduszko to potem bede miala usg dopiero po 12tc czyli 18 kwietnia. :)

No to normalne :)

25-go juz na pewno uslysze bo to bd 7 tydz 5 dzien :)